νεοσ εσωτερικοσ κανονισμοσ ΚΛΑΔΟυ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ: παρουσιαση

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

Ο νεοσ εσωτερικοσ κανονισμοσ του κλαδου ανιχνευτων
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Παρουσίαση προτεινόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.
Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Τεκμηρίωση Πρότασης Αναθεώρησης Συστήματος Ατομικής Προόδου Ανιχνευτών
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» στο πλαίσιο των αξόνων προτεραιότητας.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
«Ενδυναμώνοντας την Παιδαγωγική Αυτονομία
Δημήτριος Σουλιώτης Διευθυντής ΙΕΚ Γλυφάδας
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Μελέτη Περιπτώσεων: UNIC-Services Ltd. UNIC-Services Ltd  Ιδρύθηκε το 1993 από την IT Saara Remes-Ulkunniemi  Η εταιρεία προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Burnout Εκπαιδευτικών
Αξιολόγηση στη φυσική αγωγή
2. Μορφή και οργάνωση του μαθήματος
ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Βασικοί παιδαγωγικοί όροι
ΤΡΟΠΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 7.2 Τα βασικά στοιχεία των περιεχομένων της κατάρτισης.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληροφόρηση φοιτητριών και νέων επιστημονισσών για το επάγγελμα του ερευνητή» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «Η.
Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών Αποτελεσματική Διαχείριση στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Ερευνητικές Εργασίες Α’ Τάξη Γενικού Λυκείου Παντελής Μάναλης Υπεύθυνος Π.Ε. στη Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης Πειραιά.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΠΕ) Εύη Μακρή - Μ.
Δεύτερη συνάντηση Μάχιμων Εκπαιδευτικών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Αναπτύσσοντας, κινητοποιώντας και βελτιώνοντας δεξιότητες: η εφαρμογή μαθησιακού προγράμματος σε ομάδα τμήματος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.
ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ Συνολικού προϋπολογισμού €
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΠΡΟΪΟΝ/0311/22) Έρευνα για αξιολόγηση λογισμικού Engino KidCAD για τη χρήση του.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Συντονίστρια Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επαγγελματική Κατάρτιση Ανώτατη Εκπαίδευση Σχολική Εκπαίδευση Εκπαίδευση Ενηλίκων ERASMUS.
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
1ος υπό έμφαση στόχος - ΥΠΠ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Παναγιώτης Σαραντόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
Αναλυτικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωής
1η περΙοδος επιμΟρφωσης Β1 επιπΕδου Τ.Π.Ε., ΜΑΪος – ΙοΥνιος 2017
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

νεοσ εσωτερικοσ κανονισμοσ ΚΛΑΔΟυ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ: παρουσιαση νεοσ εσωτερικοσ κανονισμοσ ΚΛΑΔΟυ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ: παρουσιαση ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Επαρχιακής Εφορείας Λευκωσίας - Κερύνειας ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ, 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:30 -10:15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΜ 10:15 -10:30 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10:30 -11:30 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΣΜΟΥ ΓΖ 11:30 -13:00 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 13:00 ΓΕΥΜΑ

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ανάγκη για περιορισμό και απάλειψη των «Θεωρητικών» απαιτήσεων αν και σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαφορετική εκτίμηση το τι αποτελεί θεωρητική απαίτηση Η ανάγκη για απάλειψη των απαιτήσεων για τους οποίους δεν υπάρχει δυνατότητα πρακτικής ή έμμεσης αξιολόγησης Ο περιορισμός των απαιτήσεων του κύριου κορμού με την παράλληλη ανάπτυξη ενός τομέα εξειδίκευσης. Ο περιορισμός των επιπέδων ώστε να συνάδει χρονολογικά με τα χρόνια παραμονής στην Ομάδα (τέσσερα).

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣυΣΤΗΜΑ εκπαιδευσησ στον κλαδο προσκοπων ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ Υγεία Α' Βοήθειες Προσκοπικές Γνώσεις Προσκοπικές Δεξιότητσς Θρησκεία και Πατρίδα Κοινωνία Συμμετοχή ΠΡΩΤΕΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ Προσωπική Ανάπτυξη Προσκοπική Δεξιότητα Θρησκεία Φυσικό Περιβάλλον Κοινωνία και Πολιτισμός Πατρίδα ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ Προσκοπικές Δεξιότητες ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ Α' Βοηθειες Πατρίδα και Θρησκεία ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ Προσκοπικές και Κοινωνία ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΤΥΧΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΧΡΥΣΗ ΔΑΦΝΗ ΑΡΓΥΡΗ ΔΑΦΝΗ

Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Ενδυνάμωση του Κατ΄Ενωμοτίες Συστήματος Εξατομίκευση της Εκπαίδευσης Εισαγωγή / επαναφορά του Πτυχίου Εξειδίκευσης Απλούστευση της τεκμηρίωσης του Συστήματος Αξιολόγησης Εξιδανίκευση της βιωματικής Μάθησης μέσα από τη Συμμετοχή ή ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΘΑΙΝΩ Αναβάθμιση της Ποιότητας του Προσκοπικού προγράμματος

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΡΥΘΜΟ, ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ.

Το πτυχιο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ Η επαναφορά του Πτυχίου Εξειδίκευσης πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη για ενδυνάμωση των Ειδικοτήτων οι οποίες προσδιορίζουν την Ταυτότητα του Συστήματος. Στο Πτυχίο Εξειδίκευσης βασικά απαιτούμενα είναι τα Πτυχία Ειδικότητας τα οποία εμπλουτίζονται και αναθεωρούνται.

Απλουστευση τηΣ τεκμηριωσησ του συστηματοΣ αξιολογησησ Μέσα από την ετοιμασία κατάλληλου λογισμικού και την ‘online’ διαχείρισή του που θα επιτρέπει την άμεση ενημέρωση της προόδου των Προσκόπων

….ή απλά το γνωστό «Παίζοντας Μαθαίνω» Η βιωματικη μαθηση ….ή απλά το γνωστό «Παίζοντας Μαθαίνω» Η ανάγκη για την ενασχόληση των Προσκόπων σε δραστηριότητες κυρίως εκτός συστήματος . Το Ζητούμενο όμως είναι ότι οι Στόχοι Ανέλιξης (οι απαιτήσεις) δεν είναι αυτοσκόπος αλλά: Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ – ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΩΜΟΤΙΑΚΩΝ – ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΑΝΕΛΙΞΗΣ

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο Βαθμός ικανοποίησης των μελών μας που είναι οι φορείς αλλά και κοινωνοί του Προγράμματος αυτού. Η πρωτοτυπία και η φαντασία του περιεχομένου του Η εφαρμοσιμότητα του στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται Ο εξελικτικός χαρακτήρας της εκπαιδευτικής του μορφής Οι συμβολισμοί και ο παραλληλισμός του προγράμματος με την καθημερινή πραγματικότητα. Η σημασία της αποστασιοποίησης του προγράμματος αυτού από το Σχολικό εκπαιδευτικό στερεότυπο. Η δυνατότητα εφαρμογής του μέσα από το Κατ΄ενωμοτιας σύστημα. H δυνατότητα δημιουργίας του προγράμματος αυτού από τους συμμετέχοντες

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ΄ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Μέσα από τα προαναφερθέντα, και επιπλέον: Την ενίσχυση του Θεσμού του Συμβουλίου Τιμής Την θεσμοθέτηση των Ενωμοτιακών Δράσεων ως εργαλείου ολοκλήρωσης Στόχων Ανέλιξης Την μετεξέλιξη του εποπτικού ρόλου του Επιτελείου, από την απόλυτη και άτεγκτη στάση, σε αυτήν της διακριτικής άσκησης εποπτείας εκεί και όπου χρειάζεται. Την ενίσχυση της συνοχής και των δεσμών εντός της Eνωμοτίας μέσα από την παροχή αυτονομίας στις δράσεις αλλά και στις υπόλοιπες λειτουργικές διαδικασίες της Ομάδας (Εκπαίδευση – Τελετές –Παιχνίδι – Εκλογές )

Το συστημα ληψησ αποφασεων στα τμηματα Αγέλη Ομάδα Κοινότητα Ενήλικες Ανήλικοι

Αλλα στοιχεια Πρωτοτυπία στο σχεδιασμό, διεξαγωγή, ολοκλήρωση και αξιολόγηση της δράσης. Τυποποίηση των επί μέρους διαδικασιών υλοποίησης της δράσης (διατροφής, προγράμματος, διακινήσεων και μεταφορών κ.α.) έτσι ώστε να υπάρχει αυξημένος ποιοτικός χρόνος για την διεξαγωγή της δράσης (εκπαίδευση, παιγνίδι εξερεύνηση). Ανάπτυξη της προσωπικής πρωτοβουλίας μέσα από την δημιουργία κινήτρων, τόσο εντός της ενωμοτίας όσο και εντός της Ομάδας (Ενωμοτιακή Άμιλλα). Χρήση και θεσμοθέτηση προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής περιφέρειας (Lands of Adventure , Τhe Patrol Game κ.α.) Υιοθέτηση του Εγχειριδίου για τους Βαθμοφόρους του Κλάδου Προσκόπων (Handbook for the Leaders of the Scout Section – A method of non Formal education for Υοung people from 11 to 15 - Έκδοση 2002).

Οι παιδαγωγικοι στοχοι ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ) ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΕΛΙΞΗΣ Τομέας Ανάπτυξης Αρχάριος Πρόσκοπος Τομέας Ανάπτυξης Αρχάριος Πρόσκοπος Χάλκινο Τρίφυλλο Αργυρό Τρίφυλλο Χρυσό Τρίφυλλο Προσωπικός - Σωματικός Υγεία – Α’ Βοήθειες Υγεία – Α’ Βοήθειες Υγεία – Α’Βοήθειες Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών Δράση και επιβίωση στο υπαiθρο Συναισθηματικός Προσαρμογή Εξοικείωση Συμμετοχή Δοκιμασία Δεξιότητες Βασική Προσκοπική Τεχνική Υπαίθρια Ζωή Προσκοπικές Δεξιότητες Υπαίθρια Ζωή και Δράση Προσκοπική Τεχνική Κοινωνικός Εξοικείωση Πατριδογνωσία Κοινοτική Ανάπτυξη Κοινωνία και Πολιτισμός Φυσικό Περιβάλλον και ανανεωσιμότητα Κοινωνία και Προσκοπισμός Πνευματικός Προσωπική Δέσμευση Νόμος και Υπόσχεση Προσωπική Ανασκόπηση Προσωπική ανασκόπηση και Ολοκλήρωση

Προσκοπικές Δεξιότητες Οι θεματικεσ ενοτητεσ Θρησκεία και πατρίδα Υπαίθρια Ζωή Προσωπική Ανάπτυξη Κοινωνική Προσφορά Προσκοπικές Γνώσεις Προσκοπικές Δεξιότητες

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρχάριος Προσαρμογή και Εξοικείωση Βασική Προσκοπική Τεχνική Υγεία - Α'Βοήθειες Υπαίθρια Ζωή - Διαβίωση Συμμετοχή (Ενωμοτιακή και Ομαδική Δράση) Προσωπική δέσμευση Χάλκινο Τρίφυλλο Προσωπική Ανάπτυξη και βελτίωση Προσκοπικές Δεξιότητες Πατριδογνωσία Φυσικό περιβάλλον και Διαβίωση στη φύση Κοινοτική Ανάπτυξη Συμμετοχή (Ενωμοτιασκή και Ομαδική Δράση) Προσωπική Ανασκόπηση Αργυρό Τρίφυλλο Υγεία - Α' Βοηθειες Κοινωνία και Πολιτισμός Υπαίθρια Ζωή και Δράση Φυσικό περιβάλλον και ανανεωσιμότητα Συμμετοχή ( Ενωμοτιακή και Ομαδική δράση) Χρυσό Τρίφυλλο Αντιμετώπιση εκτάκτων Αναγκών Δεξιότητες και Προσκοπική Τεχνική Δράση και Επιβίωση στο Υπαιθρο Κοινωνική Ολοκλήρωση Συμμετοχή (Ατομική Ενωμοτιακή και ομαδική Δράση ) Προσωπική Ανασκόπηση και Ολοκλήρωση Δοκιμασία Προσκοπική Υπόσχεση Πτυχία Ερασιτεχνικής Ενασχόλησης Χρυσή Δάφνη Πτυχία Εξειδίκευσης και Κοινωνικής Προσφοράς

Ευχαριστώ για την Προσοχή σας