Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

2 Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

3 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

4 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΡΩΣΙΑΣ Ρωσία – άγιο μας κράτος, Ρωσία – αγαπημένη μας χώρα. Ισχυρή θέληση, μεγάλη δόξα Είναι τα κεκτημένα σου σε όλους τους καιρούς! Δόξα σοι Πατρίδα δική μας ελεύθερη, Αδελφών λαών ένωση αιώνια, Κληροδοτημένη από τους προγόνους σοφία λαϊκή! Δόξα σοι χώρα μας! Είμαστε περήφανοι για σένα! Από τις νότιες θάλασσες μέχρι τις πολικές επαρχίες Απλώνονται τα δάση και λιβάδια μας. Είσαι μοναδική στο κόσμο, Από το Θεό προστατευμένη πατρώα γη! Ευρείς ορίζοντες για όνειρα και για ζωή, Μας ανοίγονται στα χρόνια που έρχονται. Δύναμη μας δίνει η πιστή στην πατρίδα μας. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα!

5 Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΟΣΧΑ Η ονομασία της πόλης προέρχεται από τον ποταμό Μοσκβά (εξελληνισμένα Μόσχοβας) που τη διαρρέει, ενώ η πρώτη αναφορά στη ρωσική ιστορία για την πόλη χρονολογείται το 1147, όταν ο Γιούρι Ντολγκορούκι, πρίγκηπας του Ροστόφ, αναφέρεται στον πρίγκηπα του Νόβγκοροντ-Σεβέρσκι και τον προσκαλεί στη Μόσχα.

6 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Η Πετρούπολη ή Πόλη του Αγίου Πέτρου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρωσίας.

7 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

8 Η ΚΟΚΙΝΗ ΠΛΑΤΙΑ

9 ΤΕΛΟΣ Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "ΡΩΣΙΑ ΛΟΡΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google