Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός

2 Τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό νησί από πολλές πλευρές
Τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό νησί από πολλές πλευρές. Μπορείτε να πάτε σε πάρα πολλές όμορφες παραλίες και να επισκεφθείτε τα καταπληκτικά αξιοθέατα…

3 Μερικά αξιοθέατα Η Χώρα με τα παραδοσιακά στενά και αρχιτεκτονική της και το κάστρο της. Το Καψάλι, το λιμάνι της Χώρας με τους δίδυμους κόλπους, το κέντρο της διασκέδασης στο νησί. Απέναντι απ' το Καψάλι βρίσκεται η βραχονησίδα Αυγό ή Χύτρα με επισκέψιμο σπήλαιο. Η Παλαιόχωρα, η ερειπωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού και η Κακή Λαγκάδα, η έξοδος του μεγάλου φαραγγιού της Παλαιόχωρας. Ο Μυλοπόταμος, παραδοσιακό χωριό στα δυτικά με τον καταρράκτη της Φόνισσας και την μεσαιωνική Κάτω Χώρα με το Ενετικό κάστρο, το εντυπωσιακό τοπίο και τα συντηρημένα Βυζαντινά εκκλησάκια μέσα στο κάστρο. Ο Αυλέμονας, ήσυχο λιμανάκι με μικρό Ενετικό κάστρο. Τα μεσαιωνικά Αρωνιάδικα και η αλληλουχία παραδοσιακών χωριών στο κέντρο του νησιού. Η γέφυρα στο Κατούνι που κατασκευάστηκε από τους Άγγλους το 1829 και ήταν η μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα. Στο νησί υπάρχει μεγάλο πλήθος από παλαιούς ναούς και μονές από τον 13ο αιώνα και ύστερα. Τρία μοναστήρια, η Παναγία Μυρτιδιώτισσα, προστάτιδα του νησιού, η Αγία Μόνη και η Αγία Ελέσσα βρίσκονται σε αντικρυστές κορυφές βουνών. Σε τρία σημεία υπάρχουν ναοί μέσα σε σπήλαια.

4 Οι κυριότερες παραλίες
Οι κυριότερες παραλίες είναι το Διακόφτι, η Παλαιόπολη, το Καλαδί, οι Όχελες, η Φυρή Άμμος, το Μελιδόνι, το Καψάλι,η Αγία Πελαγία, οι Φούρνοι, ο Χαλκός, η Κομπονάδα,η Πλατιά Άμμος.

5 Ο καταρράκτης της Φόνισσας
Ο καταρράκτης της Φόνισσας είναι ένα αρκετά γνωστό αξιοθέατο των Κυθήρων και πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφτείτε.

6 ΚΑΠΑΤΣΩΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α2


Κατέβασμα ppt "Τα Κύθηρα Τουριστικός Οδηγός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google