Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου
ΑξιοθEατα ΧωρΩν ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΠειραιA Της Στ’1 τΑξης: ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου και ΕρασμIα ΖHκου

2 Αγγλία-Big Ben Στον πύργο αυτό ύψους 106 μέτρων βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της Βρετανίας, βάρους 14 τόνων και χτυπάει κάθε μία ώρα. Το ρολόι του πύργου που είναι και το μεγαλύτερο στη Βρετανία φαίνεται και από τις 4 πλευρές του πύργου και έχει διάμετρο 7,5 μέτρα, ενώ ο χάλκινος λεπτοδείκτης είναι 4,25 μέτρα. Δεν έχει σταματήσει ποτέ στην έως σήμερα ιστορία του και ο ήχος του έχει γίνει γνωστός αφού αναμεταδίδεται από το ραδιόφωνο ΒΒC καθημερινά.

3 Αργεντινή -Εθνικό πάρκο των Παγετώνων
Αργεντινή -Εθνικό πάρκο των Παγετώνων Το γραφικό πάρκο της νότιας Παταγονίας στα σύνορα με τη Χιλή αποτελεί τον μεγαλύτερο μανδύα πάγου, μετά την Ανταρκτική και ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να παρατηρήσει κανείς τη δραστηριότητα των παγετώνων.

4 Αυστραλία-Μεγάλος Κοραλλιογενής ύφαλος
Αποτελούμενος από περισσότερους από επιμέρους υφάλους και πάνω από 600 νησιά, ο κοραλλιογενής ύφαλος της Αυστραλίας είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να εντοπιστεί από το διάστημα. Αν και η περιοχή έχει τεθεί υπό προστασία από το 1981, μελέτη του 2012 διαπιστώνει ότι το οικοσύστημα έχει χάσει περισσότερο από το μισό των κοραλλιών του από το 1985 εξαιτίας συνδυασμού παραγόντων.

5 Βοσνία-Γέφυρα του Μόσταρ
Χτισμένη το 1566, ανατινάχτηκε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1993 και ανακατασκευάστηκε το Όταν κατασκευάστηκε ήταν η μεγαλύτερη τοξωτή γέφυρα στον κόσμο. Σήμερα στην πόλη μπορεί κανείς ακόμα να δει τα σημάδια των βομβαρδισμών που απείλησαν να ισοπεδώσουν την ιστορική πόλη.

6 Βραζιλία-Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού
Με φόντο το πλούσιο δάσος στο Εθνικό πάρκο Ιγκουαζού δεσπόζει ο εντυπωσιακός ημικυκλικός καταρράκτης που ορίζει τα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας και ο οποίος έχει σχεδόν 300 μέτρα διάμετρο και 80 μέτρα ύψος. Το πάρκο φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής από παράξενες πεταλούδες μέχρι αλιγάτορες και ιαγουάρους.

7 Γαλλία-Πύργος του Άιφελ
Ο πύργος του Άιφελ, Δ.Φ.Α είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ της Νέας Υόρκης το Έχει βάρος τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα.

8 Ινδία-Ταζ Μαχαλ Ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν Α, κατασκεύασε το μνημείο, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ η οποία πέθανε φέρνοντας στον κόσμο το 14ο παιδί τους. Ο Γιαχάν, που βασίλεψε από το 1628 έως το 1658, παντρεύτηκε την Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ το Τη λάτρευε, γι” αυτό και την αποκαλούσε Μουμτάζ Μαχάλ δηλαδή Κορόνα του Παλατιού.

9 Ιταλία-Πύργος της Πίζας
  Ο Πύργος της Πίζας είναι το λεγόμενο , ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού της Ιταλικής πόλης της Πίζας. Βρίσκεται πίσω από τον Καθεδρικό και είναι η τρίτη παλαιότερη κατασκευή στη πλατεία του Ντουόμο της Πίζας μετά τον Καθεδρικό ναό . Τον Ιανουάριο του 1990 οι ιταλικές Αρχές, λόγω αύξησης της κλίσης διέκοψαν τη λειτουργία του Πύργου και απαγόρευσαν την είσοδο σε επισκέπτες. Τρία χρόνια μετά ξεκίνησαν οι εργασίες σχεδίου διάσωσης του μνημείου.

10 Κροατία -Λίμνες Plitvice
Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας φιλοξενεί ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς με 16 λίμνες που συνδέονται μεταξύ τους με μικρά ποτάμια, μέσα σε ένα δάσος που το διατρέχουν ρέματα και καταρράκτες. Το χειμώνα τα νερά παγώνουν και τα πάντα γύρω σου είναι σαν παραμύθι.

11 Νορβηγία- Βράχος Preikestolen
Η περιοχή Lsyefjorden είναι από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της σκανδιναβικής χερσονήσου και όσοι έρχονται ως εδώ, και περπατούν άλλα 4 χιλιόμετρα μέσα στο δάσος, φτάνουν στον βράχο Preikestolen. Η επίπεδη κορυφή του βρίσκεται σε ύψος 600 μέτρων και προσφέρει συγκλονιστική θέα στο φιορδ που βρίσκεται χαμηλότερα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

12 Ουκρανία-Το τούνελ της Αγαπής
Καθώς τα δέντρα μεγάλωσαν ελεύθερα γύρω από τις ράγες, το τρένο που περνούσε ήταν το μόνο που συνέβαλε στη διαμόρφωσή τους Σήμερα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους ερωτευμένους και πιστεύεται πως «αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται ειλικρινά και περάσουν το τούνελ, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, οι ευχές τους θα γίνουν πραγματικότητα».

13 Ρωσία-Ο ναός του Αγίου Βασιλίου
Ο καθεδρικός ναός Αγίας Σκέπης της Παναγιάς ή αλλιώς ο ναός του Αγίου Βασιλείου παρουσιάζει αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα σύμβολα της Μόσχας. Χτίστηκε 450 χρόνια πριν ( ) κατά την επιθυμία του Ιωάννη του Τρομερού εις μνήμη της νίκης khanate του Καζάν. Οι αρχιτέκτονές του ήταν ο Πόστνικ και ο Μπάρμα, τους οποίους με το πέρας των οικοδομικών εργασιών είχαν τυφλώσει με τη διαταγή του τσάρου, για να μην ξαναχτίσουν πουθενά αλλού τέτοιου είδους αρχιτεκτονική ομορφιά.

14 Τουρκία-Εθνικό πάρκο Γκορεμέ
Προϊόν διάβρωσης, η κοιλάδα του Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο. Μέσα στο άγριο φυσικό τοπίο μπορεί να δει κανείς αρχαία χωριά και υπόγειες πόλεις που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα.

15 Σουηδία-Laukkuluspa Όλη η περιοχή γύρω από την πόλη Κιρούνα της Λαπωνίας είναι ένα μέρος που σε φέρνει σε επαφή με το μεγαλείο της φύσης. Είναι από τα ελάχιστα σημεία στην Ευρώπη που μένουν ανέγγιχτα από την «αξιοποίηση». Ο καλύτερος τρόπος να τη γνωρίσετε είναι με έλκηθρο που σέρνουν σκυλιά.

16 Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την εργασία μας
Ερασμία Ζήκου Καλλιόπη Βαρθολομάτου


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ τις μαθHτριες του 54 ΔημοτικοΥ ΣχολεΙου ΚαλλιOπη ΒαρθολομAτου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google