Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!

2 BIG BEN Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού. Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο.

3 AIFEL TOWER Ο πύργος του Άιφελ (γαλλικά: La Tour Eiffel, ΔΦΑ [la tuʁ‿ɛˈfɛl]) είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το 1931.

4 CRAISLER Ακόμη ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής Αρ Ντεκό, τοποθετημένο στη διασταύρωση της 42ης οδού με τη λεωφόρο Λέξιγκτον στο Μανχάταν, ο ουρανοξύστης Κράισλερ είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1928 και ολοκληρώθηκε το Με 319 μέτρα ύψος, ήταν το υψηλότερο κτίριο για μόλις 11 μήνες, μέχρι που ξεπεράστηκε από το Empire State Building. Η διακόσμηση του κτιρίου βασίστηκε σε στοιχεία αυτοκίνητων Chrysler. Η πρόσβαση γίνεται μέχρι τον 71ο όροφο. Έχει ανακηρυχθεί εθνικό ιστορικό ορόσημο το 1975 και επίσης είναι το αγαπημένο κτίριο των Νεϋορκέζων, σύμφωνα με έρευνα του Μουσείου Skyscraper.

5 WILL TOWER Το Γουίλις Τάουερ, (πρώην Σίαρς Τάουερ) είναι ουρανοξύστης στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στέκεται στα 442 μέτρα από τη γη και διαθέτει 108 πατώματα. Όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, το 1973, ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, ξεπερνώντας τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και διατήρησε το ρεκόρ αυτό για 25 χρόνια. Σήμερα, είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο των ΗΠΑ και το 8ο υψηλότερο του κόσμου (μετρώντας μέχρι την οροφή του). Το κτήριο μετονομάστηκε σε Γουίλις Τάουερ το 2009 αν και τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Σίαρς είχαν λήξει από το 2003.

6 CN TOWER Ο Πύργος CN ή CN Tower (προφέρεται: Σι Εν Τάουερ) (γαλλικά: Tour CN) είναι τσιμεντένιος πύργος τηλεπικοινωνιών και παρατηρήσης ύψους 553,33 μέτρων ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς.[1] Ο πύργος κατασκευάστηκε στη Ρέιλγουεϊ Λαντς, ένα σημείο αλλαγής σιδηροτροχιάς, το 1976 και ήταν η ψηλότερη κατασκευή και ο ψηλότερος πύργος εκείνη την εποχή. Διατήρησε και τα δύο ρεκόρ μέχρι το 2010, όταν ολοκληρώθηκαν το Μπουρτζ Χαλίφα και ο Canton Tower. Εξακουλουθεί να είναι η ψηλότερη ελεύθερα ιστάμενη (δηλαδή χωρίς επιπλέον υποστήριξη, π.χ. από καλώδια) κατασκευή στο δυτικό ημισφαίριο, κύριο χαρακτηριστικό στον ορίζοντα του Τορόντο και σύμβολο του Καναδά.[2][3] Προσελκύει περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκεύτες ετησίως.[4][5] Το όνομα CN αρχικά αναφερόταν στην Canadian National

7 EMPIRE STAITE BUILDING
ο Κτήριο Εμπάιρ Στέιτ ή Εμπάιρ Στέιτ κΜπίλντινγ (The Empire State Building = «Το Κτήριο της Αυτοκρατορικής Πολιτείας», δηλαδή της Νέας Υόρκης) είναι ένας από τους υψηλότερους και ιστορικότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Βρίσκεται στην πόλη τηςΝέας Υόρκης (στη διασταύρωση της 5ης Λεωφόρου, νο. 350, και της 34ης δυτικής οδού) και έχει 102 ορόφους. Υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια, από την ολοκλήρωσή του το 1931 ως το χτίσιμο του Βόρειου Πύργου τουΠαγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου το 1972. Μετά την καταστροφή των πύργων του Κέντρου αυτού από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Εμπάιαρ Στέιτ ξανάγινε και παρέμεινε το υψηλότερο κτήριο σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη μέχρι τις 30 Απριλίου 2012, όταν το ξεπέρασε το υπό κατασκευή Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 1. Ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του είναι Αρ Ντεκό.

8 BURJ AL ARAB Ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Αλ Αράμπ (εκλατ. Burj Al Arab, Αραβ. برج العرب), που αποδίδεται στα ελληνικά ως Πύργος των Αράβων, είναι ξενοδοχείο πολυτελείας και βρίσκεται στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έχει ύψος 321 μ. και κατατάσσεται ως το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Είναι κατασκευασμένο επί τεχνητής νήσου, 280 μ. ανοιχτά της παραλίας Τζουμέιρα και ενώνεται με την ξηρά μέσω τοξωτής γέφυρας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το σχήμα ιστίου της όλης κατασκευής, ενώ ο χαρακτηρισμός του ως «το μοναδικό επτάστερο ξενοδοχείο στον κόσμο» τίθεται συχνά υπό αμφισβήτηση.

9 BURJ KHULIFA Το Μπουρτζ Χαλίφα (Αραβικά: برج خليفة‎ , Αγγλικά: Burj Khalifa), γνωστό και ως Μπουρτζ Ντουμπάι, είναι ουρανοξύστης στο Ντουμπάιτων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο, με ύψος 828 μέτρα. Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου2004 και ολοκληρώθηκε στις 1 Οκτωβρίου2009. Τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2010.

10 OPERA SIDNEY Το Σίδνεϊ ή και Σύδνεϋ (αγγλικά Sydney (προφ.: Σύντνυ) είναι πόλη τηςΑυστραλίας, πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας (New South Wales) της πολυπληθέστερης πολιτείας της Ωκεανίας. Τα τρία μοναδικά χαρακτηριστικά της πόλης του Σίδνεϊ είναι το βαθύ φυσικό του λιμάνι, η γέφυρα του λιμανιού και το επιβλητικό κτίριο της όπερας.

11 ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ. ΙΣΙΔΩΡΑ - ΝΟΚΟΛΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google