ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΔΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Advertisements

Ευρωπαϊκή Ένωση όργανα και οργανισμοί.
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Λισσαβόνα Λισσαβόνα - που εκτίνετε κατά μήκος της δεξιάς όχθης του ποταμού Tagus, στο κέντρο της πόλης του, το Baixa, βρίσκεται στην περιοχή 18 ου -αιώνα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ στις ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΥΝΑΒΗ ΒΙΕΝΝΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πληροφορίες για τα ποτάμια, τα βουνά και πολλά – πολλά ακόμη...
ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΑ.  Τούρκικη Λίρα Η περιοχή που σήμερα ονομάζεται Τουρκία έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο, μεταξύ άλλων από διάφορους.
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός.
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
Οι δυο εμφύλιοι πόλεμοι.  Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ξέσπασαν οι πρώτες βίαιες συγκρούσεις, λίγο μετά την απόφαση για την ανεξαρτησία του Σουδάν,
Πραγα η «χρυση πολη».
Γενοκτονία των Αρμενίων
Καραζαφείρη Αρχοντία Τριαντάφιλλος Ζιλιλής Καραγεώργη Κερασία Ανθή Πέτρου.
Οι Έλληνες αντιμέτωποι με τους κατακτητές
Απόφοιτοι ΕΣΔΔ: Αξιοποίηση τους στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση
ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΤΙΡΑΝΑ.
Βιέννη Από την μαθήτρια: Άνναμπελ Ντέι. Γενικά στοιχεία για την πόλη Μέχρι την αρχή του 20 ου αιώνα ήταν η χώρα που μιλούσε τα πιο πολλά γερμανικά στον.
ΣΚΟΠΙΑ Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό κατοίκους ενώ μόλις ολόκληρη η χώρα διαθέτει.
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέες αποικίες των Ελλήνων
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Η Μάντσεστερ είναι πόλη της Αγγλίας, που γεωγραφικά βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της. Η Μάντσεστερ αποτελεί Μητροπολιτικό δήμο της μητροπολιτικής.
Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΕΑΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Γιάννης Βάρης Ε2’ 1 ο πρότυπο πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ
 Είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 70 μ. από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας.  Από τον 6 ο αι. π.Χ. άρχισαν να χτίζονται πάνω σ΄ αυτόν τα ιερά των.
Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
Βιέννη Η Βιέννη (Wien) είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδιά της. Με πληθυσμό περίπου κατοίκων, αποτελεί την μεγαλύτερη.
ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΒΑΝΤΟΥΖ Ο πληθυσμός της πρωτεύουσας του Λιχτενστάιν «Βαντούζ» είναι κάτοικοι και είναι το 1/7 «14%» περίπου σε σχέση με τον πληθυσμό.
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
Λετονία.
Ο Β΄ Παγκοσμιος Πόλεμος και ο δραμινός Σεπτέμβριος 1941.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΕΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ- ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κ. ΜΑΛΑΜΟΥ.
Ευρωπαϊκές Πόλεις. Ευρώπη Η Ευρώπη είναι μία από τις 5 Ηπείρους. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο και το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στην Εύκρατη ζώνη.
Γεωγραφία Χρήστος Γκαρτζονίκας. Έκταση - Πληθυσμός  Με έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Ουκρανία είναι η 44η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο.
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΟΣ ● Πρωτεύουσα: Λισαβόνα ● Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη ● Συνορεύει με την Ισπανία ● Βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία.
Ουγγαρία Εργαζόμενος μαθητής : Χαρίλαος Γεωργακόπουλος- Τόλης Β1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Μαλάμου.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
Η λίμνη ,το λιμάνι και η Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου
Η Εξέλιξη του αεροπλάνου
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Α2 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕ.Λ. ΘΕΡΜΗΣ
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας
Αρχιτεκτονική νεοκλασικισμός
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!
Βιέννη 2016/2017.
ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ.
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
Γερμανία Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα.
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
Αγία Σοφία Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
Ελληνογγαλική Σχολή Πειραιά Ο Άγιος Παύλος
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ & ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ Μαθήτριες: Καλλιόπη Βασάλου, Μαρίνα Κορέτα, Αναστασία Νικόλα, Μαρινόη Βιτουλαδίτη.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΔΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΔΗ ΟΜΑΔΑ: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΠΑΤΜΑΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ ΛΑΔΕΝΗ

ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΕΙΝΑΙ OI ΕΞΕΙΣ: ΒΙΕΝΝΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΒΟΥΔΑΣΤΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΒΙΕΝΝΗ Με 1.600.000 κατοίκους, αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη καθώς και το πολιτικό, πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΕΝΝΗΣ ΟΠΕΡΑ ΒΙΕΝΝΗΣ: Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανήκει στις πιο φημισμένες όπερες παγκοσμίως, από μέλη της οποίας δημιουργήθηκε επίσης η γνωστή φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ πληθυσμός 616.578 Η Σχολή της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ Η Σχολή της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Bratislava είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Σλοβακίας. Πρωταρχικό μέλημα της σχολής είναι η διαρκής ανανέωση του εκπαιδευτικού της προγράμματος σύμφωνα με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στο χώρο της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Ο πληθυσμός της είναι 1.710.000 Πόλεμος Βελιγραδιού Ο πληθυσμός της είναι 1.710.000 Πόλεμος Βελιγραδιού Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Κατά την έναρξη του πολέμου, το Βελιγράδι βομβαρδίστηκε πρώτα από τον γερμανικό στρατό το 1941 και, στη συνέχεια, το 1944 οι Σύμμαχοι. Το 1941, οι κάτοικοι των γύρω γειτονιών υποχώρησαν στο ζωολογικό κήπο από αεροπορικές επιθέσεις .

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Η ΒΟΥΔΑ Στην απέναντι πλευρά του Δούναβη η Βούδα. Στους λόφους της θα συναρτήσετε ατμόσφαιρα μεσαιωνική. Τα περισσότερα αξιοθέατα συγκεντρώνονται στο κάστρο, το παλαιότερο τμήμα του οποίου χτίστηκε το 14ο αιώνα. Ξεχωρίζουν, ο ναός του Αγίου Ματιάς, η Εθνική Πινακοθήκη και ο λαβύρινθος του κάστρου.