Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3

4 Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που τροφοδοτούνται για αιώνες με περίεργο τρόπο. Αυτό το μέρος ονομάζεται επίσης η Έρημος των "μυστήριων λιμνών".

5

6

7

8 Η έρημος Badain Jaran βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κίνας, στην Εσωτερική Μογγολία. Η έρημος έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: έχει σταθερές θίνες, τις υψηλότερες στον κόσμο, και ανάμεσά τους, σχετικά μεγάλες λίμνες. Οι θίνες επίσης τροφοδοτούνται με νερό εσωτερικά, γεγονός που εξηγεί την αντοχή τους σε αιολική διάβρωση.

9

10

11

12 Η βροχόπτωση ανέρχεται μόλις 40 χιλιοστά/έτος, η οποία δεν μπορεί να διατηρήσει τη στάθμη του νερού στις λίμνες. Το μυστήριο λύθηκε: οι λίμνες τροφοδοτούνται από υπόγεια ύδατα που προέρχονται από το όρος Qilian εκατοντάδες μίλια μακριά, περίπου 350 χιλιόμετρα. Αυτό το τεράστιο υπόγειο ποτάμι, δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να διασχίσει την έρημο.

13 jeep

14

15

16 Το αποτέλεσμα είναι μια όμορφη έρημος διάστικτη με λίμνες

17

18

19

20 Μερικές λίμνες που έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, αλλά και οι παλαιότερες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Η θέα είναι εντυπωσιακή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ορισμένοι από τους αμμόλοφους γύρω από τις λίμνες μπορεί να φτάσουν σε ύψος τα 500 μέτρα.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36


Κατέβασμα ppt "Σήμερα, είναι δύσκολο να κατανοήσεις ένα έρημο τοπίο, στεγνό, χωρίς βροχή, που κυριαρχείται από τεράστιους αμμόλοφους, είναι διάστικτο με λίμνες που."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google