Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Advertisements

Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
ΑΡΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ.
ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ 1 ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης άρχισε πριν από χρόνια στην ανατολική Αφρική,από μία ομάδα ζώων που ονομάζονται Αυστραλοπίθηκοι,
1. 2 Ο καιρός τρελάθηκε! Η υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία συχνά γίνεται λόγος, σημαίνει ότι ο πλανήτης μας θερμαίνεται και η μέση θερμοκρασία.
Η Ασία ακόμη «διψάει» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιαννησ Φ.
Παιχνίδια με τις γεωγραφικές συντεταγμένες
ΤΟ ΝΕΡΟ Κύκλος του νερού και Λειψυδρία.
Η Νέα Υόρκη (New York/Νιου Γιορκ) είναι μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην ανατολική ακτή και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Γ1.2 Η κατανομή των ανθρώπων στη Γη
Β 3.4 ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Υπάρχουν πολλοί τρόποι, οι οποίοι βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια, προκειμένου να αξιολογήσουμε πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο.
Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
Αραμπατζή Ευθυμία Βογιατζόγλου Δήμητρα
Γ1.4 Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη Πόλη ονομάζεται μια περιοχή στην οποία παρατηρείται πιο μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων απότι στις υπόλοιπες περιοχές.
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Χωρίζοντας το φυσικό περιβάλλον σε ενότητες
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ!!! ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΖΩΗ.
Συνέδριο της Κοπεγχάγης Χατζηαντωνίου Γιώργος Τριανταφύλλου Δημήτρης Γ’5.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Επιμέλεια: Έφη Κυπράκη Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2004 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Φυσικής Μεταπτυχιακό Φυσικής Περιβάλλοντος Παγκόσμια θέρμανση.
Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού;
Ζώα υπό εξαφάνιση Γιάννης και Λυδία.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
Ήπειροι και ωκεανοί υδρόγειος= γη +ύδωρ
Παγκόσμιος Χάρτης.
Οι Βαλκανικές χώρες.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.
Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που.
Ο όρος ήπειρος αναφέρεται στις μεγάλες περιοχές ξηράς που περιστοιχίζονται από ωκεανούς, στις οποίες διαιρείται γεωγραφικά ένας πλανήτης όπως η Γη.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
ΙΜΑΛΑΪΑ Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΑΓΟΥΛΙΩΤΗ ΤΑΞΗ: Α΄2 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Γεωγραφία Το φυσικό περιβάλλον.
Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:
Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Τα μεγαλύτερα ποτάμια και οι μεγαλύτερες λίμνες
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ Το αντικείμενο της εδαφομηχανικής είναι η μελέτη των εδαφών, με στόχο την κατανόηση και πρόβλεψη της συμπεριφοράς του εδάφους για.
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΘΕΜΑ:ΑΦΡΙΚΗ
Λίμνες Η λίμνη Βαϊκαλή Ευστράτιος- Ευάγγελος
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Γιάννης Βαρής
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝTIKA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
5 από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου
Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ευρώπης
Κορυφαίοι επιστήμονες πήραν μέρος στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Κοπεγχάγης με θέμα την κλιματική αλλαγή που έγινε στις 10 Μαρτίου και που διήρκεσε.
Γεωλογική ιστορία (μια σύντομη ματιά)
Ωκεανός ως χημικό σύστημα
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
η Έρημος των "μυστήριων λιμνών".
ΝΕΡΟ και ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ο Κατακλυσμός του Νώε
Γ1.4 Οι μεγάλες πόλεις του πλανήτη
Περιοχή μ’Επικάλυμμα στα Μέσα Νότια Πλάτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι Κλιματικές αλλαγές σε συσχέτιση με Μυθολογικά και θρηκευτικά γεγονότα.

Περιεχόμενα  Ο Κατακλυσμός του Νώε  Η Συσχέτιση

Ο Κατακλυσμός του Νώε Ο Κατακλυσμός του Νώε, έχει αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων, οι οποίοι αναζητούν μία επιστημονική εξήγηση για τα όσα περιγράφονται στο Βιβλίο της Γενέσεως..... και όχι μόνο

"Το λειώσιμο των πάγων, έφερε τον Κατακλυσμό" Μετά από πολύχρονες έρευνες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα νερά του Αιγαίου πριν από χρόνια, κάλυψαν μια έκταση τετραγωνικών χιλιομέτρων στην παράκτια ζώνη της Μαύρης Θάλασσας! Αυτό συνέβη την Τελευταία Παγετώδη Περίοδο, κατά την οποία τεράστιοι όγκοι πάγου που είχαν καλύψει την Ευρώπη και ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο μέχρι και πριν από χρόνια, άρχισαν να λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας να ανεβαίνει.

Ακριβώς τότε, λένε οι ερευνητές, έγινε αυτό που έμεινε στην ιστορία ως "ο μεγάλος Κατακλυσμός" και προκάλεσε τεράστιες γεωλογικές αλλαγές. "Μπορεί να έγινε ένας μεγάλος σεισμός, μπορεί όμως και να κατέρρευσε ένα "φυσικό φράγμα" στον Βόσπορο. Οποια κι αν ήταν η αιτία που τα νερά "όρμησαν" στην κλειστή έως τότε λίμνη της Μαύρης Θάλασσας, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η στάθμη της ανέβηκε μέχρι και κατά 10 μέτρα", περιγράφει δρ Λίβιου Γιοσάν, θαλάσσιος γεωλόγος του Ινστιτούτου.

"Μικρότερης έντασης από ό,τι πιστεύαμε" Όταν άρχισε ο Κατακλυσμός, οι εκβολές του ποταμού Δούναβη, καλύφθηκαν από τη θάλασσα και με τα χρόνια ο ποταμός απέκτησε το σημερινό Δέλτα. Σε αυτήν την περιοχή επικέντρωσαν τις έρυενς τους οι γεωλόγοι, ψάχνοντας τις αρχαίες εκβολές του Δούναβη που θα τους βοηθούσαν να προσδιορίσουν κατά πόσον αυξήθηκε η στάθμη των υδάτων στη Μαύρη Θάλασσα από το π.Χ εως σήμερα.

"Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η στάθμη τότε, ήταν περίπου 30 μέτρα κάτω από τη σημερινή και όχι 80 μέτρα όπως λεγόταν μέχρι σήμερα! Ο Κατακλυσμός ξεκίνησε όταν η στάθμη των υδάτων του Αιγαίου έφθασε το ύψος των Στενών του Βοσπόρου και μέσα σε λίγα χρόνια εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό στην πράξη, μεταφράζεται ως εξής: για κάθε χρόνο που διαρκούσε ο Κατακλυσμός, καλύπτονταν από τα νερά του Αιγαίου μερικές δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ενδοχώρας στην περιοχή της της Μαύρης Θάλασσας", λένε.

"Διαδόθηκε από στόμα σε στόμα!" Ο Κατακλυσμός, μεταξύ των άλλων συνεπειών του, προκάλεσε και τη βύθιση μίας απέραντης έκτασης που ήταν γεμάτη από νεολιθικούς οικισμούς! Οι άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τρομαγμένοι τις περιοχές όπου ζούσαν, προσπαθώντας να σωθούν! Προφανώς, λένε οι επιστήμονες, αναζήτησαν καταφύγιο σε νέες εκτάσεις, όπου μετέφεραν από στόμα σε στόμα τις δραματικές εμπειρίες τους από τον Κατακλυσμό!

Όπως καταλαβαίνουμε οι παρεμβάσεις του ανθρώπου επηρέαζαν και επηρεάζουν μέχρι σήμερα αρνητικά τον πλανήτη. Οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα πρόβλημα ετών το οποίο μπορεί να λυθεί με την συμβολή όλων μας. SAVE THE PLANET Αναγνωστοπουλου Μαρία Κούρτα Δήμητρα Μαλακόζης Αχιλλέας Μαριάδης Χριστόφορος Παπαθανασίου Στελλα Ετών 15