ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ποιοτική ανάλυση Μέρος Ι Περιγραφή Θεματική ανάλυση
Advertisements

Ερευνητική μεθοδολογία
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΚΡΙΤΙΚΗ.
πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
Κωδικοποίηση και επεξεργασία ποιοτικών δεδομένων
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Τεχνικές Παρουσίασης Hans-Peter Osterhold – Hessenkolleg Wetzlar.
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
Μοντέλο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστήμων, για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, στην Κατεύθυνση της Ανάπτυξης Γνώσεων και Ικανοτήτων. Π. Κουμαράς.
Στάδια της έρευνας 1. Τίτλος της έρευνας 2
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ
Συνάντηση 6η: Συνέντευξη Ιάσονας Λαμπριανού.
HELP INDICATOR Κάντε ένα διάλειμμα, Δοκιμάστε ένα LightBite Have a break, have a LightBite Tο παρόν.
Πώς φθάσαμε εδώ…; ΜΑΣΟΥΡΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
Πώς γράφουμε μια εργασία -Project
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Βρίσκοντας κατάλληλα αντικείμενα μάθησης:
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
Δομή Παρουσίασης μίας ερευνητικής εργασίας Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάθημα: Μέθοδοι και Δεξιότητες Ερευνας Β εξάμηνο, Εισηγήτρια: Δρ. Α. Μπατρίνου.
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Η παράγραφος Είναι το βασικό δομικό στοιχείο ενός κειμένου.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
► ► Η συγγραφή μιας ερευνητικής εργασίας ► ► Επιστημονικά κείμενα ► ► Οδηγίες για την συγγραφή και δημοσίευση εργασίας σε επιστημονικά περιοδικά ► ► Οδηγίες.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Έναρξη συγγραφής της επιστημονικής εργασίας ( ΙΙ ) 1.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
1 Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Literature Review. 2 Τι είναι η Βιβλιογραφική Ανασκόπηση;  Είναι η ικανότητα του σπουδαστή- συγγραφέα-ερευνητή να ανατρέχει.
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ: Καθ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ Δρ. ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ ‘‘ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.
Συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας Χριστίνα Κανάκη Βιβλιοθηκονόμος, PhD Μάιος 2016.
Δραματική Τέχνη στην εκπαίδευση: Ερευνητικό Σχέδιο Ι Στις ανθρωπιστικές επιστήμες επικράτησαν δύο ερευνητικές κατευθύνσεις: Η στατιστική ανάλυση (συνυπολογίζει.
ΔΙΑΛΕΞΗ 11η Ποσοτική έρευνα υγείας
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕκπαιδευτικΗς ΕΡΕΥΝΑΣ: Συγγραφη εργασιας
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Ανασκόπηση βιβλιογραφίας
Μελλοντικές Προκλήσεις στην Επιστήμη και Μηχανική του Περιβάλλοντος
Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
Ποιοτική μεθοδολογία έρευνας στη Διδακτική των Μαθηματικών
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Διακριτά μέρη μιας επιστημονικής εργασίας
Δομή ερευνητικής εργασίας
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
ΟΡΙΣΜΟΙ Επιστήμη Το σύνολο συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς και η έρευνα αυστηρώς καθορισμένων πεδίων του επιστητού με συγκεκριμένες και.
ONOMA: ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
ENNOIEΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Ι & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Γ΄ γυμνασίου ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Εργαστήριο Παιδαγωγικές Εφαρμογές και ΤΠΕ
Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση επιστημονικής ερευνητικής εργασίας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ακαδημαϊκές και Επαγγελματικές Δεξιότητες
Προσεγγίσεις στην κοινωνική έρευνα - Ποιοτική και ποσοτική μεθοδολογία
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες Ι & ΙΙ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Γαλαζούλας Χρήστος Λέκτορας ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΤΙΤΛΟΣ Το μήκος του τίτλου μειώθηκε πρόσφατα ΝΑΙ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!!!

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 1) σκοπός ανασκόπησης, 2) να παρουσιάσει το πρόβλημα, 3) ανάγκη μελέτης, 4)παλαιότερες έρευνες που σε βοηθούν να αναπτύξεις τις υποθέσεις και τη μέθοδο και 5) προσπάθεια προσέλκυσης ενδιαφέροντος του αναγνώστη τονίζοντας τα σημαντικότερα σημεία ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ: σημαντικότερα θέματα, οργάνωση και σύγκριση σχετικών ερευνών και παρουσίασή τους με ξεκάθαρο και ενδιαφέροντα τρόπο ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: περίληψη - σημαντικές επισημάνσεις και κατευθύνσεις - προτάσεις για περαιτέρω έρευνα

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ: ΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Αποφύγετε τις μη σημαντικές λεπτομέρειες κατά την περιγραφή των ερευνών. Δώστε έμφαση στα σχετικά μεθοδολογικά θέματα και στα σημαντικότερα αποτελέσματα. Ακολουθήστε μια λογική συνέχεια ανάμεσα στις παλαιότερες και τις νεότερες έρευνες και ανάμεσα σε έρευνες με διαφορετική θεωρητική και εννοιολογική βάση. Αναπτύξτε το πρόβλημα ώστε να μπορεί να γίνει κατανοητό από το ευρύ κοινό και όχι μόνο από τους πολύ ειδικούς. Κρατήστε μια κριτική στάση απέναντι στις έρευνες, αλλά αντιμετωπίστε και με δίκαιο τρόπο τα αμφιλεγόμενα συμπεράσματα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Επικέντρωσε το ενδιαφέρον: Πρόβλημα και υποθέσεις. Χαρακτηριστικά υποκειμένων. Όργανα και τεστ (εγκυρότητα-αξιοπιστία). Διαδικασία μέτρησης. Εξαρτημένες - ανεξάρτητες μεταβλητές. Πειραματικός σχεδιασμός (αν υπάρχει). Σχεδιασμός και στατιστική ανάλυση. Αποτελέσματα. Προτάσεις για περαιτέρω έρευνα.

Π Ε Ι Ρ Α Μ Τ Κ Η Υ Ν

ΤΙΤΛΟΣ Το μήκος του τίτλου μειώθηκε πρόσφατα ΝΑΙ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ!!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ Σύντομη, ακριβής και περιεκτική, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα ο σκοπός και το περιεχόμενο. Αυτόνομη: να περιγράφει όλα τα σημαντικότερα τμήματα της εργασίας (σκοπός - μεθοδολογία - αποτελέσματα -συμπεράσματα). Η περίληψη να είναι τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. ΛΕΞΕΙΣ - ΚΛΕΙΔΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Να παρουσιάσει το πρόβλημα. Να αναφερθεί σε παλαιότερες μελέτες. Αν υπάρχει ανάγκη να γίνει η μελέτη. Να γίνει προσπάθεια να ενδιαφερθεί ο αναγνώστης, με το να τονιστούν τα σημαντικότερα σημεία. Σκοπός να μας εισαγάγει στο θέμα.

Σκοπός. Υποθέσεις. Διευκρινήσεις (ορισμοί). Προϋποθέσεις. Περιορισμοί. …ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός. Υποθέσεις. Διευκρινήσεις (ορισμοί). Προϋποθέσεις. Περιορισμοί.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Από τα γενικά στα πιο εξειδικευμένα όσον αφορά τα υποκεφάλαια.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ (ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ) ΔΕΙΓΜΑ (συμμετέχοντες, χαρακτηριστικά, διαδικασία επιλογής). ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ (δείκτες αξιοπιστίας και εγκυρότητας). ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (σειρά δοκιμών, επαναλήψεις, διάρκεια, τρόπος αξιολόγησης). ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανεξάρτητες- εξαρτημένες μεταβλητές, είδος ανάλυσης).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Να γίνουν πίνακες ή διαγράμματα. Να γραφούν οι υπότιτλοι σε κάθε πίνακα ή διάγραμμα Να γραφούν κείμενα που να αναλύουν τους πίνακες ή τα διαγράμματα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΑ: Εξέταση, ερμηνεία, ταξινόμηση των αποτελεσμάτων. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ: Ξεκινήσετε με μια ξεκάθαρη δήλωση εάν τα αποτελέσματα στηρίζουν ή όχι τις αρχικές υποθέσεις. Συσχετίσετε τα αποτελέσματα με την εισαγωγή και την ανασκόπηση. Εξηγήσετε τον τρόπο που τα αποτελέσματα ταιριάζουν με τη θεωρία. Αναφέρετε κάποιες αδυναμίες (μεθοδολογικά προβλήματα), αλλά μην επεκταθείτε περισσότερο σε αυτές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Ένα συμπέρασμα για κάθε υπόθεση Προτάσεις για πρακτική εφαρμογή Προτάσεις για μελλοντική έρευνα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (στο τέλος της εργασίας) Πρώτα η ξενόγλωσση με αλφαβητική σειρά. Μετά η Ελληνική με αλφαβητική σειρά. (Με τη σειρά γράφουμε: Επώνυμο και όνομα του συγγραφέα, έτος που εκδόθηκε η εργασία ή το βιβλίο, ο τίτλος της εργασίας ή του βιβλίου, το περιοδικό που δημοσιεύτηκε η εργασία ή ο εκδοτικός οίκος που δημοσίευσε το βιβλίο).

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ (μέσα στο κείμενο της εργασίας) Ο συγγραφέας και σε παρένθεση το έτος που δημοσιεύτηκε η εργασία ή το βιβλίο. Αν οι συγγραφείς είναι μέχρι 4 και τους γράφουμε για πρώτη φορά, τους γράφουμε όλους, αν για δεύτερη φορά γράφουμε μόνο τον πρώτο. Αν είναι πιο πολλοί, γράφουμε μόνο τον πρώτο. Αν είναι μέχρι 2 τους γράφουμε πάντα όλους.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο να περιγραφεί ή να αναφερθεί π ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο να περιγραφεί ή να αναφερθεί π.χ. το πρωτόκολλο μέτρησης, επιπρόσθετοι πίνακες, εικόνες κ.τ.λ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ