Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια.

2 Ο Πύργος του Άιφελ Ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα πολύ ωραίο μέρος αλλά και ρομαντικό!

3 Το Παρίσι Το Παρίσι είναι γνωστό και ως η πόλη του φωτός από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης.

4 Η Γαλλία Η Γαλλία είναι η επίσημη Γαλλική Δημοκρατία Γαλλία είναι μια ενιαίο συνταγματική δημοκρατία με κοινοβουλευτικό σύστημα που τείνει σε προεδρικό της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών και του πληθυσμού που βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη.

5 Η Παναγία των Παρισιών Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί (γαλλ. Notre-Dame de Paris), ή απλούστερα Νοτρ Νταμ (χωρίς άλλο χαρακτηριστικό) είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης τουΠαρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστάαρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ήγοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ (Île de la Cité) του ποταμού Σηκουάνα (la Seine), στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

6 Μονμάρτη Η Μονμάρτρη (γαλλικά: Montmartre, προφέρεται Μονμάρτρ), και κατά ελληνική παραφθορά "Μονμάρτη", είναι ένας από τους υψηλότερους λόφους και παλαιό προάστιο του Παρισιού, ύψους 130 μέτρων. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, ανήκει στο 18ο διαμέρισμα (18e Arrondissement) της και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές περιοχές της. Τα νότια όριά της προσδιορίζονται από τη λεωφόρο Κλισί.

7 Η Αψίδα του Θριάμβου Κατασκευάστηκε κατ΄ εντολή του Ναπολέοντα σε ανάμνηση του νικηφόρου γαλλικού στρατού, η Αψίδα του Θριάμβου είναι καθοριστικό σύμβολο του Παρισιού από τη λειτουργία του το Χαραγμένο στην αψίδα είναι πολυάριθμα ονόματα σημαντικών και μη νικών και κάτω από αυτή βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στα 50m ύψος της καμάρας και να απολαύσουν την εκπληκτική θέα του Παρισιού, όπως το Λούβρο και τα Ηλύσια Πεδία, ή να περιηγηθούν στο μουσείο μέσα στο οποίο διαγράφεται η ιστορία και η κατασκευή της αψίδας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων σοκαριστικών.

8 Το Μουσείο του Λούβρου Αρχικά κατασκευασμένο ως φρούριο στο Μεσαίωνα και ξαναχτισμένο στα μέσα του 16ου αιώνα ως βασιλικό παλάτι, το 1793 το Λούβρο έγινε μουσείο. Σήμερα, στεγάζει μερικά από τα πιο διάσημα έργα του κόσμου της τέχνης, συμπεριλαμβανομένηου τη Μόνα Λίζα και την Αφροδίτη της Μήλου. Το υπόλοιπο της μόνιμης συλλογής περιλαμβάνει Ελληνικών, Ετρούσκικων, Ρωμαϊκών, Αιγυπτιακών και Ανατολίτικων αρχαιοτήτων, καθώς και γλυπτά, αντικείμενα τέχνης και χαρακτικά και σχέδια. Η είσοδος στο μουσείο είναι μέσα από την μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες από γυαλί που κυριαρχούν στην αυλή.

9 Κοιμητήριο του Πέρ


Κατέβασμα ppt "Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google