Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
Κατσαρίδου Σοφία Κερμενίδου Τζούλια

2 Οι Ομάδες μας Επειδή η μέθοδος project αποτελεί μία καθαρά μαθητοκεντρική διαδικασία με το ρόλο του δασκάλου καθοδηγητικό– συμβουλευτικό, χωριστήκαμε σε 5 ομάδες για να διαπραγματευτούμε καλύτερα τα επιμέρους συνθετικά του θέματός μας.

3 Κάθε ομάδα συνεργάστηκε εντός κι εκτός σχολείου σχετικά με
Την Ισορροπημένη Διατροφή Τη Φυσική Δραστηριότητα Την Άσκηση Την ψυχική Υγεία

4 Ισορροπημένη διατροφή!
«Από όλα και με μέτρο!» Ο οργανισμός προειδοποιεί… Είμαστε ό τι τρώμε…

5 Φυσική δραστηριότητα! Φυσική δραστηριότητα είναι οποιαδήποτε κίνηση του σώματος, η οποία εκτελείται εξαιτίας μυϊκής συστολής και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δαπάνη ενέργειας. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να εμφανιστεί σε οργανωμένη ή μη οργανωμένη μορφή. Η μη οργανωμένη μορφή φυσικής δραστηριότητας περιλαμβάνει συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, ο χορός, το ανέβασμα σκάλας, δουλειές κήπου-αυλής, παιχνίδι

6 Η οργανωμένη φυσική δραστηριότητα περιλαμβάνει σχεδιασμένα προγράμματα άσκησης με στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και κατ' επέκταση της υγείας. Προγράμματα άσκησης σχεδιασμένα για τη βελτίωση της υγείας, πρέπει να στοχεύουν τόσο στη βελτίωση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού και πνευμονικού συστήματος, της μυϊκής δύναμης και της ευλυγισίας, όσο και στην απόκτηση ή διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

7 Η Άσκηση! Βελτιώνει τις φυσικές ικανότητες που είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας ζωή Αναγνωρίζεται ως μέσο πρόληψης αλλά και κάποιες φορές θεραπείας σοβαρών ασθενειών όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το εγκεφαλικό, ο καρκίνος, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση αλλά και η παχυσαρκία.


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google