Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κοστολόγηση Μάθημα 3ον.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κοστολόγηση Μάθημα 3ον."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κοστολόγηση Μάθημα 3ον

2 Εισαγωγή - ορισμός κοστολόγησης
ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ο/η μαθητής/τρια να είναι ικανός να: Αναφέρει τα καθήκοντα και τα προσόντα του ελεγκτή τροφίμων και ποτών.

3 Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Ελεγκτής τροφίμων και ποτών - Food and Beverage Controller: Είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο τροφίμων και ποτών Γραφείς ελέγχου - Control clerks: εργάζεται για τη καθημερινή εργασία ελέγχου με συγκεκριμένα καθήκοντα και ευθύνες

4 Β. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Καταγράφει τις αγορές και τη έκδοση τροφίμων και ποτών. Καταγράφει τα αποθέματα των τροφίμων και ποτών [stock taking]. Ελέγχει και αναλύει τις πωλήσεις Ελέγχει τη διαδικασία παραλαβής τροφίμων και ποτών. Συμβουλεύει τον διευθυντή του Τμήματος Τροφίμων και Ποτών για το καταρτισμό του προϋπολογισμού και τη σύνθεση του μενού. Αναφέρει τις ανωμαλίες που παρουσιάζονται στο προϊστάμενο του. Συμβουλεύει και βοηθά τους τμηματάρχες Διενεργεί τακτικό έλεγχο μερίδων. Εισηγείται μέτρα σύμφωνα με τις αναφορές των ηλεκτρονικών υπολογιστών

5 Γ. ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Να γνωρίζει τις αρχές ελέγχου τροφίμων και ποτών. Να γνωρίζει το λογιστικό σύστημα που διαθέτει ή επιχείρηση. Να χειρίζεται προβλήματα ρουτίνας και απρόβλεπτες καταστάσεις. Να είναι γνώστης τροφίμων και ποτών. Να είναι γνώστης ξένων γλωσσών. Να μπορεί να συντάσσει εκθέσεις και αναφορές. Να γνωρίζει τη λειτουργία των ταμειακών μηχανών και του συστήματος μηχανογράφησης. Να είναι τίμιος και αμερόληπτος. Να εκτελεί τα καθήκοντα του με ζήλο και ευσυνειδησία.

6 Δ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ
Εκτέλεση καθημερινής εργασίας ελέγχου. Τήρηση στατιστικών στοιχείων. Έκδοση ποσοστών κόστους στο τέλος κάθε μήνα. Έκδοση αποτελεσμάτων κάθε μήνα για τα κέρδη της επιχείρησης ή τις ζημιές. Καταγραφή αποθεμάτων [stock taking ].

7 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ:
Καθήκοντα και τα προσόντα του ελεγκτή τροφίμων και ποτών.

8 Εργασία στο σπίτι: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Να γράψετε τέσσερα καθήκοντα του ελεγκτή του τμήματος Τροφίμων και Ποτών.  Να αναφέρετε τέσσερα προσόντα που πρέπει να έχει ο ελεγκτής του τμήματος Τροφίμων και Ποτών.

9 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Σ Λ 1 Το προσωπικό μιας επισιτιστικής ομάδας δεν πρέπει να εμπλέκεται στη διαδικασία ελέγχου. 2 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών είναι το άτομο που ασκεί τον έλεγχο των τροφίμων και ποτών. 3 Ο ελεγκτής καταγράφει τα αποθέματα των τροφίμων και ποτών σύμφωνα με τη πολιτική της επισιτιστικής μονάδας. 4 Τα τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται σε ένα τμήμα κατά τον έλεγχο δεν αναφέρονται στο υπεύθυνο του τμήματος αλλά στο διευθυντή. 5 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών πρέπει να γνωρίζει το λογιστικό σύστημα που ακολουθεί η επιχείρηση. 6 Ο ελεγκτής του τμήματος τροφίμων και ποτών δεν χρειάζεται να γνωρίζει το τρόπο με το οποίο λειτουργούν οι ταμειακές μηχανές. 7 Ο ελεγκτής τροφίμων και ποτών πρέπει να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης της διεύθυνσης. 8 Η τιμιότητα, ο ζήλος για εργασία, η ευσυνειδησία και η ακεραιότητα είναι απαραίτητα προσόντα του ελεγκτή του τμήματος τροφίμων και ποτών. 9 Ο γραφέας ελέγχου μπορεί να ασκεί έλεγχο σε τμήματα που δεν έχουν σχέση με φαγητό ή ποτό. 10 Οι γνώσεις λογιστικής δεν είναι απαραίτητες για ένα γραφέα ελέγχου.


Κατέβασμα ppt "Κοστολόγηση Μάθημα 3ον."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google