Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

2 Λέγεται "Νεκρά" γιατί περιέχει αρκετό χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ, τιτάνιο και το νερό της είναι πολύ αλμυρό και πικρό, λόγοι για τους οποίους δε μπορεί να ζήσει ζωικός οργανισμός.

3 Στα βιβλικά χρόνια, τα Σόδομα, τα Γόμορα και η Πεντάπολις με την αμαρτωλότητα και ανηθικότητα προκάλεσαν την οργή του Θεού. Μόνο ο Λωτ κι η οικογένειά του ήταν τίμιοι και καθαροί.

4 Ο Λωτ έψαξε αλλά όσο κι αν προσπάθησε δεν βρήκε κανέναν.
Ο Θεός ειδοποίησε τον Λωτ ότι θα καταστρέψει τις πόλεις αυτές κι αυτός Τον παρακάλεσε να τους λυπηθεί. Τότε ο Θεός του είπε να βρει 7 ανθρώπους τίμιους και θα τους συγχωρέσει όλους. Ο Λωτ έψαξε αλλά όσο κι αν προσπάθησε δεν βρήκε κανέναν.

5 Περίλυπος δέχτηκε το σχέδιο του Θεού, ο Οποίος του είπε να πάρει την οικογένεια και να φύγει μακριά χωρίς να γυρίσουν να κοιτάξουν πίσω. Η γυναίκα του όμως, από περιέργεια γύρισε το κεφάλι κι έμεινε στήλη άλατος. Ο Λωτ πήρε τις κόρες του κι έφυγε.

6 Πυρ και θειάφι έπεσε από τον ουρανό
Πυρ και θειάφι έπεσε από τον ουρανό. Το πυρ κατέκαυσε τα πάντα και με το θειάφι σκεπάστηκε η βρωμιά. Ήρθε μετά ο Ιορδάνης ποταμός και σκέπασε με νερό όλη την περιοχή, που έγινε μια μεγάλη λίμνη, χωρίς ζωή όμως, γι’ αυτό ονομάστηκε Νεκρά Θάλασσα.

7 Είναι χαρακτηριστικό. Ότι τόσες χιλιάδες χρόνια τα ζωογόνα νερά του Ιορδάνη ποταμού χύνονται στη νεκρά θάλασσα και δεν έχουν καταφέρει να γλυκάνουν την απονέκρωσή της.

8 Τα νερά είναι σκέτο αλάτι και θειάφι και η ατμόσφαιρα τόσο αποπνικτική, που ούτε πουλί πετούμενο δεν μπορεί να πετάξει από πάνω της.

9 Τελευταία οι Εβραίοι παίρνουν λίπασμα από τον βυθό της Νεκράς Θάλασσας και με το νερό φτιάχνουν καλλυντικές κρέμες.

10 Επίσης άρχισαν να χτίζονται ξενοδοχεία για μπάνια
Επίσης άρχισαν να χτίζονται ξενοδοχεία για μπάνια. Έχει τόσο πολύ αλάτι που δεν βουλιάζει κανείς, όμως ξεραίνει την επιδερμίδα γι’ αυτό θέλει καλό πλύσιμο μετά

11 Είμαστε στο χαμηλότερο σημείο του κόσμου, 410 μ
Είμαστε στο χαμηλότερο σημείο του κόσμου, 410 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με αφάνταστη ζέστη χειμώνα καλοκαίρι.

12 Η Νεκρά Θάλασσα δεν είναι μόνον εχθρική στις περισσότερες μορφές ζωής, απειλείται και η ίδια από εξαφάνιση.

13 Επιστήμονες προειδοποιούν πως η αρμυρή λίμνη της ιουδαϊκής ερήμου Αραβά πιθανότατα θα έχει εξατμιστεί εντελώς μέχρι το 2050.

14 Κάθε χρόνο η στάθμη υδάτων της Νεκράς Θάλασσας πέφτει κατά ένα ολόκληρο μέτρο.

15 Κύριος υπαίτιος είναι ο άνθρωπος

16 Το Ισραήλ, η Ιορδανία και η Συρία απορροφούν από τον Ιορδάνη ποταμό ετησίως, εκατομμύρια κυβικά λίτρα, τόσο για πόσιμο νερό όσο και για γεωργικές καλλιέργειες.

17 Μια όαση με εγκαταλελειμμένα ζώα

18 Αφηρημένα σχέδια από νερό κι αλάτι

19 Ισραήλ και Ιορδανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση της Νεκράς Θάλασσας με την κατασκευή καναλιού, μήκους 160 χιλιομέτρων, στο χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη.

20 Ακούστε την κραυγή μιας θάλασσας που πεθαίνει…


Κατέβασμα ppt "Η ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google