Κοστολόγηση Μάθημα 13.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΣΠΑ: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς Υλοποιεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», διάφορες πράξεις. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Advertisements

Τι είχαμε μέχρι τώρα 1. Παραστατικό 3. Παραστατικό
Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής
Alexander Moore.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΓΙΩΝ (ASSET ACCOUNTING)
Slide 1 Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών ENOTHTA 7 η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ (ΜΕΡΟΣ Α’) 1. ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  Εκτός από τις τερματικές.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 2
Καλώς ήρθατε ! Ετοιμάζεστε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση της εφαρμογής Copyright © iBS LTD, all rights reserved.
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ / ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τί είναι η σειρά προϊόντων Easy Line
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΑΕΠΠ 1ο Κεφάλαιο Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
Μάθημα: Μπαρ - Φλαμπέ Ενότητα: 2 Προσωπικό του Μπαρ.
Οργάνωση και Λειτουργία Επισιτιστικών Τμημάτων
Κοστολόγηση Μάθημα 18.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
ΑΕΠΠ 1ο Κεφάλαιο Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής 1 Ο Λύκειο Ρόδου.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοστολόγηση Μάθημα 17.
Κοστολόγηση Μάθημα 1ον.
Κοστολόγηση Μάθημα 19.
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
Καταγραφή Εξοπλισμού. Καταγραφή Εξοπλισμού ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει την καταγραφή του εξοπλισμού. Εξηγεί τη χρησιμότητα.
Μαθητές και Facebook 2 ο Γυμνάσιο Ευόσμου Σιώσιος Γεώργιος, Σταματίου Εύα, Στεφανίδης Παύλος, Τασέλη Άσπα, Τέκου Αναστασία, Τσαγκουρίδης Ηλίας, Τσιάβος.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΕΝΟΤΗΤΑ:8 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α’ ΣΤΟΧΟΙ:
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Προγραμματισμός και Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων - ERP Μάθημα 6: Η διαδικασία του MRP.
Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μουταγιάκας 3ο Συνέδριο Ελληνικών Α΄ τάξης Ενότητα 7: Καράβια Μάθημα: Ένα γράμμα για την Ιωάννα Παρουσίαση από τις δασκάλες:
Ερμηνεία Όρων που Χρησιμοποιούνται στο Μάθημα Απόδοση Προϊόντων Ο όρος «απόδοση προϊόντος» περιγράφει το ποσοστό της πρώτης ύλης που θα καταλήξει στο πιάτο,
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
MATERIALS AND EQUIPMENT ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
16:50. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να αναφέρει: 1. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. 2. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΘΕΙ.
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΘΗΚΕΣ Το τμήμα της αποθήκευσης θεωρείται, και όχι άδικα, το πρώτο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη διαχείριση.
Kiosk & Retail.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΙ 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
3: Οργάνωση-Λειτουργία Ταμείου Εστιατορίου
Υλικό/ Αρχιτεκτονική Η/Υ
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Εικόνας
Ενότητα Γ6.14 (Δημιουργία Ερωτημάτων από δύο Συσχετιζόμενους Πίνακες )
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κοστολόγηση Μάθημα 13

ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Σελιδα 53) (Σελιδα 53) ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός/η να: Ορίζει το στόχο της επιχείρησης κατά την έκδοση των προϊόντων από την αποθήκη. Αναφέρει τη σωστή διαδικασία έκδοσης των υλικών. Αναγνωρίζει και συμπληρώνει σωστά τα έντυπα που είναι απαραίτητα για την έκδοση των τροφίμων και ποτών.

ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι η διαδικασία μεταφοράς των τροφίμων από τις αποθήκες στη κουζίνα, στο εστιατόριο, καφετέρια και μπαρ όπου τυγχάνουν επεξεργασίας και πωλούνται.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Συμπλήρωση των ελλείψεων της ημέρας. Ικανοποίηση των αναγκών των τμημάτων σύμφωνα με την προβλεπόμενη πληρότητα της μονάδας και απαιτήσεις του μενού.

ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΈΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Σωστό προγραμματισμό Το προσωπικό πρέπει να γνωρίζει έγκαιρα τις ανάγκες σε υλικά. Προγραμματισμός στις παραγγελίες σύμφωνα με το μενού και τις προβλέψεις των πωλήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Είναι το δελτίο πάνω στο οποίο οι υπεύθυνοι τμημάτων συμπληρώνουν τις καθημερινές ανάγκες των τμημάτων τους σε τρόφιμα. Στα Αγγλικά ονομάζεται requisition form. (Σελιδα 54)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ - REQUISITION FORM . 1.Αύξων αριθμός δελτίου. 2.Όνομα ξενοδοχείου. 3.Ημερομηνία ημέρας. 4.Ποσότητες υλικών που χρειάζονται. 5.Βάρος υλικών. 6.Είδος εμπορεύματος. 7.Αξία του κάθε εμπορεύματος. 8.Υπογραφή παραγγέλλοντας. 9.Υπογραφή ατόμου που εγκρίνει την παραγγελία 10.Υπογραφή παραλήπτη

ΣΕ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Εκδίδεται σε τρία αντίγραφα: Το πρωτότυπο και το πρώτο αντίγραφο παραδίδονται στην αποθήκη. Το δεύτερο αντίγραφο παραμένει στο στέλεχος σε αυτόν που το έκδωσε π.χ. κουζίνα, εστιατόριο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Το πρωτότυπο και το πρώτο αντίγραφο του δελτίου παραγγελίας παραδίδονται στον αποθηκάριο από τον υπεύθυνο του τμήματος που χρειάζεται τα υλικά. Ο αποθηκάριος παραδίδει τα υλικά στην αποθήκη ή τα μεταφέρει ο ίδιος στο τμήμα που τα έχει ζητήσει. Ο αποθηκάριος καταχωρεί τις ποσότητες στις καρτέλες υλικών ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Υπολογίζει τις τιμές ή στέλλει τις καρτέλες στο λογιστήριο για να περαστούν οι τιμές. Ο υπεύθυνος του τμήματος που παραγγέλλει τα υλικά τα ελέγχει κατά την παραλαβή τους .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ Τα δελτία πρέπει να παραδίνονται στην αποθήκη από την προηγούμενη ημέρα για να προγραμματίζει ο αποθηκάριος την εργασία του. Να υπάρχει ένα κουτί έξω από την αποθήκη ώστε οι τμηματάρχες να τοποθετούν τις παραγγελίες τους όταν η αποθήκη είναι κλειστή. Το κάθε τμήμα πρέπει να έχει καθορισμένο ωράριο για την παραλαβή των υλικών από την αποθήκη. Να αποφεύγονται οι συχνές επισκέψεις εκπροσώπων των τμημάτων στο χώρο της αποθήκης.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Είναι ένα συγκεντρωτικό δελτίο το οποίο συμπληρώνει ο αποθηκάριος και καταγράφονται όλες οι εξαγωγές της αποθήκης στα διάφορα τμήματα πάνω σε εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη η μηνιαία βάση. ΣΚΟΠΟΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ Υπολογισμός του ποσοστού κόστους τροφίμων που παραλαμβάνονται και στέλλονται στα διάφορα τμήματα.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ: Ορίζει το στόχο της επιχείρησης κατά την έκδοση των προϊόντων από την αποθήκη. Αναφέρει τη σωστή διαδικασία έκδοσης των υλικών. Αναγνωρίζει και συμπληρώνει σωστά τα έντυπα που είναι απαραίτητα για την έκδοση των τροφίμων και ποτών.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Ερώτηση 4, από το βιβλίο σελ. 56. Να εξηγησετε τι είναι το δελτιο εκδοσης υλικων;

Εργασία στο σπίτι: Ερώτηση 5, από το βιβλίο σελ. 56. Να ονομασετε τις κατηγοριες στις οποιες χωριζονται τα τροφιμα για σκοπους αποθηκευσης?