1 Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση μίας Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές & ενός Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών στο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

European Career of Researchers- E*CARE project Ελισάβετ Κοκόζηλα ΕΚΕΤΑ 11 η Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών, 11 Δεκεμβρίου.
Εθνικό Δίκτυο Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών (Ε.Δ.Κ.Κ.Ε) Η Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή και ο Κώδικας Δεοντολογίας για την Πρόσληψη των Ερευνητών Λούλα.
Κινητικότητα ερευνητών: ωφέλειες κι εμπειρίες
Σκοπός - Δράσεις του Έργου Α.Η ποσοτική και ποιοτική διερεύνηση της κατάστασης των γυναικών ερευνητριών που πασχολούνται στον Δημόσιο Τομέα Β.Η αποτύπωση.
RIS3 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Σύνοψη της Συνάντησης Εργασίας
Καλώς ήρθατε. Όραμα της AIESEC είναι να αναπτύξει τα μέλη της μέσα από τις εμπειρίες που τους προσφέρει και να τους παρέχει πολιτισμική και εργασιακή.
Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα "Ορίζοντας 2020“
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έργου Ε*CARE Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 7 Ιουνίου
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα: Η νέα πρόκληση για τη Δημόσ ι α Διοίκηση Δέσποινα Τωμαδάκη Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
1 Εμπόδια στην κινητικότητα των ερευνητών Λ. Σιγάλα Διευθύντρια Υπηρεσίας Υποστήριξης & Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Διεύθ.: Λεωφ. Βασιλέως.
Παρουσίαση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012.
Στρατηγική & Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ---- Εναρμόνιση με την Ψηφιακή Στρατηγική της Χώρας Υπουργείο Διοικητικής.
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/2005.
27 juin 2014 Slide N° 1 19 Ιουνίου η διαφάνεια Γραμματεία προγράμματος Urbact URBACT II Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ε δαφικής Συνεργασίας για.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΕΠΥ Α.Ε., 72 ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 Νικόλαος Π.
Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Τοπικό Σχέδιο Δήμου Ηλιούπολης για την Κοινωνική Ένταξη Ευάλωτων Ομάδων» Ενημερωτική Ημερίδα Ωφελουμένων.
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
Page  1 Προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας για την Ανώτερη Εκπαίδευση Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Χαλκιδική 8/9 Ιουλίου 2006 Κ. Κοκκινοπλίτης Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας Σχεδιασμού & Κατάρτισης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ.
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ- ΤΟΣ Εκ των κάτω (Bottom-up) προσέγγιση για τον Σχεδιασμό του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα,
CERTH Θεσσαλονίκη, 11 η Δεκεμβρίου 2007 ΕΚΕΤΑ 11 η Συνάντηση του Εθνικού Δικτύου Κέντρων Κινητικότητας Ερευνητών 1 Περιγραφή, νέα εμφάνιση και προοπτικές.
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ιωάννινα, Ιούνιος 2004 Μ. Κουτροκόη Πρόσβαση στη γνώση.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 9.1 Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την επικύρωση των εμπειριών τοποθέτησης.
Πληροφοριακό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας ΔΙΠΑΕ(1) Η μέθοδος αξιολόγησης «Institutional Review» που εφαρμόζεται από την QAA. Αριστέα Γκόντρα Quality Assurance.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι η ανεξάρτητη αρχή που συντονίζει τις δραστηριότητες του Ελληνικού Στατιστικού.
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Δεκέμβριος 2012.
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Έρευνα στην Εκπαίδευση και την Παιδεία. Οι εμπειρίες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Καθηγητής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Μέλος ΕΣET Αντιπρόεδρος.
Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Κρήτης 2005
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
Σεπτέμβριος  Το ΕΚΤ είναι ο εθνικός οργανισμός για την τεκμηρίωση, την πληροφόρηση και την υποστήριξη σε θέματα επιστήμης, έρευνας και τεχνολογίας.
1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών Παρόν και μέλλον.
«Αποτελέσματα έρευνας στο πλαίσιο του έργου VAB σε εθνικό επίπεδο» Κωνσταντίνα Πολυμεροπούλου Επιστημονική συνεργάτης ΕΥΕΜ/ΕΑΠ 1Πρώτη Συνάντηση Εργασίας.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
Ε.Ψ.Ε.Π.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
MINISTRY OF ECONOMY AND FINANCE MANAGING AUTHORITY CSF «Συντονισμός διαδικασιών Σχεδιασμού 4ης Προγραμματικής περιόδου » Ειδική Υπηρεσία.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ , ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΠΡΟΤΥΠΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών  Ιδρύθηκε το  Τα θέματα που διαπραγματεύεται είναι: Διεθνείς Σχέσεις, Διεθνή και Ευρωπαϊκά.
Κινητικότητα ερευνητών: ωφέλειες κι εμπειρίες
HELDiNET1 Ανθρώπινο Δίκτυο Διάδοσης της Γνώσης για τις Νέες Τεχνολογίες Βάσεων Δεδομένων Ανδρέας Μανιάτης ΕΜΠ.
1 Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών Εθνικό Δίκτυο Κινητικότητας Ερευνητών Παρόν και μέλλον.
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας - Διαδικασία της Αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ) 2 ο Βήμα: Επιλογή και διαμόρφωση Σχεδίου Δράσης Σχολικοί Σύμβουλοι.
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Σημείο Επαφής (NCP) για το IST (2002 – 2006) Μ. Κουτροκόη Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2004 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Εθνικό Σημείο.
1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Τα Βασικά Στοιχεία του ΕΠ.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Διαδικτυακή (online) Γλωσσική Προετοιμασία
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης
Προγραμματική Περίοδος
Κοινωνικά Δικαιώματα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Workshop 2: Διεθνοποίηση Ανώτατης Εκπαίδευσης
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Εμπόδια στην κινητικότητα των ερευνητών
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Πολιτικές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ένας διάλογος Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Βερώνη Παπατζήμου, Γενική Διευθύντρια Μάιος 2018.
Η ανοιχτή μέθοδος συντονισμού (ΑΜΣ)
Προσβασιμότητα για ΑμεΑ
Η Αξιολόγηση & οι Απαιτήσεις του Σχεδίου Αξιολόγησης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση μίας Ευρωπαϊκής Χάρτας για τους Ερευνητές & ενός Κώδικα Δεοντολογίας για την πρόσληψη ερευνητών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Λ. Σιγάλα Διευθύντρια Υπηρεσίας Υποστήριξης & Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Διεύθ.: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα η Συνάντηση Ελληνικού Δικτύου Κινητικότητας Ερευνητών Θεσσαλονίκη, 1η Απριλίου 2005

2  Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου ΕΕ για την ενίσχυση των Ανθρώπινων Πόρων στην έρευνα και τεχνολογία στον ΕΧΕ  Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Τα ενδιαφερόμενα μέρη (Παν/μια, Ε. Κ., Βιομηχανία) Ευρωπαϊκή Χάρτα & Κώδικας Δεοντολογίας για τους ερευνητές στο πλαίσιο μιας πολιτικής αξιοποίησης των Ανθρώπινων Πόρων στην επιστήμη και τεχνολογία

3  Οι ερευνητές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επαγγελματίες  Η κινητικότητα των ερευνητών θα πρέπει να αναγνωριστεί ως ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και να λαμβάνεται ως σημαντική εμπειρία στην επαγγελματική τους εξέλιξη  Θα πρέπει να ενισχυθούν και να γίνουν περισσότερο ορατές οι προοπτικές σταδιοδρομίας των ερευνητών και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι νέοι να σταδιοδρομήσουν στην έρευνα  Οι χρηματοδότες ή εργοδότες των ερευνητών θα πρέπει να τους εξασφαλίζουν ανοιχτές, διαφανείς και διεθνώς συγκρίσιμες διαδικασίες πρόσληψης καθώς και αξιοπρεπές εργασιακό καθεστώς και καλές εργασιακές συνθήκες  Τα κράτη μέλη θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες να προσφέρουν στους ερευνητές προοπτικές σταδιοδρομίας (καριέρα) σύμφωνα με το αίτημα για βιώσιμη ανάπτυξη  Θα πρέπει να υπερνικηθούν γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια που υπάρχουν ακόμη στη μετακίνηση των ερευνητών Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

4  Να καταβάλουν τις δέουσες προσπάθειες ώστε οι εργοδότες των ερευνητών να αναπτύξουν ένα δημιουργικό ερευνητικό περιβάλλον που θα παρέχει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για την υποστήριξη της έρευνάς τους  Να βελτιωθούν όπου κρίνεται απαραίτητο οι μέθοδοι πρόσληψης των ερευνητών (να γίνονται υπό το φως διάφανων διαδικασιών, ίσων ευκαιριών και διεθνώς αποδεκτού συστήματος)  Να διαμορφώσουν και να υιοθετήσουν στρατηγικές και συστήματα για την ανάπτυξη βιώσιμης καριέρας για τους ερευνητές, λαμβάνοντας υπόψη τους τις γενικές αρχές και κατευθύνσεις που δίνει η Επιτροπή με το σχετικό κείμενο  Να θεωρούνται οι ερευνητές ως ένα αναπόσπαστο τμήμα των θεσμικών μηχανισμών διασφάλισης ποιότητας λαμβάνοντάς τους υπόψη για την καθιέρωση χρηματοδοτικών κριτηρίων για εθνικά και περιφερειακά σχέδια χρηματοδότησης, όπως και χρησιμοποιώντας αυτούς για τον έλεγχο, την καταγραφή και την αξιολόγηση δημοσίων φορέων  Να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των γραφειοκρατικών και νομικών εμποδίων στην κινητικότητα των ερευνητών, λαμβάνοντας υπόψη τους τη διεύρυνση της ΕΕ  Να διασφαλίσουν ότι οι ερευνητές θα απολαμβάνουν την επαρκή κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με το νομικό τους καθεστώς  Να ελέγχουν περιοδικά κατά πόσο τα μέτρα και οι συστάσεις εφαρμόζονται από τους εργοδότες και να ενημερώνουν την Επιτροπή για τα αποτελέσματα αυτών των εφαρμογών και να παρέχουν παραδείγματα καλής πρακτικής Επί του παρόντος, η Επιτροπή συστήνει στα κράτη – μέλη διάφορα μέτρα, όπως:

5  Υπάρχει ένα θετικό Momentum για τα θέματα HR + M  Το κείμενο (οι γενικές αρχές) κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση  Θα πρέπει να γίνει διάχυση και αποδοχή του από τα ενδιαφερόμενα μέρη  Το πλεονέκτημα του μη δεσμευτικού χαρακτήρα του κειμένου  Τα εργαλεία / μηχανισμοί παρακολούθησης της εφαρμογής του Συμπεράσματα