Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Προληψη καρκινου: ΑλλαγεΣ στο τροπο ζωηΣ απο την παιδικη ηλικια
Advertisements

16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥ ΖΗΝ Άννα Κοστούνοβα Β'3 Άντρια ΠαναγιώτουΒ '6 Δήμητρα Σταύρου Β'1 Ελένη Θεοφάνους Β '1 Ευαγγελία Χαραλάμπους Β'3 Κάλλια Γρηγορίου.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
«ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΑΡΟΥΣ»
ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ~ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ~ ~ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ~
Χρυσοστόμου Χρυσόστομος (MSc)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΕΦΗΒΕΙΑ,Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Αρίφι Ιωάννα, α4/γ.
ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 2Ο
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ.
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
Θεωρίες Συμπεριφορών και Υγεία ΨΥΧ-258 ftp://ftp.soc.uoc.gr/psycho/manola/
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (β2) ΘΕΜΑ:ΑΕΡΟΒΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑ:POWER ROCKETS ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στις μεγαλύτερες ηλικίες
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ 1985 Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,
ΒΙΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ STRESS – Μάθημα 6ο Η σημασία της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία και την ευεξία Φυσική δραστηριότητα και ποιότητα ζωής στη γήρανση.
ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ η φυσική προετοιμασία των παικτών η ψυχοπνευματική τους προετοιμασία η εκμάθηση της βασικής τεχνικής η θεμελίωση.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Άσκηση και ψυχολογικές παράμετροι Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Κουφός Αντώνης Καθ.Φ.Α.- Δρομέας
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Μεταβολισμός του Μυός και Απόδοση στα σπριντ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
Το κΑπνισμα στη ζωΗ μασ Σχολικό Έτος: Υπεύθυνος καθηγητής:
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Άσκηση και υγεία Αγγελική καστρή.
Διατροφή και Ασθένειες
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Συνέντευξη από τους γυμναστές: Δ.Τάκο και Δ.Μαρκάκη
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
Η σεξουαλικότητα άτομο βοηθάει τον σε πολλούς τομείς της υγείας του Ανοσοποιητικό σύστημα Καλύτερη καρδιακή λειτουργία Προφύλαξη από μορφές καρκίνου Γενικότερα.
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Τα οφέλη της άσκησης Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Εισαγωγή «Άσκηση ονομάζουμε κάθε σωματική δραστηριότητα «Άσκηση ονομάζουμε κάθε σωματική δραστηριότητα που έχει σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης (δύναμης, ταχύτητας, αντοχής, και κινητικότητας) και την προαγωγή της υγείας.» [1] Σκοπός της σημερινής παρουσίασης είναι να κατανοήσετε τα οφέλη και τις βλάβες της άσκησης. Τι είναι άσκηση;

Γενικά Οφέλη της άσκησης [2] Βελτιωμένη εμφάνιση: «Η άσκηση σας βοηθάει να δείχνετε στα καλύτερά σας.» Έλεγχος του βάρους: «Ο συνδυασμός άσκησης και υγιεινής διατροφής είναι ο καλύτερος για αδυνάτισμα αλλά κυρίως για τη διατήρηση του επιθυμητού βάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.» Βελτιωμένη ικανότητα για ολοκλήρωση εργασιών: «Η άσκηση σας βοηθάει να κάνετε πιο εύκολα καθημερινές δουλειές που απαιτούν σωματική δύναμη και αντοχή χωρίς να κουράζεστε εύκολα.» Ανάγνωση από μαθητή ενός και επεξήγησή του

Ψυχολογικά Οφέλη της άσκησης [2] Μείωση άγχους και στρες: «Με την άσκηση χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα και εκτονώνεται το στρες.» Βελτιωμένη διάθεση και αυτοεκτίμηση: «Αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σου, νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου και τον εαυτό σου.»

Οφέλη της άσκησης στην υγεία [2] Βελτιωμένη υγεία: Πρόληψη καρδιοπαθειών Πρόληψη αρτηριοσκλήρωσης Πρόληψη υπέρτασης Πρόληψη καρδιακών επεισοδίων Πρόληψη εμφράγματος Πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου Πρόληψη διαβήτη τύπου 2 Πρόληψη παχυσαρκίας Πρόληψη οστεοπόρωσης Επιβραδύνει τη φυσιολογική γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού (μυϊκή μάζα, μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, εμφάνιση) Καρκίνοι (μαστού, παχέος εντέρου, προστάτη)

Τι μας νοιάζει εμάς; Μπορεί να σκεφτείτε ότι στην ηλικία που είστε δεν θα πρέπει να σας απασχολούν σκέψεις σχετικές με τις αρρώστιες που συνήθως συμβαίνουν σε μεγαλύτερες ηλικίες. Όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η διαδικασία των ασθενειών αυτών ξεκινάει νωρίς στη ζωή μας. Υιοθετώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής (σωστή διατροφή, άσκηση, αποχή από κάπνισμα & αλκοόλ) μπορούμε να κάνουμε πολλά για να προλάβουμε την εκδήλωσή τους στο μέλλον.

Άσχημες συνέπειες της άσκησης [3,4] Σύνδρομα υπερπροπόνησης: («κάψιμο» μυών, πτώση ανοσοποιητικού, κατάγματα κόπωσης, θλάσεις κ.α.) Εξάρτηση από την άσκηση: (συνήθως δρομείς και bodybuilders) Σύνδρομα λιτής διατροφής: (π.χ. σε χορεύτριες και αθλήτριες ρυθμικής) Λήψη απαγορευμένων ουσιών: (αναβολικές ουσίες)

Πως να ασκηθώ; Διάλεξε μια δραστηριότητα που να σου αρέσει. Διάλεξε μια δραστηριότητα που να σου αρέσει. Ξεκίνα προοδευτικά το πρόγραμμά σου. Να ασκείσαι 3-5 φορές την εβδομάδα από 45 λεπτά έως 1,5 ώρα. Πάντα να ξεκινάς με καλή προθέρμανση και να ολοκληρώνεις με αποθεραπεία.

Καλή επιτυχία

Βιβλιογραφία [1] http://www.exerciseforhealth.gr/uploads/Book.pdf [2] http://ec.europa.eu/sport/library/policy_documents/eu-physical-activity-guidelines-2008_el.pdf [3] http://www.boldsky.com/health/diet-fitness/2012/excessive-exercise-effects-290312.html [4] http://www.nutrition411.com/clinical-nutrition/sports-nutrition/item/166-exercise-addiction/