Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )
Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 ήταν η κοινωνική επανάσταση που κατήργησε την απόλυτη μοναρχία στην Γαλλία. Η Γαλλική Επανάσταση ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης στο να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απόλυτη μοναρχία. Η 14η Ιουλίου( ημέρα κατάληψη της Βαστίλλης ) καθιερώθηκε ως εθνική εορτή με στρατιωτικές παρελάσεις, χορούς και βεγγαλικά.

3

4 ΣΗΜΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ Η σημαία της Γαλλίας είναι εθνικό έμβλημα της Δημοκρατίας. Έχει τρία χρώματα. Άσπρο : το χρώμα του βασιλιά. Μπλε και κόκκινο : το χρώμα της πόλης του Παρισιού.

5

6 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Εμπνευσμένο από την Αμερικανική Επανάσταση(1776) και το φιλοσοφικό πνεύμα του 18ου αιώνα. Αποτελεί σημείο αναφοράς των θεσμικών κειμένων της Γαλλίας. Άρθρο 1ο :«οι άνθρωποι γεννιούνται και παραμένουν ελεύθεροι με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον».

7

8 Μαριάννα Ενσαρκώνει τη Γαλλική Δημοκρατία ( R.F. )
( République Française ) Παίρνει τη μορφή διάσημων καλλιτέχνιδων Μασσαλιώτιδα Πολεμικό, επαναστατικό άσμα Αρχικά ύμνος στην ελευθερία (1792). Υιοθετήθηκε ως εθνικός ύμνος

9

10 Βερσαλλίες

11 Η αίθουσα με τους καθρέφτες

12 Κήποι Βερσαλλιών

13 ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ Το Παρίσι αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο χαρακτήρας της πόλης, τα αξιοθέατα, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

14 Μουσείο Ροντέν ( RODIN)
Ο Γάλλος γλύπτης Ογκύστ Ροντέν το 1912 δώρησε όλα τα έργα του στο γαλλικό κράτος,  με αντάλλαγμα τη μη κατεδάφιση του ξενοδοχείου Biron. Το 1919  άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό με βασικά εκθέματα έργα του ίδιου του Ωγκύστ Ροντέν.

15 Le penseur(ο στοχαστής) Το φημισμένο άγαλμα (1880) βρίσκεται στον κήπο του μουσείου

16 Κέντρο Ζορζ Πομπιντού( BEAUBOURG)
Το Πολιτιστικό Κέντρο Ζορζ Πομπιντού εγκαινιάστηκε το 1977 και στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη. Aρχιτέκτονες οι : Piano και Rogers. Εμβληματική μνημειακή αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα. Έγχρωμοι δοκοί,εξωτερικές κυλιόμενες σκάλες μέσα σε διαφανείς σωλήνες. Αρνητικές κριτικές το χαρακτήρισαν ως ‘χυδαίο εργοστάσιο’ ή ‘μαύρη τρύπα’.

17 La Villette (Κέντρο επιστημών και βιομηχανίας)
Σύγχρονο μουσείο Επιστημών και Τεχνικών Μέσων.Εκθεσιακό κέντρο και βιβλιοθήκη με οπτικοακουστικά μέσα.Εντυπωσιακό είναι το Πλανητάριο,όπου γίνονται προβολές με ειδικά οπτικά και ηχητικά εφέ, που δημιουργούν εικόνες των άστρων και των πλανητών και η Géode,γιγαντιαία σφαιρική κινηματογραφική αίθουσα.

18

19 Μουσείο Γκρεβέν(GRÉVIN)
Bρίσκεται στη δεξιά όχθη του Σηκουάνα και εκτίθενται σε αυτό κέρινα ομοιώματα διασημοτήτων της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού. Εχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη φήμη με το μουσείο Madame Tussauds που βρίσκεται στο Λονδίνο.

20 ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ LE MUSÉE DU LOUVRE
Aπό τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Oνομάστηκε Λούβρο λόγω του τοπωνυμίου της περιοχής επειδή είχε πολλούς λύκους. Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά την Γαλλική επανάσταση. Μέχρι τότε ήταν ανάκτορο των βασιλέων της Γαλλίας και πιο πριν απλώς φρούριο. Συγκεκριμένα το κτίριο που σήμερα στεγάζει το μουσείο οικοδομήθηκε σταδιακά στο πέρασμα των αιώνων αλλάζοντας σημαντικά μορφή ανάλογα με τις χρήσεις του. Σπουδαία έργα είναι:

21 Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ

22 Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

23 Η ΤΖΟΚΟΝΤΑ

24 Μουσείο Carnavalet Το μουσείο Καρναβαλέ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1880 και στεγάζεται σε δύο αναγεννησιακά μέγαρα. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Παρισιού και φιλοξενεί εκθέματα από την ρωμαϊκή εποχή μέχρι και το 19ο αιώνα . Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έπιπλα εποχής , αναπαραστάσεις μεγάρων, γλυπτά αλλά και πίνακες .

25 ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΣΕ MUSÉE D’ORSAY
Πρώην σιδηροδρομικός σταθμός που κτίστηκε το 1900 για τη Διεθνή Έκθεση. Από το 1986 είναι το μουσείο όλων των τεχνών της περιόδου Έχει τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσσιονιστικής τέχνης.

26 ιμπρεσσιονισμός


Κατέβασμα ppt "ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ( Liberté-égalité-fraternité )"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google