Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ

2 ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

3 ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η σημαία της Γερμανίας είναι τρίχρωμη και αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες ίδιων διαστάσεων. Τα χρώματα είναι μαύρο (πάνω), κόκκινο και χρυσό με τις αναλογίες 3:5

4 Τα Γερμανικά αποτελούν την επίσημη και κυρίαρχη γλώσσα στη Γερμανία
Τα Γερμανικά αποτελούν την επίσημη και κυρίαρχη γλώσσα στη Γερμανία

5 Παραδοσιακές Στολές Γερμανίας

6 Οι 6 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας
Βερολίνο Αμβούργο Μόναχο Κολωνία Φρανκφούρτη Ντισελντορφ

7 ΒΕΡΟΛΙΝΟ Το περίφημο «Τείχος του Αίσχους» (όπως είναι ευρέως γνωστό) είναι ένα συγκλονιστικό σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου… Το Τείχος του Βερολίνου χώριζε τη Γερμανία στα δύο για 28 ολόκληρα χρόνια: Από τις 13 Αυγούστου που κατασκευάστηκε μέχρι την οριστική κατεδάφισή του το 1989.

8 Η Πύλη του Βραδεμβούργου (Brandenburger Tor) βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου και αποτελεί ένα από τα σύμβολα της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο σημείο του Βερολίνου.

9 ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

10 ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΣΑΡΛΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

11 ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

12 Μόναχο η πρωτεύουσα της Βαυαρίας,
ένα υπέροχο πολιτιστικό κέντρο

13

14 ΠΑΡΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΟΝΑΧΟ

15 ΚΟΛΩΝΙΑ Η Κολωνία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο. Είναι χτισμένη στις 2 όχθες του ποταμού Ρήνου. Το πανεπιστήμιο της Κολωνίας είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Ευρώπης και παγκοσμίως γνωστό για το οικονομικό του τμήμα. Ακόμη έχει ένα από τα πιο ξακουστά καρναβάλια της Ευρώπης. Η Κολωνία είναι επίσης γνωστή για το γνωστό άρωμα '' Eau de Cologne''. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της είναι ο καθεδρικός της Ναός. Επίσης το μουσείο αρωμάτων, όπως και το αθλητικό στάδιο RheinEnergieStadion.

16 ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ

17 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Η Φρανκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες στης καθώς είναι η μοναδική πόλη που επιτρέπει το χτίσιμο ουρανοξυστών μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Επίσης είναι από τις λίγες πόλεις που διαθέτουν ουρανοξύστες στην Ευρώπη. Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας καθώς εκεί στεγάζεται η έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου όπως και οι έδρες μεγάλων τραπεζών της Γερμανίας. Στην Φρανκφούρτη αξίζει να επισκεφτείτε: 1. Τον καθεδρικό Ναό 2. Την παλαιά όπερα 3. Το σπίτι του Γκέτε 4. Τον ζωολογικό κήπο 5. Τον Ναό του Αγίου Παύλου 6. Το μουσείο γερμανικής αρχιτεκτονικής 7. Το μουσείο παγκόσμιων πολιτισμών

18

19 Γερμανική κουζίνα!! Η γερμανική κουζίνα είναι πλέον μια από τις εθνικές κουζίνες με βάση το κρέας, κυρίως το λουκάνικο και το χοιρινό κρέας. Πολύ διάσημα είναι τα λευκά λουκάνικα του Μονάχου που ταιριάζουν υπέροχα με γλυκιά μουστάρδα. Οσο αναφορά το ψάρι το πιο γνωστό ψάρι στην Γερμανία είναι η πέστροφα. Τα λαχανικά τα χρησιμοποιούν σε σούπες λαχανικών, και ειδικά την πατάτα την κάνουν πατατοσαλάτα για να συνοδέψει κάποιο κρεατικό. Από κάθε γερμανικό τραπέζι δεν λείπει σχεδόν ποτέ η μπύρα! Η γερμανική κουζίνα στον τομέα επιδόρπιο αποτελείτε από πολλά και διάφορα κέικ και κυρίως τσίζκεικ. Ένα παραδοσιακό γλυκό της βόρειας Γερμανίας είναι το Rote Grütze, είναι κόκκινη πουτίγκα φρούτων!

20

21


Κατέβασμα ppt "ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΒΕΡΟΛΙΝΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google