Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

2 Ιστορία Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ιδρύθηκε το 1900 με στόχο την κοινωνική προσφορά. Πέτυχε να οργανώσει και να εξασφαλίσει τις οικονομίες των απλών ανθρώπων, μετατρέποντάς τις σε θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας Από τα πρώτα κιόλας χρόνια δράσης του, ο κοινωφελής χαρακτήρας των δανειοδοτήσεων του ΤΤ λειτούργησε υποστηρικτικά για πληθώρα κρατικών έργων.

3 Ιστορία - Ορόσημα 1900: Πρώτη ολοκληρωμένη μορφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Κρήτη, τον καιρό που το νησί δεν είχε ακόμη ενωθεί με την Ελλάδα : Η έδρα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μεταφέρεται στην Αθήνα. 1938: Το μεγαλύτερο ποσό σε καταθέσεις - 2,6 δισ. Δραχμές. 1970: Οι καταθέσεις ξεπερνούν τα 21 δις δραχμές με ποσοστό συμμετοχής του Οργανισμού στην αποταμίευση 31%. Μεταφορά έδρας στην Πεσμαζόγλου και Αριστείδου.

4 Ιστορία - Ορόσημα 2002: Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετατρέπεται σε Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία (Ν.3082/2002). 2003: Επέκταση της στεγαστικής πίστης πέραν των δημοσίων υπαλλήλων. 2006: Χορηγείται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος η άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος. Έκτοτε τίθεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Εισάγεται επιτυχώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

5 Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σήμερα
το Hellenic Postbank-Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκσυγχρονίζεται ταχύτατα, διαθέτοντας ανθρώπινο δυναμικό ατόμων, δίκτυο 144 καταστημάτων σε 67 πόλεις ανά την Ελλάδα, 850 συνεργαζόμενα καταστήματα ΕΛΤΑ και ένα δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο ΑΤΜ. Το ΤT Hellenic Postbank έχει εισέλθει σε μια νέα, δυναμική εποχή αναδιοργάνωσης, διαρκούς ανάπτυξης και σταθερής κερδοφορίας.

6 Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Σήμερα
Στοχευόμενες ενέργειες στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής στις καθημερινές απαιτήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, όπως η θωράκιση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, η αναβάθμιση του δικτύου, η αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο σχεδιασμός νέων καινοτομικών προϊόντων

7 Η Κοινωνική Παρουσία του
Με τον τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ονομάζεται το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που καλύπτει τέσσερις βασικές πτυχές δράσης, τον πολιτισμό, την παιδεία, το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο. Ενίσχυση Σχολικής Στέγης Χορηγία στον Πολιτισμό Σεβασμό στο περιβάλλον Συνεισφορά στον άνθρωπο

8 Βασικά Οικονομικά Μεγέθη
Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν για το 2009 σε 160,32 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών 2,00 εκατομμυρίων ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2008, ενώ τα κέρδη πρό φόρων του γ’ τριμήνου ανήλθαν στο ποσό των 37,39 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 9,81 εκατομμυρίων ευρώ του γ’ τριμήνου του Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων ήταν στο 1,07% ενώσω ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 179,65%.

9 Βασικά Οικονομικά Μεγέθη
Τα χαρτοφυλάκια (μετοχές και ομολογίες) αυξήθηκαν κατά 28,23% σε σχέση με το κλείσιμο του προηγούμενου έτους και οι χορηγήσεις επίσης αυξήθηκαν κατά 9,06% από το τέλος του 2008 και κατά 18,37% από τις 30/9/2008. Αξιοσημείωτο τέλος ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 11,87% από το τέλος του 2008 και κατά 15,76% από τις 30/9/2008.

10 Κύριες Οικονομικές Εξελίξεις
Μείωση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου κάτω από το 50%. Αναδιάρθρωση του Ενεργητικού Αύξηση των δανείων και των καταθέσεων Ενίσχυση του εταιρικού προφίλ

11 Σας Ευχαριστώ..!


Κατέβασμα ppt "Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google