Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα

2 ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ: ΑΥΣΤΡΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΡΟΥΝΑΝΙΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

3 Σημαία Εθνόσημο

4 ΓΕΝΙΚΑ Νόμισμα: Ουγγρικό φιορίνι Πρωτεύουσα: Βουδαπέστη
Πρωτεύουσα: Βουδαπέστη Έκταση:  km2 Πληθυσμός:  Γλώσσα: Ουγγρικά Πολίτευμα: κοινοβουλευτική δημοκρατία Κράτος μέλος της Ε.Ε. από: 1η Μαΐου 2004 Θρησκεία: Χριστιανική

5 ΠΟΛΕΙΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ  ΣΕΓΚΕΝΤ  ΜΙΣΚΟΛΤΣ

6 ΠΟΤΑΜΙΑ: Δούναβης Ντράβα Τίσα

7 Παννονικό Λεκανοπέδιο

8 Βουνά: Η Ουγγαρία περιβάλλεται από τις Άλπεις, τα Καρπάθια και τις Δειναρικές Άλπεις.

9 Λίμνη Μπάλατον

10 ΙΣΤΟΡΙΑ Η Ουγγαρία είναι μια παλιά χώρα που ιδρύθηκε ως βασίλειο το 1001 από τον Στέφανο Α' της Ουγγαρίας . Από τον 9ο μέχρι τις αρχές του 13ου αιώνα, το βασίλειο των Μαγυάρων κατάφερε να αναδειχτεί σε σημαντική ευρωπαϊκή δύναμη αν και δέχτηκε αρκετές εισβολές των Τατάρων. Η κυριαρχία της χώρας χάθηκε στη διάρκεια της Μάχης του Μοχάτς το 1526 από τους Οθωμανούς. Περίπου 160 χρόνια αργότερα, οι Ούγγροι έδιωξαν τους Οθωμανούς με τη βοήθεια των Αυστριακών, σχηματίζοντας την Αυστροουγγρική αυτοκρατορία. Με το τέλος του 1ου παγκόσμιου πολέμου η ηττημένη αυτοκρατορία διασπάστηκε στα κράτη - έθνη: Αυστρία, Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία και Ουγγαρία. Με τη συνθήκη του Τριανόν (1920) η Ουγγαρία έχασε ένα σημαντικό τμήμα των εδαφών που θεωρούσε ιστορικά δικά της. Αμέσως μετά τη συνθηκολόγηση η Ουγγαρία δέχθηκε την εισβολή των Ρουμάνων, που κατέλαβαν μέχρι και τη Βουδαπέστη. Το 1919 οι κομμουνιστές εξεγέρθηκαν και εγκαθίδρυσαν την Ουγγρική Δημοκρατία των Σοβιέτ

11 Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουγγαρία βρέθηκε στο πλευρό της Γερμανίας. Καταλήφθηκε από τα σοβιετικά στρατεύματα το 1945 και, το 1948, στη χώρα εγκαθιδρύθηκε κομμουνιστικό καθεστώς. Τον Οκτώβριο του 1956 οι πολίτες της χώρας άρχισαν να διαδηλώνουν με αίτημα την πραγματοποίηση πολιτικών αλλαγών και ανακοινώθηκε η αποχώρηση της χώρας από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Στις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου έτους οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στη χώρα. Οι συγκρούσεις υπήρξαν αιματηρές με πολλά θύματα από τη μεριά των Ούγγρων και στις 7 Σεπτεμβρίου 1967 η Σοβιετο-Ουγγρική συμμαχία ανανεώθηκε για 20 χρόνια. Στη συνέχεια σταδιακά άρχισαν να υλοποιούνται οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το 1990, μετά την Πτώση του τείχους του Βερολίνου, αποχώρησαν τα σοβιετικά στρατεύματα και έγιναν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές. Η τελική πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 επέτρεψε στην Ουγγαρία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ (1999) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2004).

12

13 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

14 Κάστρο Βούδα

15 Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης

16 ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Τα Lángos είναι τηγανητή ζύμη, στο μέγεθος μεγάλης πίτσας γαρνιρισμένη με ξινή κρέμα και τριμμένο τυρί, μπορείς να επιλέξεις το αν θα βάλεις σκόρδο. Το “γκούλας” είναι η πιο γνωστή σούπα στον κόσμο. Περιέχει κομμάτια χοιρινό, πατάτες, λαχανικά, μπόλικη πάπρικα και μπαχαρικά. Τα Kürtőskalács είναι κομμάτια γλυκιάς ζύμης, τα οποία τυλίγονται γύρω από ένα κύλινδρο και ψήνονται στα κάρβουνα. Μπορείτε να τα βρείτε με διάφορες επικαλύψεις όπως κανέλα, καρύδα ή σκόνη κακάο.

17 Πολιτισμός Η Ουγγαρία έχει να επιδείξει ένα αρκετά καλά αναπτυγμένο δίκτυο πολιτιστικών θεσμών, ιδρυμάτων και πολιτιστικών ενώσεων που μπορεί να συγκριθεί με τις πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν απίστευτα μεγάλο κοινό – διάφορα φεστιβάλ (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) και συναρπάζουν τους επισκέπτες που φθάνουν από κοντά και μακριά. Όπως το Παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο ΦΕΣΤΙΒΑΛ “TISZA”: CSONGRÁD, ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ–ΜΑΙΟΣ 2017)

18 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΟΥΓΓΑΡΙΑ Μαρίνα Κύρκα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google