ερευνα και καινοτομια για την αναδειξη τησ κορινθιακησ σταφιδασ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. Ύδρας 10, 4 ος όροφος , Καβάλα Τηλ Fax e- mail : 11η Επιτροπή Παρακολούθησης.
Advertisements

Εργασία Βιολογίας Από: Ραφτοπούλου Μαρία
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ελληνικός Ερευνητικός Χώρος: δείκτες και επιδόσεις • Ελληνικές Επιστημονικές Δημοσιεύσεις • Ερευνητική Δραστηριότητα 16 Φεβρουαρίου 2012 | Αθήνα Το Ελληνικό.
ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ
Royal FrieslandCampina
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ PHILOXENIA 2011 ORGANIC PRODUCTS CLUSTER MORIHOVOU SQ. 1 THESSALONIKI ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Αθήνα, Ιουνίου 2007.
Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΟΧΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 02 Μαΐου 2011 ΣΑΒΒΑΣ.
Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Πανεπιστήμιο Κρήτης Ιούνιος 2010 Αντώνιος Αγγελάκης
Η σημασία της ποιότητας στη γεωργική επιχείρηση
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Βάϊος Καραθάνος Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΝΑ
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΓΓΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΛΙΠΗ Οικογενειακή Αγωγή Ι Κατερίνα Καρεκλά.
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
18η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ Βασιλική Μίσσα ΕΠΤΑ ΕΠΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Αγροτική Επιχειρηματικότητα:
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Συνεργασίες Πανεπιστημίου Πατρών με τον παραγωγικό τομέα «Εργαστηριακή Υποστήριξη Πρωτογενούς Τομέα» Απόστολος Βανταράκης Αναπληρωτής Καθηγητής Υπεύθυνος.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Καρρά Αναστασία Σέρρες ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ‘’ Διαχείριση και παραγωγή προϊόντων από φυσικούς πόρους. Το παράδειγμα της σπιρουλίνας’’ Φοιτήτρια: ΚΑΡΡΑ.
1 Νέα δυναμική για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Νοεμβρίου 2013 ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ "Εθνική Συνδιάσκεψη.
SOCIAL KEYS FOR SOCIAL ENTREPRENEURSHIP. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ H Κοινωνική Οικονομία είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός τομέας στην Ευρώπη. Με βάση.
Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Έρευνα, Καινοτομία, Τεχνολογική Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια στην Αγροδιατροφή Δρ. Κ. Γρηγοριάδου Γεωπόνος - Βιοτεχνολόγος,
Aθήνα,16 Νοεμβριου Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης Συνδέει: την έρευνα και καινοτομία με την οικονομική ανάπτυξη με νέους τρόπους όπως είναι.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ INSTALL INSTALL Innovative strategy for raising awareness of lifelong learning in Greece.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΖΕΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΑΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ…;. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΖΕΥΣ 1993 – ΚΡΙΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ 10 ΔΡΧ/ΚΙΛΟ ΙΔΡΥΣΗ ΖΕΥΣ ΤΟ 1993 ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ.
Ίδρυση τον Ιούλιο του Έναρξη παραγωγικής διαδικασίας τον Ιούλιο του 2013 Έναρξη εμπορικής δραστηριότητας τον Μάρτιο του 2014 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Δασκαλάκη Δ. Δέσποινα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Επ. συνεργάτιδα Medtronic Ηράκλειο, 10/9/2016 Διατροφικές συστάσεις & άσκηση σε ασθενείς με Διαβήτη.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ν.Παπαδόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ.
Βασιλεία Ι. Σινάνογλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Μια ή περισσότερες Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελαιόλαδο?
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
Διατροφή και Ασθένειες
ΝΙΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Δρ Φώτης Παπαδήμας, Επίκουρος Καθηγητής
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΑΓΝΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ
Η επιχείρηση………………………………… που εδρεύει στην περιφέρεια ……………………
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ερευνα και καινοτομια για την αναδειξη τησ κορινθιακησ σταφιδασ Εκδήλωση με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στην Αγροδιατροφή: Ποιότητα και Πιστοποίηση» ερευνα και καινοτομια για την αναδειξη τησ κορινθιακησ σταφιδασ Δρ. Ελευθερία Κατεχάκη Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης Π.Ε.Σ. Α.Ε.Σ Α.Ε.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Άπλωμα σταφίδας στην σκιά. Ιστορικό παραδοσιακό προϊόν της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Αναφορές της σταφιδοκαλλιέργειας στον ελλαδικό χώρο από τον φιλόσοφο Αριστοτέλη και τον Όμηρο. Η καλλιέργεια της σταφίδας ξεκίνησε στην Πάτρα και το Αίγιο. Άπλωμα σταφίδας στην σκιά. Μεταφορά σταφίδας.

Κατά το δεύτερο ήμισυ του 19ου αιώνα και κατά την αναδιάρθρωση του Ελληνικού Κράτους οι εξαγωγές σταφίδας αποτελούσαν το 80% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Εξαγωγή σταφίδας από το λιμάνι της Πάτρας. Εξαγωγή σταφίδας από το λιμάνι του Αιγίου.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α.Ε.Σ. Α.Ε. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α.Ε.Σ. Α.Ε.

1935 Ιδρύεται η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών 1983 Η Π.Ε.Σ. ξεκινά πρώτη στην Ελλάδα την καλλιέργεια, συσκευασία και εξαγωγή Βιολογικής Κορινθιακής Σταφίδας 1990 Ιδρύεται το νέο σύγχρονο εργοστάσιο σταφίδας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1998 Ύστερα από ενέργειες της Π.Ε.Σ., η Κορινθιακή Σταφίδα "Βοστίτσα" αναγνωρίζεται ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) 2012 Η Π.Ε.Σ. είναι η πρώτη συνεταιριστική οργάνωση που μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία

Εγκαταστάσεις Η Παναιγιάλειος Ένωση διαθέτει 3 σύγχρονα εργοστάσια για τα βασικά της προϊόντα συνολικής κάλυψης 25.000 τ.μ.

Περίπου 200 εξειδικευμένα άτομα απασχολούνται στις βιομηχανικές δραστηριότητες της Π.Ε.Σ. Οι διαδικασίες παραγωγής είναι πιστοποιημένες κατά ISO 9001, ISO 22000, BRC, KOSHER, HALAL και GLOBALGAP. Τα Εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου είναι διαπιστευμένα κατά ISO 17025.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α. Ε. Σ. Α ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Α.Ε.Σ. Α.Ε.

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στοχεύει: Στην διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Στην έρευνα νέων μεθόδων για την παραγωγή νέων προϊόντων. Η έρευνα έχει οδηγήσει στην παραγωγή νέων προϊόντων και διαδικασιών, αλλά και στην δημιουργία επιστημονικής γνώσης που έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Η έρευνα πραγματοποιείται με ευθύνη και σχεδιασμό από το Τμήμα R&D της εταιρείας με τη συμμετοχή ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους αλλά και από ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα. Συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια και εκθέσεις για την επικοινωνία των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Αποδείχθηκε ότι η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν με πολύ μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών, (π.χ. ανθοκυανίνες), βιταμινών (π.χ. βιταμίνη Β6) και ιχνοστοιχείων (κάλιο, φώσφορος, σίδηρος). Συγκρίνοντας τη σταφίδα με άλλα superfoods προέκυψε η ανωτερότητά της σε μικροσυστατικά. Η Κορινθιακή σταφίδα έχει πολύ μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών. Chiou et al. (2014). Anthocyanins content and antioxidant capacity of Corinthian currants (Vitis vinifera L., var. Apyrena). Food Chemistry, 146, 157–165. Chiou et al. (2007). Currants (Vitis vinifera L.) content of simple phenolics and antioxidant activity. Food Chemistry, 102, 516–522.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Η κατανομή σακχάρων της σταφίδας είναι αντίστοιχη με αυτή του μελιού, δηλ. περιέχει φρουκτόζη ως κύριο σάκχαρο, που είναι πιο γλυκιά από τη ζάχαρη αλλά με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η σταφίδα σε αντίθεση με άλλα προϊόντα δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη και η επεξεργασία της γίνεται χωρίς κανένα πρόσθετο. Περιέχει, επίσης, μεγάλο ποσοστό φρουκτοολιγοσακχαριτών, που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες συμβάλλουν στην καλή υγεία του πεπτικού και δρουν ως πρεβιοτικά συστατικά.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθήνας Αποδείχθηκε ότι η κατανάλωση 36 g Κορινθιακής Σταφίδας την ημέρα από ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ: Δεν αυξάνει τη γλυκόζη του αίματος. Αυξάνει σημαντικά το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του αίματος. Μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση. Βελτιώνει σημαντικά την κλινική εικόνα του ήπατος σε ασθενείς με μη-αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος (NAFLD). Σε ex vivo μελέτες διαπιστώθηκε η αντικαρκινική δράση των εκχυλισμάτων σταφίδας σε κύτταρα του στομάχου και του παχέος εντέρου. Kanellos et al. (2013). A pilot randomized controlled trial to examine the health outcomes of raisin consumption in diabetic subjects. Nutrition, 30, 358–364. Kaliora et al. (2008). Effect of Creek Raisins (Vitis Vinifera L.) From Different Origins on Gastric Cancer Cell Growth. Nutrition and Cancer, 60(6), 792-799. Kountouri et al. (2013). Chemopreventive properties of raisins originating from Greece in colon cancer cells. Food Funct., 4, 366-372.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών Μελετήθηκε η επίδραση της Κορινθιακής σταφίδας και των αντιοξειδωτικών της στην αθηρωμάτωση σε κουνέλια Νέας Ζηλανδίας. Yanni et al. (2015). Effects of dietary Corinthian currants (Vitis vinifera L., var. Apyrena) on atherosclerosis and plasma phenolic compounds during prolonged hypercholesterolemia in New Zealand White rabbits. Food Funct., 6(3), 963-71.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Τομές της κοιλιακής αορτής Α: κανονική δίαιτα. Β: κανονική δίαιτα με προσθήκη 10% επί της τροφής Κορινθιακής σταφίδας. C: σχηματισμός αθηρωματικής πλάκας λόγω κατανάλωσης τροφής με χοληστερόλη. D: σημαντική μείωση του σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας όταν στην τροφή των ζώων προστίθεται εκτός από τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη και Κορινθιακή σταφίδα.

Ευρήματα της Διατροφικής Έρευνας Συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αποδείχθηκε ότι η χορήγηση Κορινθιακής σταφίδας (36 g/ημέρα) μειώνει το σωματικό βάρος. Η Κορινθιακή σταφίδα είναι ένα προϊόν χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Τα συστατικά της Κορινθιακής σταφίδας μπορούν να προστατεύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό από το οξειδωτικό στρες. Kanellos et al. (2014). A Study of Glycemic Response to Corinthian Raisins in Healthy Subjects and in Type 2 Diabetes Mellitus Patients. Plant Foods Hum Nutr., 68, 145–148. Kanellos et al. (2013). Absorption and Bioavailability of Antioxidant Phytochemicals and Increase of Serum Oxidation Resistance in Healthy Subjects Following Supplementation with Corinthian Raisins. Plant Foods Hum Nutr., 68, 411–415.

Επίλογος Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας με ισχυρά αναγνωρίσιμη ταυτότητα και υψηλή προστιθέμενη αξία, προάγοντας την ανταγωνιστικότητα, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και καλύπτοντας παράλληλα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ