29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού έφερε στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις όταν ήρθε στα χέρια μου …. Το συμμάζεμα της σοφίτας του σπιτιού μου έφερε στο.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ…ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ
Παρουσίαση του βιβλίου Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
‘Aπιστος Σύντροφος ?.
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Του Ιάσων Θεοδώρου Ο Ρώσος Γιούρι Ρούσκι είναι ένας συγγραφέας βιβλίων. Του αρέσει να γράφει για πολέμους. Όλα τα βιβλία του είναι υπέροχα. Μία μέρα.
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΕΙΜΕΝΑ.
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
Μια παρέα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Παρουςιαςη βιβλιου Ουρανία Μαρία Παπαδάκη.
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Ευγένιος Τριβιζάς.
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ Το καπλάνι της βιτρίνας
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ  Τίτλος: τα κοριτσάκια με τα ναυτικά  Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου  Εκδοτικός οίκος: Πατάκη  Έτος έκδοσης: 1991.
Το βιβλίο που διάβασα 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 2015 Κατερίνα Γαλλιού Ε2.
1Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ.
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
ΑΓΓΕΛΙΚΗ βαρελλα ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ.
Αγγελική Βαρελλά.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Πέγκυ Τσοχαντάρη Σεπτέμβρης 2015 Ε2. Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ Lewis Carroll.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
Κωνσταντίνος μπούτας Σεπτέμβριος 2015 Ε,2. Μονσεράτ Τεμπέλια Το λιοντάρι και το ποντίκι.
Ζώρζ Σαρή. Γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και πέθανε στις 9 Ιουνίου του Η μητέρα της ήταν Γαλλίδα από τη Σενεγάλη και ο πατέρας της από το Αϊβαλί.
ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
Ευγένιος Τριβιζάς  Είναι το πιο ωραίο τσίρκο που υπάρχει στον κόσμο. Το λένε Φραμπουλίνο Φραμπουλόζο Φετουτσίνι.  Εκεί υπήρχε ένας μάγειρας που ήταν.
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Κωσταντiνοσ ΠλΙΩτασ Σεπτέμβριος 2015 Στ’2.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Ετοιμασίες για το ταξίδι (1)
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΤ΄1 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ.
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗΣ
Δέσποινα Μαγαλιού Σεπτέμβρης 2015 Ε1’.
Σεπτέμβρης 2015 Ε1’ Ελευθερία Μπάξα.
Ευσταθία Μπολιεράκη ε
ΤΑΣΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε2.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΝΤΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Ε1’.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
Σταυρούλα Τσέλου! 17/10/2015 Στ΄2.
Ελπίδα Κορώση Δ1 Σεπτέμβρης 2015.
Με το σεις και με το σας (3)
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος

Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μαστόρη

Λίγα λόγια για το βιβλίο Το βιβλίο έχει σχέση με τον παππού του παιδιού που είχε πεθάνει. Μια μέρα η ξαδέλφη του πήρε το δίπλωμα και κάνανε πάρτι. Η ξαδέλφη του πήγε δίπλα και πήρε τον μικρό Τίμο λέγοντας ότι είναι το γούρι της. Εκείνος είπε μαμά είμαι το γούρι χωρίς να ξέρει τι σημαίνει. Στο τέλος κρέμασε μια ταμπέλα στην πόρτα που έλεγε ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Αργότερα γύρισε σπίτι και είπε μαμά είδα το δίπλωμα κι έγραφε ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Η μαμά είπε δεν είναι αυτό δίπλωμα.

Λίγα λόγια για τον ήρωα O ήρωας του βιβλίου είναι ένα 6ΧΡΟΝΟ παιδί που του αρέσουν τα γλειφιτζούρια . Ο παππούς του είχε πεθάνει . Μία μέρα μετακόμισε η ξαδέλφη του και όλοι πήγαιναν να πάρουν τα κλειδιά. Μια μέρα ήρθε ένας παππούς που έμοιαζε με τον παππού του. Τον φώναζε μπαρμπούλη .

Ο δικός μου ήρωας Και μετά εμφανίζεται ο Μπεργκ και ενοικιάζει ένα σπίτι απέναντι από το σπίτι του μικρού Τίμου. Τους δίνει εισιτήρια για τον αγώνα Παναθηναϊκός - Πάοκ, που ήρθε 4-1.

Τι γίνεται στο τέλος Στο τέλος η οικογένεια του μικρού Τίμου πήγε στην ξαδέλφη του που μόλις είχε γεννήσει. Μόλις πήγε στο σπίτι του παππού του χτύπησε την πόρτα αλλά εκείνος ήταν νεκρός. O γείτονας του είπε ότι τον είδε να φεύγει.

Γράφω ένα διαφορετικό τέλος Στο τέλος ο Τίμος γυρνάει και πάει στον παππού του και έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Γράφω τη γνώμη μου για το βιβλίο. Το βιβλίο ήταν πολύ ωραίο αλλά δεν είχε πολλές εικόνες. Το εξώφυλλο είχε ωραία εικόνα.

Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Βούλα Μαστόρη. Η Βούλα Μάστορη είναι συγγραφέας κυρίως παιδικής λογοτεχνίας από το 1974, κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από 40 βιβλία μέχρι τώρα για παιδιά και δύο για ενήλικες. Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν την ελληνική θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.[Τα έργα της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μια φεμινιστική διάθεση. Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στο Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY. Ήταν υποψήφια για το διεθνές Βραβείο Άντερσεν 2008 και είναι υποψήφια και για το 2014. Αποσπάσματα βιβλίων της περιλαμβάνονται σε σχολικά ανθολόγια.