Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Προς μια στρατηγική για τα δικαιώματα του παιδιού
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια στρατηγική με στόχο την προώθηση και την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού στο πλαίσιο των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλονται στον τομέα αυτό από τα κράτη μέλη.

20 ΠΡΑΞΗ Ανακοίνωση της Επιτροπής της 4ης Ιουλίου  Σχετικά με μια στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του παιδιού [COM(2006) 367 τελικό

21 Τα δικαιώματα του παιδιού  αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) οφείλει να τηρεί δυνάμει της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού (ES) (EN) (FR) και των προαιρετικών της πρωτοκόλλων, των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ). Επιπλέον, η ΕΕ αναγνωρίζει ρητά τα δικαιώματα του παιδιού στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

22 Τα δικαιώματα του παιδιού εξακολουθούν να απέχουν πολύ από το να γίνουν σεβαστά σε παγκόσμιο επίπεδο και επίσης οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού εξακολουθούν να μην ικανοποιούνται.

23 Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση αυτή, με την ισχύ της μεγάλης παράδοσης και δέσμευσής της στον τομέα των δικαιωμάτων του ανθρώπου εν γένει και του παιδιού ειδικότερα, η ΕΕ έχει όλο το απαραίτητο κύρος για να τοποθετήσει τα δικαιώματα του παιδιού σε απόλυτη προτεραιότητα στο πλαίσιο της διεθνούς ημερήσιας διάταξης και να ενθαρρύνει με ιδιαίτερη προσοχή τις ανάγκες των παιδιών, βασιζόμενη στις αξίες του ευρωπαϊκού προτύπου κοινωνικής προστασίας καθώς και στα λοιπά προγράμματα που εφαρμόζει.

24 Με την παρούσα ανακοίνωση, η Επιτροπή προτείνει μια στρατηγική προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού στο πλαίσιο των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών της ΕΕ. Η στρατηγική αυτή στρέφεται γύρω από τους ακόλουθους ειδικούς στόχους: να υπάρξει όφελος από τις υπάρχουσες πολιτικές και πράξεις· να θεσπιστούν προτεραιότητες μιας μελλοντικής δράσης της ΕΕ· να λαμβάνονται συστηματικά υπόψη τα δικαιώματα του παιδιού σε όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές πολιτικές της ΕΕ («mainstreaming»)· να διασφαλιστεί αποτελεσματικός συντονισμός και μηχανισμοί διαβούλευσης· να ενισχυθούν οι ικανότητες και η εμπειρία στον τομέα των δικαιωμάτων του παιδιού· να υπάρξει πιο αποτελεσματική επικοινωνία σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού· να υπάρξει προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στις εξωτερικές σχέσεις.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google