Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ

2 <<ταξιδεύονταΣ στην Ευρώπη δίχωΣ βαλίτσα>>
Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι μαθητές: Πλιάτσικας Αναστάσιος Τσαντίκου Μαρία-Ζωή Χαραλάμπου Δήμητρα Ερευνητική εργασία Β΄ λυκείου Υπεύθυνος καθηγητής: Πατσούδη Ελένη

3 ΓεωγραφικΗ θΕση και ονομασΙα
Η Αυστρία συνορεύει με το Λιχτενστάιν και την Ελβετία δυτικά, την Ιταλία και τη Σλοβενία νότια, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία ανατολικά, τη Γερμανία και την Τσεχία βόρεια Στα γερμανικά Österreich σημαίνει «ανατολικό βασίλειο». Η λέξη πρωτοεμφανίζεται σε κείμενο του 996 μΧ. ως ostarrichi στην παλαιά άνω γερμανική διάλεκτο. Στη συνέχεια το όνομα μεταφέρθηκε στα λατινικά ως Austria. Η σημερινή ονομασία προήλθε μετά την πτώση της Αυστροουγγαρίας το

4 ΒιΕννη Η πρωτεύουσα της Αυστρίας,

5 Η ΒιΕννη τα ΧριστοΥγεννα
Είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς για τα Χριστούγεννα

6 ΒιΕννη Είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας, με πληθυσμό περίπου κατοίκων. Οι κυριότερες βιομηχανίες της πόλης κατασκευάζουν μηχανήματα, χημικά προϊόντα, έπιπλα, πορσελάνες και υαλικά. Πολύ σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την πόλη είναι και ο τουρισμός, καθώς η Βιέννη με τον μεγάλο πλούτο της σε έργα τέχνης, μνημεία, μουσεία , αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών. Αποτελεί κομβικό σημείο ανάμεσα στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Δούναβη, σε γεωγραφική θέση με μεγάλη οικονομική σημασία καθώς βρίσκεται στην διασταύρωση δύο μεγάλων φυσικών οδών της Κεντρικής Ευρώπης.

7 Η ΒιΕννη το 1493 Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η Βιέννη ήταν έδρα της δυναστείας Μπάμπενμπεργκ και το 1440 αποτέλεσε έδρα της δυναστείας των Αψβούργων, οπότε κι έγινε τελικά η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και πολιτιστικό κέντρο για τις τέχνες, τις επιστήμες και τη μουσική.

8 . Το 1805, η πόλη έγινε πρωτεύουσα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και αργότερα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας του Συνεδρίου της Βιέννης το 1815 Το 1918, μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Βιέννη έγινε πρωτεύουσα της πρώτης Αυστριακής Δημοκρατίας. Μεταξύ του 1938 προσαρτήθηκε στη Ναζιστική Γερμανία και στο τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, η Βιέννη έχασε τη θέση της ως πρωτεύουσα από το Βερολίνο. Το 1945, οι Σοβιετικοί κατέλαβαν την πόλη από τους Γερμανούς και η Βιέννη έγινε πάλι η πρωτεύουσα της Αυστρίας. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έγινε κέντρο για τη διεθνή κατασκοπεία μεταξύ δυτικού και ανατολικού μπλοκ.

9 Η ΒιΕννη σΗμερα Αποτελεί πολύ ορόσημο στην ιστορία της Ευρώπης και όχι μόνο…

10 ΑνΑκτορα ΣενμπροΥν Τα Ανάκτορα Σενμπρούν είναι ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από το 18ο αιώνα έως το 1918, στην Βιέννη της οποίας και αποτελεί σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης με 6,7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Τόσο το κτιριακό συγκρότημα όσο και οι κήποι προ αυτού μαρτυρούν τις αλλοτινές δόξες της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.

11 Ιστορία του σενμπρουν Αρχικά το Σενμπρούν ήταν ένας μικρός πύργος που χρησίμευε ως βασιλικό κυνηγετικό περίπτερο του Αυτοκράτορα Ματθία. Η μετασκευή του σε ανάκτορο άρχισε από τον Αυτοκράτορα Λεοπόλδο τον Α' που έδωσε την εντολή να σχεδιάσει ένα νέο παλάτι. . Η κατασκευή άρχισε το Τελικά το ημιτελές Σενμπρούν έγινε δώρο του Αυτοκράτορα Καρόλου ΣΤ΄ στη κόρη του Μαρία Θηρεσία, η οποία και έδωσε εντολή της συνέχισης των εργασιών, σε στυλ ροκοκό, οπότε και το χρησιμοποιούσε για θερινή κατοικία. Κατά την κατάληψη του Σενμπρούν από τους Γάλλους το ανάκτορο αποτέλεσε την έδρα του στραταρχείου του Ναπολέοντα Α' όταν στις 14 Οκτωβρίου του 1809 υπεγράφη σ΄ αυτό η ομώνυμη συνθήκη ειρήνης. Μετά τον 19ο αιώνα το Σένμπρουν συνδέθηκε με τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ, ο οποίος γεννήθηκε εκεί έζησε όλη του τη ζωή εκεί και πέθανε μέσα στο ίδιο του το υπνοδωμάτιο το Μέσω της πορείας των 68 ετών που βασίλεψε, το ανάκτορο Σενμπρούν αποτέλεσε ένα Gesamtkunstwerk αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και εσωτερικής τοιχογραφίας εκ των οποίων και χαρακτηρίστηκε.

12 ΑνακτορικΟΣ κΗποΣ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

13 ΕθνικΟ θΕατρο ΒιΕννηΣ Μπούργκτεατερ ονομάζεται το αυστριακό Εθνικό Θέατρο στη Βιέννη και ένα από τα πιο σημαντικά γερμανογλωσσα θέατρα του κόσμου, δημιουργήθηκε το 1741 και έχει γίνει γνωστό ως «die Burg"

14 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ ΒΙΕΝΝΗΣ Η κρατική όπερα της Βιέννης είναι μια από τις αξιολογότερες όπερες του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1868 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Η πρεμιέρα έγινε στις 25 Μαΐου του 1869 με την όπερα "Ντον Τζιοβάνι" του Μότσαρτ.

15 Σάλτσμπουργκ Το Σάλτσμπουργκ, είναι πόλη στην δυτική Αυστρία και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Σάλτσμπουργκ. Ο πληθυσμός του Σάλτσμπουργκ είναι κάτοικοι

16 Σάλτσμπουργκ Από τα παλιά χρόνια το Σάλτσμπουργκ αποτελεί σημαντική πόλη στο δρόμο μεταξύ βορρά και νότου. Μεγάλο πλούτο απέκτησε η πόλη στα σύνορα της Βαυαρίας με το ορυκτό αλάτι. Η πόλη προστατευόταν από το κάστρο που φέρει το όνομα Hohensalzburg και σήμερα αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο. Σημαντική εμπορική και τουριστική σημασία έχει για την πόλη το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε ο μουσικοσυνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η καλοδιατηρημένη παλαιά πόλη, εποχής μπαρόκ, που κατασκευάστηκε μετά την μεγάλη πυρκαγιά και το πανόραμα ως πύλη πρόσβασης για τις Άλπεις

17 ΒΟλφγκανγκ ΑμαντΕουσ ΜΟτσαρτ
Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής. Μαζί με τον Γιόζεφ Χάυντν, τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λεγόμενου βιεννέζικου κλασικισμού, του κλασικισμού και τη λεγόμενη «Πρώτη Σχολή της Βιέννης» . Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα, μουσική δωματίου, συμφωνική και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και μικρότερες συνθέσεις: παραλλαγές, φαντασίες, σονάτες, άριες κ.α.

18 Το άγαλμα του ΜΟτσαρτ Στην Βιέννη

19 Graz Η συμπρωτεύουσα της Αυστρίας

20 ΓκρατΣ Το Graz με πληθυσμό , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστρία μετά από τη Βιέννη και η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Στυρίας Έχει μια μακροχρόνια παράδοση ως πόλη σπουδαστών, με έξι πανεπιστήμια και πάνω από φοιτητές από την Αυστρία αλλά και το εξωτερικό. Η παλαιά πόλη του Γκρατς είναι ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Γκρατς ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2003.

21 . Ο παλαιότερος οικισμός χρονολογείται από την εποχή του χαλκού. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ιστορική συνέχεια της κατοίκησης της περιοχής πριν από το Μεσαίωνα. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την Σλοβενική γλώσσα και σημαίνει μικρό κάστρο (Gradec). Η γερμανική ονομασία Γκρατς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1128, και κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου υπό τους δούκες του Babenberg έγινε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Αργότερα το Graz ήρθε στα χέρια των Αψβούργων. Ο στρατός του Ναπολέοντα κατέλαβε το Γκρατς το Το Karl-Franzens Universität, που αναφέρεται επίσης ως το Πανεπιστήμιο του Γκρατς, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της πόλης, που ιδρύθηκε το 1585 από το αρχιδούκα Κάρολο Β.

22 Το πανεπιστήμιο του ΓκρατΣ

23 ΧΑλλστατ

24 ΧΑλλστατ Το Χάλλστατ είναι χωριό στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης Στο χώρο αυτό αναπτύχθηκε στην πρώιμη εποχή του σιδήρου ο «πολιτισμός του Χάλλστατ». Το Χάλλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. To Χάλλστατ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ.

25 Σασ ευχαριστουμε για την προσοχη σασ
μαριζα Δημητρα αναστασησ


Κατέβασμα ppt "ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google