Οι δεξιότητες χρήσης Η/Υ & το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον Κωνσταντίνος Κεσεντές Γενικός Διευθυντής ECDL.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Internet Υπηρεσίες & Εφαρμογές Τμήμα 1I-ΙΝΠ01 – Web Design / Development Κωνσταντίνος Σαπουντζής.
Advertisements

BOLOGNA CONFERENCE Νέες Πρωτοβουλίες της ΕΕ στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρούλα ΚΥΡΙΛΛΟΥ-ΙΟΑΝΝΙΔΟΥ Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 16 Οκτωβρίου 2013.
Ο Κλάδος Μαρμάρου σε Αναζήτηση Διεξόδων από την Κρίση Ανάγκες σε Εκπαίδευση – Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού στον κλάδο Μαρμάρου ΟΣΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή.
Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Εξωστρέφειας The “Export Expert” Initiative 39 th IATTO.
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία σε χώρες της Ε.Ε.
Η προστιθέμενη αξία των Ιδρυμάτων μέσω της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Κυριακή Μπαλτά.
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση [ανακοίνωση] δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή.
LOGO Ο ρόλος του Ε.Ο.Π.Π. στην Πιστοποίηση των προσόντων της μη τυπικής εκπαίδευσης και στην Αντιστοίχιση αυτών στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Κωνσταντίνος.
Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π: Δράσεις και Πολιτικές - Εθνικό Κέντρο Europass
Το διαπιστευμένο πλαίσιο λειτουργίας
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Τ ο Κόστος της Άγνοιας. Ο Κόσμος μας με τα μάτια της γενιάς του ‘50 Το τηλέφωνο είχε κυκλικό επιλογέα και έκλεινε με άγκιστρο.
Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων • Πρόγραμμα Δια βίου μάθησης • ERASMUS MUNDUS • TEMPUS Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Κεφάλαιο 2: Οι μεταβολές ως χαρακτηριστικό γνώρισμα της τεχνολογίας Εισηγήτρια: Αναστασία Κατρανίδου.
39th IATTO Forum Θεσσαλονίκη, 27 Σεπτεμβρίου 2013
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κα.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΗ
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Διδακτικά οφέλη από τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στην τάξη
ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Έργα τεχνικής βοήθειας για την ενδυνάμωση του ιδιωτικού τομέα σε χώρες υπό μετάβαση: Το παράδειγμα της European Profiles.
Δίκτυο προώθησης της δια βίου κατάρτισης και εξ αποστάσεως πιστοποίησης δεξιοτήτων στις Μ.Μ.Ε. Α.Σ. ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Leonardo Transfer of Innovation- Μεταφορά καινοτομίας (Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2014) Κώστας Οικονόμου Βασιλική Ζιάκα.
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Η πρόκληση της ευρυζωνικότητας και οι δημόσιες υποδομές της Καθ. Σωκράτης Κ. Κάτσικας ΓΓ Επικοινωνιών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων: Υλοποίηση και ο Ρόλος του Ε.Ο.Π.Π.
Πιστοποίηση Επαγγελματικών Προσόντων
European Foundation for Quality Management «ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ»
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Κοινωνία της Πληροφορίας & Τεχνητή Νοημοσύνη Δρ. Κωνσταντίνος Δ. Σπυρόπουλος Δντής Έρευνας.
Κ.Ε.Κ. Ν.Α. /Ν.Ε.Λ.Ε. Καβάλας Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Απασχόλησης &
…………………………………………………………. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Το κλειδί για τη δια βίου μάθηση 14 – 16 Ιουνίου 2006 Goethe-Institut Athen Μαθαίνοντας δια βίου Βιβλιοθήκες.
Μανώλης Μαυρικάκης (Γιαμπάμπας) Φορείς Εκπαίδευσης Πιστοποίηση Αξιολόγηση Κοινωνία της Γνώσης Δια βίου Μάθηση Αγορά Εργασίας EQF Επαγγελματικό.
Στρατηγική «Ευρώπη 2020» ICT - θέσεις εργασίας - οικονομική ανάπτυξη - καθημερινότητα.
Ικανότητες και δεξιότητες.
Hospitality Skills for Tourism Hospitality and Entertainment Management Lecture 3 Christos Dimas Lecturer.
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. Τι είναι Πολυμέσα; (Ι) Για έναν πωλητή υπολογιστών: Ένα PC με Sound Card, DVD-ROM drive, μεγάλη μνήμη, δυνατό επεξεργαστή και καλή κάρτα γραφικών.
Οικονομία - Επιχειρηματικότητα , στη Β/θμια εκπαίδευση Επιστημονική Υπεύθυνη ‘Εργου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ Δρ. Θεοχαρούλα Μαγουλά
This project has been funded with support from the European Commission. Mathematical literacy and basic competences in science and technology Μαθηματική.
CCNA3: Switching Basics and Intermediate Routing v3.0 Ενημέρωση για το Μάθημα Δίκτυα-Ακαδημία CISCO.
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Δραστηριότητες για την υποστήριξη της συμμετοχής ΜΜΕ και Ερευνητών κυρίως σε Ολοκληρωμένα Έργα & Δίκτυα Αριστείας του 6ου ΠΠ στον τομέα της Υγείας και.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Όνομα:Χίνη Δήμητρα Εξάμηνο σπουδών:Δ Αριθμός μητρώου:3305.
2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΑΞΗ Β5 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΝΓΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Βιβλιογραφία: σχολικό.
Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης Επιχειρηματικότητα και Απασχόληση 1 Δεκεμβρίου 2014 Βλάσης.
ΤΕΕ/ΤΚΜ Απασχόληση Επιχειρηματικότητα Εβρενογλου Βασίλης Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός αν. Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων 1 Δεκεμβρίου 2014.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ για το μάθημα της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 1-2 Απριλίου 2005
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων
Το Κόστος της Άγνοιας.
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 2: Εφαρμογές πολυμέσων
Στο Σχολείο μας, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, λειτουργούν οι ακόλουθες Ομάδες: - Μουσική Ομάδα, - Θεατρική Ομάδα, - Κινηματογραφική.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα
Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι δεξιότητες χρήσης Η/Υ & το πλαίσιο των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον Κωνσταντίνος Κεσεντές Γενικός Διευθυντής ECDL Ελλάς 16/11/2006

Ο κόσμος μας σε επιτάχυνση Ο κόσμος με τα μάτια ενός 40άρηΟ κόσμος με τα μάτια ενός 18άρη Το τηλέφωνο είχε κυκλικό επιλογέα και έκλεινε με άγκιστρο Το τηλέφωνο είχε πάντα 12 πλήκτρα, έγχρωμη οθόνη και κάμερα 2 MPixels «Μήνυμα» σήμαινε ένα χαρτάκι με ένα σύντομο κείμενο «Μήνυμα» σημαίνει ένα κείμενο 160 χαρακτήρων μέσω κινητού «Ακούω μουσική» σήμαινε αγοράζω δίσκους βινυλίου και τους ακούω στο πικ-απ του σπιτιού μου «Ακούω μουσική» σημαίνει φορτώνω 20GB δωρεάν ΜΡ3 στο iPod μου και τα ακούω παντού O απόλυτος «Υπολογιστής» μου ήταν το HP-41 calculator O «Υπολογιστής» μου έχει Επεξεργαστή Core Duo στα 3 GHz, RAM 2 GB, 2 σκληρούς δίσκους 500 GΒ, μόνιμη σύνδεση στο Internet με ταχύτητες 4 Mbps

Digital Natives vs Digital Immigrants  Η μνήμη του βρίσκεται...στην τσέπη του και φτάνει τα 100GB  Όλη η πληροφόρηση που χρειάζεται βρίσκεται στο google.com  Παίζει δικτυακά παιχνίδια, ζει εικονικές εμπειρίες  Ψωνίζει στα e-shops  Διαβάζει e-news  Εκπαιδεύεται ηλεκτρονικά (e-universities) Τα θέλω όλα τώρα...

Πόσο όλα αυτά έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα στην επαγγελματική μας ζωή Πόσο έχει αλλάξει το επάγγελμα των IT Professionals

Tech Gap Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται σήμερα Το ανθρώπινο δυναμικό που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή Το 80% αυτής της τεχνολογίας δημιουργήθηκε την τελευταία 10ετία Μόλις το 20% αυτού του ανθρώπινου δυναμικού εκπαιδεύτηκε την τελευταία 10ετία ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ H ΛΥΣΗ? Η ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Τελικά ποιό είναι το πρόβλημα? Η κατηγοριοποίηση των ΙΤ Professionals με:  Κοινό Τεχνικό Υπόβαθρο  Βασική εκπαίδευση και Επιμόρφωση  Επίσημο πιστοποιητικό των δεξιοτήτων τους  Κοινή Δεοντολογία Ζητείται... ένα κοινό πλαίσιο που θα βοηθήσει την αγορά να βελτιώσει την κοινή αντίληψη που υπάρχει για δεξιότητες που χρειάζονται για τους Η/Υ

Απαιτείται.... •Η δημιουργία μιας κοινής γλώσσας για να διευκολυνθεί η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των εταιριών, του δημόσιου τομέα, των εκπαιδευτικών φορέων, των φορέων πιστοποίησης και των ιδιωτών •Η γεφύρωση των αντιθέσεων που υπήρχαν από διαφορετικά τμήματα των Εθνικών Εκπαιδευτικών συστημάτων •Η ενοποίηση των διαφορετικών εθνικών συστημάτων πιστοποίησης δεξιοτήτων •Η ένωση με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας (EQF) στη δημιουργία ενός ενιαίου πλαισίου για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού Που πρέπει να οδηγήσει.....

Competencies: Knowledge & Skills Professionals Occupations Job Roles Skills IT Professionals Associations of IT professions Educational Profiles Providers of Education Associations Interest Groups IT Industry User Industry Association of IT Professionals Test Profiles Απαιτείται η Συμβολή όλων... Developers of Certification Programs Certification Bodies

Λίγη Θεωρία... Τι είναι όμως Γνώση (Knowledge); Το αποτέλεσμα συλλογής και αφομοίωσης της πληροφορίας μεσω της εκπαίδευσης και τι είναι Δεξιότητα (Skills); Η ικανότητα το να εφαρμόζει τη γνώση και το know-how για να ολοκληρώσει στόχους και να λύσει προβλήματα και ακόμη περισσότερο τι είναι... μοναδικές ικανότητες (Competencies); Η μοναδική ικανότητα που αποκτά κάποιος είναι ο συνδυασμός της Γνώσης και των Δεξιοτήτων, εκφράζεται μέσω της Δράσης και αποδεικνύεται με τα αποτελέσματα

Να το πλαίσιο της λύσης... Knowledge Skills Attitudes Key indicators Competency Proficiency (Level of competency)

Να και η Λύση... Σύμφωνα με την πρόταση του European E-skills Framework, το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για το e-Competence ΔΕΝ εστιάζει στα τυπικά προσόντα αλλά στα competencies που είναι δύσκολο να αποκτηθούν και επίσης δύσκολο να απαξιωθούν Το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για το e-Competence περιλαμβάνει: Τυπικά προσόντα ICT, όπως: Project Management, Enterprise Architecture Γενικές ικανότητες (soft skills) όπως: Επικοινωνία, Καινοτομία, Ομαδικότητα

Να το πλαίσιο της λύσης... Knowledge Skills Attitudes Key indicators Competency Proficiency [Level of Competency] Accreditation Body [ISO17024] Personnel Certification Body Typical Education Job Experience Life-long Learning IT Professional Certification of Competency

e-skills are important e-skills are innovation And… Europe must be attractive for ICT talent Sumitra Dutta, Roland Berger Professor of Business and Technology, Dean of External Relations, INSEAD