Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!
Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!! Θα ξεκινήσουμε την Παρασκευή στης 8:45 ώστε να είμαστε στον Άγιο Στέφανο στης 9:00.Από εκεί θα μας πάρει το κτελ και την πρώτη μας στάση θα την κάνουμε στην Λαμία που είναι 2 ώρες από τον Άγιο Στέφανο.Την δεύτερη στάση θα την κάνουμε λίγο μετά την Ελασσόνα που είναι 3 ώρες περίπου.Μετά θα φτάσουμε στην Καστοριά κατά της 5:00 και θα πάρουμε ένα ταξί για να πάμε στο ξενοδοχείο.Με το κτελ θα κάνουμε περίπου 7 ώρες και θα χαλάσουμε 45 ευρώ για να πάμε.

2 Παρασκευή βράδυ! Αφού θα φτάσουμε στην Καστοριά θα πάρουμε ενα ταξί για να πάμε στο ξενοδοχείο.Εκεί αφού τακτοποιηθούμε θα πάμε για κανένα καφέ.Μετά θα πάμε για φα’ί’ και στην συνέχεια θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο!

3 Σάββατο!!! Το Σάββατο θα ξεκινίσουμε πρωί για να πάμε στην λίμνη της Καστοριάς και να περάσουμε από τα πλατάνια. Μετα θα πάμε για φαγητό στη γειτονιά Ντολτσό. Πολύ ωραία συνοικία, με παλιά αναπαλαιωμένα αρχοντικά και εκκλησίες. Στο ισόγειο ενός παλιού αρχοντικού είναι ένα καλό εστιατόριο.

4 Αξιοθέατα!!! Οταν βρεθούμε στην Καστοριά δεν πρέπει να παραλείψουμε να επισκεφθούμε, το Οικομουσείο, το πρώτο στην Ελλάδα, όπου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να "δει" ψηφιακά την Καστοριά του 6ου αιώνα και να γνωρίσει, το πολυποίκιλο οικοσύστημα της.

5 Μπορούμε ακόμα να δούμε το Λαογραφικό Μουσείο, το Βυζαντινό καθώς και το μουσείο της Ενδυματολογίας. Επίσης δεν θα ξεχάσουμε να επισκεφτούμε το απολιθωμένο δάσος, ηλικίας είκοσι εκατομμυρίων ετών με τροπικά και υποτροπικά φυτά, κορμούς από φοίνικες καθώς και θαλάσσια απολιθώματα.

6 Δεν θα παραλίψουμε να επισκεφτούμε το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα απολιθώματα. Ακόμα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε από κοντά την Ορεστιάδα λίμνη, τον Άγιο Στέφανο και το Βυζαντινό κάστρο, το οποίο από τους περιηγητές της εποχής χαρακτηρίζεται ως δύσβατο και οχυρό.


Κατέβασμα ppt "Ένα Σαββατοκύριακο στην Καστοριά!!!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google