Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ T3AM Παναγιώτα Νταλάπα Βασιλική Κανελλοπούλου Ιωσήφ Χουνάς Δημήτρης Ξενογιάννης

2 Υποερωτήματα: Ορισμός της υγείας.
Με ποιο τρόπο μπορούμε να κρατήσουμε τον εαυτό μας υγιή; Είναι απαραίτητη η άσκηση για τη σωστή υγεία του οργανισμού; Βοηθάει η σωστή διατροφή στην ευεξία του οργανισμού;

3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός οργανισμού. Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α.

4 Ψυχική υγεία Η ψυχική υγεία είναι μια έννοια που αναφέρεται σε μια ανθρώπινη κατάσταση, την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία. Η ψυχική υγεία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα επίπεδο γνωστικής και συναισθηματικής ευεξίας, απουσίας μιας ψυχικής διαταραχής.

5 Διατήρηση της υγείας Η επίτευξη της υγείας και το να παραμείνει κάποιος υγιής, είναι μια συνεχόμενη ενεργή διαδικασία.

6 1. Άσκηση Άσκηση είναι η απόδοση του συνόλου των κινήσεων, προκειμένου να αναπτύξουν ή να διατηρήσουν την συνολική φυσική κατάσταση και υγεία. Η τακτική σωματική άσκηση, είναι σημαντική για την πρόληψη της υγείας από ασθένειες.

7

8 2. Διατροφή Διατροφή είναι η επιστήμη που εξετάζει τη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας. Μελετά πως οι άνθρωποι τρώνε και κατά πόσο επηρεάζεται η υγειά και η απόδοση τους. 3. Υγιεινή Η υγιεινή αναφέρεται σε πρακτικές που συνδέονται με τη διασφάλιση της καλής υγείας και καθαριότητας.

9

10 Η άσκηση και η διατροφή είναι απαραίτητη για τη σωστή υγεία του οργανισμού
Σωματική άσκηση θεωρείται σημαντική για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης, του ιδανικού βάρους, τη διατήρηση υγιών οστών, των μυών και των αρθρώσεων. Μέσω αυτής επίσης αναπτύσσεται η ευημερία, η ευεξία, και τέλος το πιο σημαντικό ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική για την υγεία όσο και η άσκηση. Η καλή διατροφή εξασφαλίζει τη σωστή αναλογία θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται ο οργανισμός.

11 ΟΜΑΔΑ POWER

12


Κατέβασμα ppt "ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google