Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα. Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα. Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα

2 Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή σιδηροδρόμου Το μνημείο σήμερα Για ποιο λόγο να το επισκεφθείς

3 Πανανοπούλου Σουλτάνα Το μνημείο Ψηλό άγαλμα, το οποίο εικονίζει τον Ιησού Χριστό με απλωμένα τα χέρια. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Στέκεται με ανοιχτά τα χέρια, υποδηλώνοντας ότι καλοσορίζει τον κόσμο.

4 Πανανοπούλου Σουλτάνα Χαρακτηριστικά μνημείου Ύψος μνημείου: 32 μέτρα Ύψος βάσης: 8 μέτρα Βάρος: 1.000 τόνοι (30 τόνους το κάθε χέρι – 8 τόνους μόνο ο βραχίονας

5 Πανανοπούλου Σουλτάνα Ιστορία μνημείου 1850: θρησκευτική ηγεσία του Ρίο ιδέα για κατασκευή μεγάλου αγάλματος στο βουνό Κορκοβάντο. 1850-1860: ο καθολικός ιερέα Μαρία Μπος ζητάει οικονομική βοήθεια από την πριγκίπισσα Ιζαμπέλ της Πορτογαλίας για την ανέγερση θρησκευτικού μνημείου. 1889: τα σχέδια για το μνημείο ακυρώνονται, καθώς η Βραζιλία γίνεται δημοκρατία και η Εκκλησία διαχωρίζεται από την πολιτεία.

6 Πανανοπούλου Σουλτάνα Αναγέννηση ιδέας 1921: επαναφορά ιδέας για μνημείο στο βουνό. Οργάνωση Εβδομάδας Μνημείων για την προσέλκυση δωρεών από καθολικούς της Βραζιλίας. 1922: συγκέντρωση 20.000 υπογραφών ζητώντας από τον πρόεδρο Επιτάσιο Πεσόα την ανέγερση του αγάλματος.

7 Πανανοπούλου Σουλτάνα Κατασκευή μνημείου 4 Απριλίου 1922: έναρξη κατασκευής αγάλματος σε σχεδιασμό του Γάλλου γλύπτη Πολ Λαντοβσκί. Η κατασκευή γίνεται υπό την επίβλεψη του Βραζιλιάνου μηχανικού Έτορ Ντα Σίλβα Κόστα. Η κατασκευή διήρκησε 5 χρόνια (1926-1931).

8 Πανανοπούλου Σουλτάνα Συμβολή σιδηροδρόμου Σημαντικό ρόλο στην κατασκευή του αγάλματος είχε ο σιδηρόδρομος του Κορκοβάντο. Μέσω αυτού μεταφέρονταν με ευκολία και ασφάλεια οι ογκόλιθοι για την κατασκευή του αγάλματος από τη Σουηδία. Κατά την ολοκλήρωση, το έργο θεωρείτο το μεγαλύτερο αρτ ντεκό γλυπτό στον κόσμο.

9 Πανανοπούλου Σουλτάνα Το μνημείο σήμερα Το μνημείο δέχεται πλήθος επισκεπτών απ’όλο τον κόσμο. Η πρόσβαση στο άγαλμα είναι πλέον εύκολη, χωρίς να χρειάζεται οι επισκέπτες να ανεβαίνουν 220 σκαλιά. Το μόνο εμπόδιο που έχουν να ξεπεράσουν οι επισκέπτες είναι πώς θα φωτογραφίσουν ολόκληρο το άγαλμα.

10 Πανανοπούλου Σουλτάνα Για ποιο λόγο να το επισκεφθείς Είναι το μεγαλύτερο μνημείο σε ολόκληρο τον κόσμο. Νιώθει δέος όποιος βρίσκεται κοντά στο άγαλμα. Η θέα είναι μοναδική και δίνει το αίσθημα της ικανοποίησης στον επισκέπτη


Κατέβασμα ppt "Christ the Redeemer Πανανοπούλου Σουλτάνα. Περιεχόμενα Το μνημείο Χαρακτηριστικά μνημείου Ιστορία μνημείου Αναγέννηση ιδέας Κατασκευή μνημείου Συμβολή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google