Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Στυλίδας-Υπάτης Μουζάκι 20/10/2012

2 ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ -ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ -ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ  ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ – ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ  ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ  ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  ΜΑΛΙΑΚΟΣ, ΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΘΑΛΛΑΣΣΟΤΟΠΟΣ  ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ  ΕΛΙΑ, ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

3 ΔΙΚΤΥΑ: ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ:
 ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ- ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ,  από το 2005 (υπό ανανέωση).     ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ- ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, από το 2008 (ανανέωση έως 2014).   ΆΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ, από το 2006 (ανανέωση έως 2014). ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ: ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,  από το 2008 (ανανέωση έως 2014)

4 ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ - ΓΕΩΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

5 Η Γεωμυθολογία είναι ο επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με την Γεωλογική ερμηνεία της Μυθολογίας και τις φυσικογεωλογικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά την μυθολογική περίοδο. Μερικά από τα παραδείγματα Γεωμυθολογικών ερμηνειών είναι αυτά του Κατακλυσμού του Δαρδάνου, του Κατακλυσμού του Δευκαλίωνα, του Ηρακλή και του Λίχα κ.α. Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο, του Κ.Π.Ε. Στυλίδας, «Γεωπεριβαλλοντικά – Γεωμυθολογικά Μονοπάτια» έχει μια ευρεία θεματολογία, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: Γεωμορφολογικές μεταβολές ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Τους μύθους, θρύλους και παραδόσεις, δηλαδή την προσπάθεια ερμηνείας φαινομένων σε εποχές που η επιστημονική γνώση δεν ήταν επαρκής για την εξήγησή τους. Τη χάραξη γεωπεριβαλλοντικών - γεωμυθολογικών μονοπατιών. Αναδεικνύοντας τη μεταβλητότητα του περιβάλλοντος ,προσπαθούμε να εστιάσουμε σε όλα τα θέματα που αφορούν τις σημερινές περιβαλλοντικές αλλαγές και τον τρόπο που η ανθρωπότητα, σήμερα, επεμβαίνει και τροποποιεί το περιβάλλον.

6 Τα Κ.Π.Ε. που συμμετέχουν στο δίκτυο είναι: Στυλίδας –Υπάτης
(συντονιστικό),, Άμφισσας, Αράχθου, Βάμου Χανίων, Καλαμάτας, Καστοριάς, Νάουσας, Μουζακίου, Μακρινίτσας, Δραπετσώνας, Νέας Κίου, Βελβενδού, 'Εδεσσας . ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. Δράσεις του Δικτύου Από την ίδρυση του δικτύου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από σεμινάρια , πανελλήνιες συναντήσεις του δικτύου και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχές πολλών εκπαιδευτικών και επιστημόνων. Στα πλαίσια του δικτύου είχαμε συνεργασίες με τα γεωλογικά κυρίως τμήματα του Πανεπιστήμιου Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και το Πολυτεχνείο Χανίων.

7 Σχολεία Από τη σχολική χρονιά που άρχισε η λειτουργία του δικτύου και μέχρι το 2011 συμμετείχαν πάνω από 200 σχολεία στο δίκτυο. Το εντεινόμενο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, οι πολυάριθμες επισκέψεις στο ΚΠΕ Στυλίδας για την παρακολούθηση του σχετικού προγράμματος, η μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, οι αιτήσεις για αποστολή εκπαιδευτικού υλικού και οι ενδιαφέρουσες διεθνείς συνεργασίες, είναι μερικά από τα θετικά χαρακτηριστικά του δικτύου. Παράλληλα το ανοδικό της πορείας του αποδεικνύει και το μεγάλο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών.

8 ΕΚΔΟΣΕΙΣ

9


Κατέβασμα ppt "Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google