Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Έρευνα και την Ανάλυση Δεδομένων με χρήση ΝΤ, Ιωάννινα 2009 Αντώνης Λιοναράκης Προδιαγραφές μεθοδολογίας έρευνας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Περιγράφοντας την ως σήμερα πορεία της έρευνας … Πρακτικές δημιουργίας διδακτικού υλικού στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Χαρτοφύλακα Τόνια Υποψήφια δρ. ΕΑΠ.
Advertisements

Ελπιδοφόρα Μηνύματα από την Αναμόρφωση του Τομέα ‘Κοινωνιολογίας, Οικονομίας και Πολιτικής της Εκπαίδευσης και Σπουδών Φύλου’ σχετικά με τη Διάρθρωση Σπουδών.
Βάλια Παυλίδου Ψυχολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Προγράμματα Σπουδών Προπτυχιακά – Μεταπτυχιακά – Διδασκαλείο Νηπιαγωγών.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
H διδασκαλία διαμεσολαβητικών δραστηριοτήτων στο μάθημα της ξένης γλώσσας Καταγραφή διδακτικών αναγκών και σκιαγράφηση προοπτικών 14ο Διεθνές Συνέδριο.
ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ Αθήνας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΘΗΝΑΣ Γραφείο Διασύνδεσης ΤΕΙ.
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Μαθησιακά αποτελέσματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Η περίπτωση του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Αϊβαζίδης Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας, Έργο ΜΟΔΙΠ ΑΠΘ.
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ  Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής.  Υπήρξε το πολυπληθέστερο.
Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”
Έρευνα στην Εκπαίδευση και την Παιδεία. Οι εμπειρίες του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας. Καθηγητής Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Μέλος ΕΣET Αντιπρόεδρος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ της Μιχάλη Αργυρώς.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΑΘΗΝΑ, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Εισήγηση: Μεταπτυχιακές Σπουδές Διδακτορικές.
Ενίσχυση της έρευνας στο “ΕΠ. Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση ” Νίκος Μαρούλης, Logotech AE Καρδίτσα 18 Σεπτεμβρίου 2008.
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. 2013Π.Μ.Σ. - Τμήμα Θεάτρου - Α.Π.Θ.2 Η θεατρική παράσταση: ιστορία, θεωρία και πρακτική Λειτουργεί από.
Εκδήλωση του Γραφείου Διασύνδεσης, Σπουδών και Σταδιοδρομίας με θέμα «Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Θεσσαλονίκη,
Οι σπουδές στην Ελλάδα. Σπουδές ανά πεδίο. Χρονική διάρκεια σπουδών.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ. Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής.
Τίτλος: "Μια έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορίας στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση: Μελέτη περίπτωσης" Ιουλία.
Ημερίδα 4 Πορεία των διαδικασιών Διασφάλισης της ποιότητας 15 Νοεμβρίου 2012.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ομιλητής : Αθανάσιος Πάπιστας.
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών. 2012Π.Μ.Σ. - Τμήμα Θεάτρου - Α.Π.Θ.2 Η θεατρική παράσταση: ιστορία, θεωρία και πρακτική Λειτουργεί από.
Σύστημα Διαxείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) ΑΠΘ Αίθουσα Συγκλήτου 13 Ιουλίου 2012.
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η εργογραφία του Ναπολέοντα Μήτση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
Φιλολογία και Ψηφιακές Ερευνητικές Υποδομές: Από τη Θεωρία στην Πράξη Λεωνίδας Παπαχριστόπουλος Νεφέλη Χατζηδιάκου
► ► Η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας ► ► Επιστημονικά κείμενα ► ► Οδηγίες για την συγγραφή και δημοσίευση εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά ► ► Οδηγίες.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
1 Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Literature Review. 2 Τι είναι η Βιβλιογραφική Ανασκόπηση;  Είναι η ικανότητα του σπουδαστή- συγγραφέα-ερευνητή να ανατρέχει.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
► Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Έρευνα ► Ορισμοί ► Χαρακτηριστικά επιστημονικής έρευνας ► Τύποι της έρευνας ► Η χρησιμότητα της έρευνας στο χώρο της υγείας.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕκπαιδευτικΗς ΕΡΕΥΝΑΣ: Συγγραφη εργασιας
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
Μελλοντικές Προκλήσεις στην Επιστήμη και Μηχανική του Περιβάλλοντος
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
Πτυχιακή εργασία: ορισμός και χρησιμότητα
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Δομή ερευνητικής εργασίας
Διερευνητική ανακαλυπτική μάθηση
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ.
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
ENNOIEΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
Προσεγγίσεις στην κοινωνική έρευνα - Ποιοτική και ποσοτική μεθοδολογία
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αχιλλέας Καμέας Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ
Διαφοροποιημένη διδασκαλία και εναλλακτική αξιολόγηση
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Έρευνα και την Ανάλυση Δεδομένων με χρήση ΝΤ, Ιωάννινα 2009 Αντώνης Λιοναράκης Προδιαγραφές μεθοδολογίας έρευνας στην εκπαίδευση

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης • Επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών • Ενεργή συμμετοχή σε μεταπτυχιακά σεμινάρια • Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό της ειδικότητας ή σε συνέδριο τουλάχιστον ενός άρθρου • Διατριβή

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης Διδακτορικού τίτλου

• Επιτυχής ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών • Ενεργή συμμετοχή σε μεταπτυχιακά σεμινάρια • Δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό της ειδικότητας ή σε συνέδριο τουλάχιστον …… άρθρων • Διατριβή Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης Διδακτορικού τίτλου

Η επαγωγική μέθοδος απαιτεί την ποσοτική και ποιοτική εξέταση ενός μεγάλου αριθμού δασκάλων. Οι εξεταζόμενοι απαντούν σε ορισμένα ερωτήματα που αναφέρονται στην ιδιοσυστασία της ψυχικής μορφής τους και στις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Ο ερευνητής συνάγει επαγωγικά από τις απαντήσεις τους την ψυχική σύνθεση της δασκαλικής προσωπικότητας. Η παλαιότερη εξέταση αυτού του είδους έγινε το 1908 στο Βέλγιο από τον καθηγητή Tobie Jonckheere. Η μέθοδος αυτή θυμίζει τον τρόπο που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια να μεταχειρίζονται στις έρευνές τους οι Αμερικανοί ψυχολόγοι. Πόσο χρόνων είναι η εκπαιδευτική έρευνα; Ευάγγελος Παπανούτσος, 1957

Τι είναι οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές; Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο, όπου οι προπτυχιακές σπουδές αποτελούν απλά τον πρώτο κύκλο σπουδών, στον οποίο συσσωρεύεται μια μαζική εκπαίδευση χαμηλής ποιότητας χωρίς πόρους και υποδομές, αποκομμένη από το οξυγόνο της βασικής έρευνας και λειτουργικά προσαρμοσμένη στις φθηνότερες και προφανώς αναποτελεσματικότερες μορφές διδασκαλίας. Χρήστος Κάτσικας, 2007

Τι είναι τα πανεπιστήμια; Κύριος σκοπός των ΑΕΙ και των διδασκόντων σ’ αυτά είναι η έρευνα, η παραγωγή γνώσης και περαιτέρω προώθησή της. Διδάσκεις αυτά που ο ίδιος ερευνάς, στηριζόμενος και στην προϋπάρξασα και εμπεδωμένη έρευνα των άλλων. Διδασκαλία χωρίς έρευνα είναι αδιανόητη. Αν κάτι ξεχωρίζει τα Πανεπιστήμια και τη γνώση στα Πανεπιστήμια (σε αντίθεση λ.χ. προς τη γενική ή την επαγγελματική παιδεία) είναι η αναζήτηση της γνώσης μέσα από την έρευνα, η θεωρία και οι εφαρμογές της. Ας το καταλάβουμε, το Πανεπιστήμιο δεν είναι Επαγγελματική Σχολή. Δεν διδάσκει επάγγελμα. Δίνει γνώσεις, μέθοδο και τρόπους αναζήτησης της γνώσης, που μπορούν να αξιοποιηθούν επαγγελματικά για οποιοδήποτε επάγγελμα. Γ. Μπαμπινιώτης, 2007 και συνεχίζει…

Τι είναι τα πανεπιστήμια; Η στενή, περιοριστική αντίληψη ότι το Πανεπιστήμιο εκπαιδεύει γιατρούς, νομικούς, μηχανικούς, εκπαιδευτικούς, μετατρέπει το Πανεπιστήμιο σε Επαγγελματική Σχολή με ό,τι αυτό συνεπάγεται: όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση που περιορίζει τον ορίζοντα της σκέψης και της θεώρησης και, κυρίως, κατάργηση όλων των κλάδων του Πανεπιστημίου που δεν οδηγούν άμεσα σε επάγγελμα (τι χρειάζεται η Φιλοσοφία, οι Τέχνες, η Φιλολογία, τα Μαθηματικά αλλά και η θεωρία των οικονομικών ή του δικαίου κ.λ.π.). Δεν υπάρχει πιο τραγική παρανόηση του σκοπού και του ρόλου της Ανώτατης Παιδείας από το να την ευτελίσουμε σε ξερή επαγγελματική γνώση. Γ. Μπαμπινιώτης, 2007

Τι είναι οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές; Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα, που είναι η αφαίρεση σημαντικού μέρους της γνώσης που θα έπρεπε να αποκτιέται προπτυχιακά και η ένταξή της στο μεταπτυχιακό κύκλο. Μήπως κάπου εδώ είναι το πρόβλημα;

7, και όχι μόνο, «πρέπει» για τη μεταπτυχιακή και διδακτορική έρευνα

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …1 Θα πρέπει να συνεισφέρει με ευδιάκριτο και ξεχωριστό τρόπο στη γνώση του θεματικού επιστημονικού αντικειμένου μέσα από αυθεντική και πρωτότυπη έρευνα

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …2 Θα πρέπει να περιγράφει και να καταδεικνύει την επιστημονική της επάρκεια στις διαδικασίες της έρευνας που έχει ακολουθήσει

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …3 Θα πρέπει να επεξεργάζεται και να λαμβάνει υπόψη της άλλες σχετικές έρευνες και, όπου ασφαλώς είναι απαραίτητο, τα στατιστικά δεδομένα

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …4 Θα πρέπει να μπορεί να αναφέρει και να ερμηνεύσει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα της έρευνας με ένα συνεκτικό τρόπο

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …5 Θα πρέπει να μπορεί να αναδείξει τα τελικά ευρήματα και τα συμπεράσματα της έρευνας, έτσι ώστε να τα συνδέσει με το θεωρητικό μέρος και τη θεωρητική θεμελίωση του θεματικού επιστημονικού πεδίου

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …6 Θα πρέπει να μπορεί να παραθέσει και να αναδείξει τη σημασία των συμπερασμάτων της έρευνας

Η μεταπτυχιακή έρευνα και διατριβή …7 Θα πρέπει να έχει χρησιμοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό σύγχρονη και ευρεία βιβλιογραφία, Ελληνική και ξενόγλωσση * * Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακών προγραμμάτων πρέπει να γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα (νέος Νόμος του 2007 για μεταπτυχιακές σπουδές)

Επισκόπηση Βιβλιογραφίας Επισκόπηση Βιβλιογραφίας Ερμηνεία & Επαλήθευση Ερμηνεία & Επαλήθευση

Επισκόπηση Βιβλιογραφίας Επισκόπηση Βιβλιογραφίας Ερμηνεία & Επαλήθευση Ερμηνεία & Επαλήθευση Επισκόπηση, ανάλυση και σύνθεση της Βιβλιογραφίας Επισκόπηση, ανάλυση και σύνθεση της Βιβλιογραφίας Συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και του υλικού της τεκμηρίωσης ή χρήση ερωτηματολογίου ή συνεντεύξεις ή παρατήρηση Συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και του υλικού της τεκμηρίωσης ή χρήση ερωτηματολογίου ή συνεντεύξεις ή παρατήρηση

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Εισαγωγή

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Το ερευνητικό πρόβλημα

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Η μεθοδολογία της έρευνας

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Η βιβλιογραφική ανασκόπηση (θεωρητική θεμελίωση)

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Ο ερευνητικός σχεδιασμός και η μεθοδολογία εφαρμογής

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Τα αποτελέσματα της έρευνας

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Συμπεράσματα

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Βιβλιογραφία

Μια διατριβή θα πρέπει να αποτελείται από μια σειρά μεθοδολογικών στοιχείων, τα οποία όλα μαζί θα συνθέτουν και θα τεκμηριώνουν τις υποθέσεις και τις εφαρμογές που έχει υλοποιήσει ο ερευνητής. Παράρτημα (αν χρειάζεται)

Όταν ο επιβλέπων – καθηγητής παίρνει μια πρόταση για εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας, τι κάνει;

Δεν τρομοκρατείται!

… και ασφαλώς δεν πανικοβάλλεται

Θα πρέπει να αναρωτηθεί: (1) 1. Είναι βιώσιμη και εφικτή η πρόταση; 2. Αξίζει να ερευνηθεί το προτεινόμενο θέμα; 3. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν χρηστικότητα, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του επιστημονικού πεδίου; επιστημονικού πεδίου; 4. Μπορεί να οδηγήσει η έρευνα σε δημοσιεύσιμα συμπεράσματα σε επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια; συμπεράσματα σε επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια;

Θα πρέπει να αναρωτηθεί: (2) 5. Ο ερευνητής – φοιτητής έχει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, την ικανότητα, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, το ενδιαφέρον την ικανότητα, τις γνώσεις, τις δεξιότητες, το ενδιαφέρον και τα κίνητρα για να ολοκληρώσει την μεταπτυχιακή και τα κίνητρα για να ολοκληρώσει την μεταπτυχιακή έρευνα; έρευνα; 6. Η προσωπική μου έρευνα αλληλοσυμπληρώνεται από την έρευνα του μεταπτυχιακού φοιτητή; έρευνα του μεταπτυχιακού φοιτητή; 7. Υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης ειδικών (τεχνικών κ.α.) σε περίπτωση που χρειαστεί; περίπτωση που χρειαστεί;

Ευχαριστώ Ερωτήσεις;