Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιέννη 2016/2017.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιέννη 2016/2017."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιέννη 2016/2017

2

3 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ Ιστορία γραμμένη στα καφέ της Βιέννης
Ποια άλλη πόλη μπορεί να καυχηθεί ότι φιλοξένησε τέσσερις προσωπικότητες που με τον τρόπο τους άλλαξαν ή επηρέασαν τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας; Όσο απίστευτο και αν μοιάζει, η Βιέννη, πριν από ακριβώς έναν αιώνα φιλοξένησε τον Τρότσκι, τον Φρόιντ, τον Τίτο, τον Στάλιν και τον Χίτλερ. Ο Τρότσκι και ο Στάλιν ήταν επαναστάτες, o Σίγκμουντ Φρόιντ με εκατοντάδες ακολούθους που πιστεύαν ότι μπορούσε να αποκαλύψει τα μυστικά της ψυχής. Ο νεαρός Γιόζιπ Μπροζ, μετέπειτα στρατάρχης Τίτο, εργαζόταν στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, ενώ στο κέντρο ζούσε και ένας 24χρονος νεαρός από τη βορειοδυτική Αυστρία που ονειρευόταν να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης, παρότι είχε αποτύχει δύο φορές: ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο πολιτισμός του καφέ, που πάντα συνοδεύεται από συζήτηση και αντιπαράθεση, εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά της βιεννέζικης κοινωνίας και ζωής», εξηγεί ο Τσαρλς Εμερσον, συγγραφέας του «1913: Αναζητώντας τον Κόσμο πριν από τον Μεγάλο Πόλεμο».

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ Το ανάκτορο Σενμπρούν μετά την ολοκλήρωση της οικοδόμησής του ήταν για την εποχή του το μεγαλύτερο αυτοκρατορικό μέγαρο της Χώρας. Κτίσθηκε στην αριστερή όχθη του Δούναβη προ επικείμενου λόφου όπου δεσπόζει η μεγάλη αψίδα του θριάμβου η λεγόμενη Γκλοριέτα. Πρόκειται για τριώροφο κεραμοσκεπές περιμετρικό οικοδόμημα σε σχήμα παραλληλογράμμου με μεγάλο εσωτερικό αίθριο χώρο (αυλή), χωρίς πυργώσεις.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου (γερμ. Stephansdom) είναι ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης στην Αυστρία και αποτελεί έδρα της Μητρόπολης Βιέννης και του Αρχιεπισκόπου της, καρδιναλιου  Κρίστοφ Σένμπρουν (Τ.Δ.). Είναι κτισμένος στο κέντρο της πόλης της Βιέννης, πάνω σε ερείπια δύο παλαιότερων ναών, εκ των οποίων ο αρχαιότερος καθαγιάστηκε το 1147, έχοντας αποτελέσει επίκεντρο πολλών σημαντικών γεγονότων της ιστορίας του αυστριακού έθνους. Η σημερινή του μορφή, σε μεικτό ρoμανικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του.

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ
ο Μπελβεντέρε είναι ένα κτιριακό συγκρότημα στη Bienne, το οποίο αποτελείται από δυο μπαρόκ μέγαρα, το Άνω Μπελβεντέρε και το Κάτω Μπελβεντέρε. Χτίστηκε στα ως θερινή έπαυλη του πρίγκηπα Ευγένιου της Σαβοΐας. Εκτός από τα μέγαρα, το συγκρότημα περιλαμβάνει τον Πορτοκαλεώνα, τους στάβλους και τους γαλλικής τεχνοτροπίας κήπους, που συνδέουν μεταξύ τους τα μέγαρα. Το Μπελβεντέρε είναι η έδρα της «Αυστριακής Πινακοθήκης του Μπελβεντέρε» (Österreichische Galerie Belvedere). Στο Άνω Μπελβεντέρε εκτίθενται έργα από τον Μεσαίωνας μέχρι τις ημέρες μας και στο Κάτω Μπελβεντέρε, το οποίο συνδέεεται με τον Πορτοκαλεώνα και τους Στάβλους, φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις. Συμπληρωματικοί χώροι έκθεσης είναι το μέγαρο του πρίγκηπα Ευγένιου στο κέντρο της πόλης και το «21er Haus»- Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

7 διαμονή Το Hotel Caroline βρίσκεται στη συνοικία Favoriten, στα νότια του κέντρου της πόλης, και σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof. Το Motel One Wien-Hauptbahnhof άνοιξε πρόσφατα το Μάιο του 2015 και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης. Προσφέρει μπαρ, δωρεάν WiFi και 24ωρη ρεσεψιόν.

8 ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Όλη η πόλη πάλλεται στους ρυθμούς της μουσικής και της μαγείας. Φάτνες, δέντρα, στις πλατείες, στο Δημαρχείο, στις γωνιές, παντού μια απέραντη γιορτή. Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι από τις καλύτερες εποχές. Η ατμόσφαιρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές, τα Christkindlmarkt είναι ανεπανάληπτη.  Στολίζουν τους δρόμους, τα σπίτια, τα μαγαζιά τους, αλλά τρώνε με την οικογένεια και με φίλους, στη θαλπωρή του σπιτιού και τη ζεστασιά της φωτιάς στο τζάκι τους. Το ίδιο θα νοιώσεις κι εσύ αν βρεθείς σε μικρά ξενοδοχεία, αν και ακόμα και τα μεγάλα κάνουν φιλότιμες προσπαθείς να νοιώσεις τη μαγεία και το πνεύμα των γιορτών.

9 ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤ1 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΓΡΗΓΟΡΗΣ


Κατέβασμα ppt "Βιέννη 2016/2017."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google