Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Γεωργία Κουτζούκη

2 Η σωστή διατροφή είναι προϋπόθεση για τη σωματική και ψυχική υγεία
Στα πλαίσια της παρούσας ερευνητικής εργασίας ασχοληθήκαμε με ένα ακόμη «υγιεινό» συνθετικό της «ποιότητας» στη ζωή μας Οι γνώσεις μας στηρίχτηκαν σε πηγές από το διαδίκτυο και στην επίσκεψη στην τάξη της διαιτολόγου-διατροφολόγου κ. Πατρούλας – Τζιουμάκη Βράντζα

3 Υπερκατανάλωση Θερμίδων
Ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία όπου η αφθονία των αγαθών, αντί να είναι θετικό στοιχείο για τη ζωή μας, αποτελεί τελικά απειλή για την υγεία μας. Υπάρχει υπεραφθονία των τροφίμων και των βιομηχανοποιημένων προϊόντων σίτισης. Το γεγονός αυτό, μαζί με το ότι ο χρόνος που αφιερώνεται στην παρασκευή των φαγητών είναι πολύ λιγότερος απ' ότι πριν από 30 χρόνια μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση θερμίδων και στην υπερφόρτωση των οργανισμού μας με θερμίδες και επικίνδυνα συστατικά.

4 Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Μεταβολικών Νόσων
Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την έξαρση, τόσο της παχυσαρκίας, όσο και του σακχαρώδη διαβήτη, οι οποίες θεωρούνται σήμερα, στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, οι συχνότερες νόσοι του μεταβολισμού. Οι κατάλληλες – ή όχι - διατροφικές συνήθειες ενός ανθρώπου μπορεί να αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά στην καθημερινότητά του ανάμεσα στην ουσιαστική υγεία και την ευεξία και την ασθένεια.

5 Δηλαδή… Είτε μιλάμε για την αντικαρκινική δράση, την αντικαταθλιπτική θεραπεία, είτε ακόμα και για την πρόληψη του απλού κρυολογήματος, ο ρόλος της διατροφής είναι ζωτικός. Μέσα από την πληθώρα των τροφών που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε, εύκολα, να επέμβουμε και να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας ενάντια σε ό,τι επιβλαβές μας επιβάλλουν οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας.

6 Εν κατακλείδι μάθαμε … Ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές, αλλά καλοί και κακοί συνδυασμοί διατροφικών ομάδων Είναι απαραίτητη η λήψη όλων των τροφών αλλά στις σωστές ποσότητες για την ψυχοσωματική υγεία Και το σπουδαιότερο, η διατροφή πρέπει να συνδυάζεται με άσκηση για να διατηρείται το ενεργειακό ισοζύγιο (ίση πρόσληψη και κατανάλωση θερμίδων).


Κατέβασμα ppt "ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google