Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
2010 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ. ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

3 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΥΓΡΑΣΙΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ.

4 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ:
ΞΗΡΕΣ: ΑΛΕΥΡΙ, ΟΣΠΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

6 ΦΘΑΡΤΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. EΔΩ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

7 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Η ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ. ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ.

8 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ, ΝΥΦΙΤΣΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΜΥΓΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ. ΜΟΛΥΝΣΗ = ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ.

9 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:
ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ/ (ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΙΧΟΙ) Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ. FIFO (FIRST IN/ FIRST OUT) OI ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ.

10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ.

11 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΟΙΑ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google