ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα. DISNEY LAND ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ MARIE ET GEORGES.
Advertisements

Αριστομένης - Δημήτρης ÉVÉNEMENTS IMPORTANTS DE FRANCE ΓΕΓΟΝΟΤΑ Τ ΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Aristomène - Dimitris.
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑξιοθΕατα τηΣ ΕυρΩπηΣ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT )
Ανακαλύπτοντας τις χώρες
- Ανοίξτε τα μεγάφωνα του Η.Υ σας Η παρουσίαση τρέχει αυτόματα ! LA ÓPERA DE PARÍS Γ.Ε.Γ.
«Les saveurs de l’ Europe» Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius Partenariat scolaire multilatéral Année scolaire Συμμετέχουν: Ισπανία, Γερμανία, Ουγγαρία.
Κατερίνα Γκιώνη Ναταλία Κονταράτου
Έρρικα και Χριστίνα Sites importants de France Errika et Christine.
FRANCE!!!.
Πορτογαλία - portugal Μια χώρα της νοτιοδυτικής Ευρώπης.
ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
Παρίσι: Πόλη Τέχνης και Πολιτισμού
ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 15 Μαρτίου στην προστασία του Περιβάλλοντος στη στήριξη του Πολιτισμού στη στήριξη κοινωνικών ομάδων στη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.
Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα. Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή.
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
Eiffel Tower Έλενα Γεωργιάδου Έλενα Γεωργιάδου.
ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου
ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
FRANCE!!!.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Μαρία Αμπατζή, Δανάη Δασκαλάκη, Τάξη : Ε2, Πρώτο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΑΛΛΙΑ. ΓΑΛΛΙΑ Γαλλία Γαλλία Γαλλία Γαλλία Πρωτεύουσα: Παρίσι Γλώσσα: Γαλλικά Πληθυσμός: Νόμισμα: Ευρώ.
Η ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
54 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
Παρίσι-Pαris :) Η Πόλη Του Φωτός :).
Γ α λ λ ί α Βιργινία Κούσπαρου
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
Μνημεία του κόσμου Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
1)Πύργος του Άϊφελ 2)Μουσείο του Λούβρου 3)Παναγία των Παρισίων.
Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος:
Παρίσι … η πόλη του φωτός…. Μενού Επιλογών  Πληροφορίες για το Παρίσι Πληροφορίες για το Παρίσι  Λούβρο Λούβρο  Αψίδα του Θριάμβου Αψίδα του Θριάμβου.
ΓΑΛΛΙΑ. Εθνικό σύνθημα: Liberté, Égalité, Fraternité Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη Εθνικός ύμνος: La Marseillaise (Η Μασσαλιώτιδα) Σημαία της Γαλλίας.
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ ….  ΓΑΛΛΙΑ Ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και η σαμπάνια είναι μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
ΜΑθητησ: Αλεξανδρος Ντατσης Υπευθυνη καθηγητρια: Κωνσταντινα μαλαμου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια.
ΓΑΛΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Σχολείο: 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων Υπεύθυνος Καθηγητής : Μπουλογεώργιος Στέφανος Ονοματεπώνυμο: Ελευθερία Μπαταβάνη.
ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
Αξιοθέατα της Ευρώπης Στη γηραιά ήπειρο ή αλλιώς Ευρώπη αναπτύχθηκαν οι σπουδαιότεροι πολιτισμοί. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα μουσείο,
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
En moins de 5’ Les examens de langues auxquels nous préparons nos élèves évaluent souvent « autre chose » Fani KARAGIANNI (Université Aristote de Thessaloniki,
Πύργος του ΟΤΕ.
Λίγα λόγια για τα αξιοθέατα κάθε χώρας
ΠΑΡΙΣΙ Η πόλη του φωτός….
Αξιοθέατα της Ευρώπης Μαρία & Άννα-Μαρία.
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΔhΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
Μερικά θαύματα μηχανικής του XXI αιώνος
IMAGINE Φαντάσου John LENNON Του Τζων Λένον
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΪΦΕΛ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΑΛΛΙΑ Ελένη Νεφέλη Κατερίνα

DISNEY LAND

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ DISNEY LAND Η Ντίσνεϋλαντ (Disneyland) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης που βρίσκεται στο Ορλάντο της,Φλόριντα σε έκταση περίπου στρεμμάτων. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 1971 και είναι ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με ποικίλων μορφών δραστηριότητες. Αποτελείται από πολλά λούνα παρκ παιδικές χαρές και πίστες ενώ στήνονται τεράστια κτίρια, ξεπεταγμένα από παραμύθια του Walt Disney Ανήκει στην εταιρείαWalt Disney, που για πρώτη φορά οργάνωσε και λειτούργησε τέτοια επιχείρηση στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 17 Ιουλίου του 1955 Το τελευταίο πάρκο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε το 2001.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ EIFFEL

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουσταύο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Επμάιρ στειτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το Έχει βάρος τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα (το ίδιο και για το δεύτερο). Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

ΤΟ SIQUANA

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΚΟΥΑΝΑ Ο Σηκουάνας από τους κυριότερους ποταμούς της βορειοδυτικής Γαλλίας. Έχει μήκος 780 χιλιόμετρα και αποτελεί σημαντικότατη υδάτινη εμπορική αρτηρία. Αποτελεί επίσης πόλο έλξης τουριστών, κυρίως στην πόλη του Παρισιού.

ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ(ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ)

ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ (Τζοκόντα)

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

ΤΟ LOYNA PARK ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΡ ΝΤΑΜ (Γκαργκόιλς)

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ASTERIX

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Allons enfants de la Patrie Le jour de gloire est arrivé Contre nous de la tyrannie L'étendard sanglant est levé Entendez vous dans les campagnes Mugir ces féroces soldats Ils viennent jusque dans vos bras, égorger vos fils, vos compagnes Aux armes citoyens! Formez vos bataillons! Marchons, marchons, Qu'un sang impur abreuve nos sillons. Amour sacré de la Patrie Conduis, soutiens nos bras vengeurs! Liberté, Liberté chérie! Combats avec tes défenseurs. Sous nos drapeaux, que la victoire Accoure à tes mâles accents, Que tes ennemis expirant Voient ton triomphe et notre gloire! Aux armes citoyens! Formez vos bataillons! Marchons, marchons, Qu'un sang impur abreuve nos sillons.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) Εμπρός παιδιά της Πατρίδας Η μέρα της δόξας έφθασε Ενάντια μας της τυραννίας Το ματωμένο λάβαρο υψώθηκε Ακούστε τον ήχο στα λιβάδια Το ουρλιαχτό αυτών των φοβερών στρατιωτών Έρχονται ανάμεσά μας Να κόψουν τους λαιμούς των γιων και των συζύγων σας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας Ιερή αγάπη για την Πατρίδα Οδήγησε και στήριξε τα εκδικητικά μας όπλα. Ελευθερία, λατρευτή Ελευθερία Μπες στον αγώνα με τους υπερασπιστές σου Κάτω από τις σημαίες μας, άσε τη νίκη να σπεύσει σε σένα, ρωμαλέα δύναμη Έτσι ώστε στο θάνατο οι εχθροί σου Να δουν το θρίαμβό σου και τη δόξα μας. Στα όπλα πολίτες Σχηματίστε τα τάγματά σας Προελάστε, προελάστε Αφήστε το μολυσμένο αίμα Να ποτίσει τα αυλάκια στα χωράφια μας