Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
Παραγωγή και μεταποίηση φρούτων περιοχής Πιτσιλιάς Κύρια παραγωγή το Αχλαδόμηλο/ Nashi (μεγαλύτερος παραγωγός στην Κύπρο) Λατινικό όνομα ‘Pyrus pyrifolia’ : ονομάζεται και ‘ασιατικό αχλάδι, ιαπωνικό αχλάδι’ κ.α.

2 Αχλαδόμηλο / Nashi Υπερφρούτο (Superfruit) – ψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες , χαμηλό σε ζάχαρη Ίδρυση της εταιρείας το 2008 ; Καλλιέργεια και παραγωγή του αχλαδόμηλου ξεκίνησε το 1995 από μόσχευμα από Αμερική, σπόρους από Ιταλία.

3 μονάδα μεταποίησης Ένταξη στην κυπριακή αγορά΄; Υψηλή ζήτηση
Αξιοποίηση των θρεπτικών ουσιών και φυσικής γλυκάδας σε άλλα προϊόντα. Δημιουργία μονάδας μεταποίησης φρούτων στη βιοτεχνική Κυπερούντας. Παραγωγή προϊόντων από φρέσκα φρούτα δικής μας παραγωγής αλλά και από άλλους τοπικούς παραγωγούς.

4 «Leader» Υποβολή αίτησης το 2012 στο τοπικό πρόγραμμα του «Leader» της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους (ΑνΕΤ) καθεστώς / 1.6 «Προστιθέμενη αξία στα γεωργικά και δασοκομικά προϊόντα. Δημιουργία και εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων». Εγκρίθηκε από την ΑνΕΤ και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού το 2013. Από έγινε η υλοποίηση για τις δράσεις και δαπάνες που εγκριθήκαμε. Η χρηματοδότηση έφτανε τα 162,166 ευρώ που χρησιμοποιηθήκαν προς ανέγερση της εγκατάστασης και αγορά σύγχρονων μηχανημάτων. Το 2015 ολοκληρώθηκε το έργο.

5

6 kettle : ηλεκτρικό καζάνι με θερμοκρασία για την παρασκευή μαρμελάδας και φυσικού πολτού
Ειδικός φούρνος για αποστείρωση και σφράγισμα βάζων

7 Βιομηχανικό πλυντήριο για την σωστή και αποτελεσματική πλύση των βάζων

8 Μεγάλες βούρνες με χωρητικότητα >200 λίτρα για σωστή πλύση των φρούτων

9 Οι απαιτήσεις της συμφωνίας (ποσοστό χρηματοδότησης, στάδια εκπλήρωσης, πληρωμές) ακολουθήθηκαν κάτα γράμμα και στις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονταν, τα κυβερνητικά τμήματα που εμπλέκονταν στις διαδικασίες (πολεοδομία, επαρχιακή διοίκηση, υπουργείο εμπορίου, υπουργείο γεωργίας, υπουργείο υγείας κ.α) ήταν όλοι πολύ βοηθητικοί. Καθοριστική η βοήθεια των τμημάτων για την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων.

10 η συνέχεια... Προϊόντα: μαρμελάδες με ψηλή περιεκτικότητα σε φρούτο, μαρμελάδες με στέβια, φυσικοί πολτοί, γλυκό του κουταλιού, κομπόστο. Συμμετοχή σε εκθέσεις γεωργικών προϊόντων και σε φεστιβάλ (π.χ φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα) Επισκέψεις από διάφορες ομάδες από Κύπρο και εξωτερικό, αναπτύσσοντας έτσι τον αγροτουρισμό και γνώση περί τοπικών προϊόντων Συμμετοχή και παρουσιάσεις σε διάφορες εκπομπές της τηλεόρασης

11 προβλήματα Δύσκολη διάθεση προϊόντων λόγω ανταγωνιστικότητας με εισαγώμενα προϊόντα πιο χαμηλής ποιότητας αλλά και με πιο χαμηλά κόστα. Χρησιμοποιείται νέα τεχνολογία για μείωση εργατικού κόστους και πρώτων υλών αλλά το κόστος παραμένει πιο ψηλό σε σχέση με τα εισαγώμενα. Μια αιτία είναι η μικρή αγορά της Κύπρου. Μέσο εξεύρεσης εξαγωγών θα μπορεί να μειωθεί το κόστος για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην Κυπριακή αγορά. Ήδη αναμένουμε την έγκριση του πρώτου Proforma Invoice για να κάνουμε την πρώτη μας εξαγωγή.

12 μελλοντικά σχέδια Κυριότερο η επέκταση στην κυπριακή αγορά
Ανάπτυξη της εταιρείας με ακόμη καλύτερη ποιότητα και μείωση του κόστους Παιδικές τροφές από βιολογικά φρούτα της περιοχής Εγκαθίδρυση σταθερών εξαγωγών.

13 Ευχαριστούμε ! Ελίζαμπεθ Αργυρού Υπεύθυνη Παραγωγής


Κατέβασμα ppt "εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google