Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αξιοθέατα της Ευρώπης Στη γηραιά ήπειρο ή αλλιώς Ευρώπη αναπτύχθηκαν οι σπουδαιότεροι πολιτισμοί. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα μουσείο,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αξιοθέατα της Ευρώπης Στη γηραιά ήπειρο ή αλλιώς Ευρώπη αναπτύχθηκαν οι σπουδαιότεροι πολιτισμοί. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα μουσείο,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αξιοθέατα της Ευρώπης Στη γηραιά ήπειρο ή αλλιώς Ευρώπη αναπτύχθηκαν οι σπουδαιότεροι πολιτισμοί. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα μουσείο, που έχουν συγκεντρωθεί όλα τα σημαντικά κειμήλια και έργα. Κάθε χώρα έχει τα δικά της μνημεία που αντιπροσωπεύουν την πολιτισμική ταυτότητα της και την κουλτούρα της. Η Ευρώπη, το λίκνο του πολιτισμού ,έχει την πλουσιότερη ιστορία και απόδειξη της μεγάλης ακμής της είναι όλα τα αξιοθέατα των χωρών που την απαρτίζουν. Το σήμα κατατεθέν του κάθε έθνους είναι τα πολυμορφικά του μνημεία, αφού το καθένα αφορά και ένα διαφορετικό τομέα. Οι επιρροές των αξιοθέατων σε μια χώρα είναι τεράστιες αφού βελτιώνουν και καθορίζουν την εικόνα της. Αυξάνουν τον τουρισμό, εφόσον το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων είναι να επισκεφθούν και να θαυμάσουν από κοντά τις πολιτισμικές ομορφιές της Ευρώπης. Ένας σημαντικός τομέας, τον οποίο αναπτύσσουν είναι ο οικονομικός ,καθώς είναι γνωστό πως τα πολιτισμικά κειμήλια κάθε έθνους αποτελούν είσοδο για μια ισχυρή οικονομία, η οποία ακμάζει και προοδεύει προβάλλοντας την εξωτερική εικόνα του κράτους.

2 Αξιοθέατα της Ευρώπης Μερικές φορές είναι γνωστό πως η πνευματική καλλιέργεια και η κοινωνική μόρφωση αξίζουν πολύ περισσότερο από τα υλικά αγαθά, έτσι συμβαίνει και με τα αξιοθέατα τα οποία προσφέρουν απλόχερα την απαραίτητη μόρφωση, για να προχωρήσει ακόμα ένα στάδιο η πνευματική ολοκλήρωση του ανθρώπου. Αυτά τα μνημεία μαρτυρούν την ιστορία χιλιάδων χρόνων, διδάσκοντας ανεκτίμητες αξίες και ιδανικά. Συνοψίζοντας, αυτά είναι που μας άφησαν οι πρόγονοι μας για να τα προστατεύουμε και να τα σεβόμαστε. Εκείνα αποτελούν τη συνέχεια του εαυτού μας, είναι αυτά που μας καθορίζουν, μας αντιπροσωπεύουν ,υπενθυμίζοντας μας πως ό,τι και να γίνει θα μας ανήκουν για πάντα. Μέσω αυτής της παρουσίασης θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα της Ευρώπης και θα αφήσουμε την ομορφιά και τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να μας συνεπάρει!!! Ας ξεκινήσει λοιπόν το ταξίδι μας σε αυτό το μαγευτικό τόπο…

3 Ερευνητική Εργασία Θέμα : Αξιοθέατα και μνημεία πολιτισμού των χωρών της Ευρώπης Ομάδα Κεντρική Ευρώπη Μαθητές : Βαγή Ευρυδίκη Βογιατζής Ευστράτιος Βουδούρη Ελευθερία Καραγιάννη Ταξιαρχούλα Ρουστέμι Παγιάμε

4 Ολλανδία Τα κανάλια του Άμστερνταμ
Ο αριθμός των καναλιών έχει οδηγήσει το 'Αμστερνταμ να γίνει γνωστό ως η Βενετία του βορρά. Έτσι, ένα ταξίδι στο 'Αμστερνταμ δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο χωρίς μία βόλτα με βάρκα. Μία περιήγηση στα κανάλια του 'Αμστερνταμ μπορεί να είναι εντυπωσιακή και χαλαρωτική τη μέρα, ενώ ταυτόχρονα γοητευτική και ρομαντική το βράδυ όταν πολλά από τα σπίτια και τις γέφυρες είναι φωτισμένα. Τα τέσσερα βασικά, κεντρικά κανάλια της πόλης είναι τα εξής : Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht και Singel. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα μικρά κανάλια στη συνοικία του Jordaan, από τα οποία τα Brouwersgracht, Bloemgracht και Leliegracht είναι εξαιρετικά γραφικά.

5 Ολλανδία Οικία 'Αννας Φρανκ
Η οικία της 'Αννας Φρανκ στο κέντρο του 'Αμστερνταμ είναι η κρυφή περιοχή, όπου η 'Αννα Φράνκ έγραφε το ημερολόγιό της, κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Το αυθεντικό ημερολόγιο είναι τοποθετημένο ως κομμάτι των μόνιμων εκθεμάτων του Anne Frank House.

6 Ολλανδία Van Gogh Museum
Το μουσείο διαθέτει 200 έργα ζωγραφικής και 550 σκίτσα, που δείχνουν όλες τις ψυχικές διαθέσεις του Van Gogh. Αυτά συνδυάζονται με τα εκατοντάδες γράμματα του Van Gogh στον Theo, και τις συλλεκτικές δουλειές των φίλων και των συγχρόνων του, από τον βασικό πυρήνα της συλλογής του μουσείου.

7 Βέλγιο Μνημείο του Ατόμου
Το μνημείο του ατόμου χτίστηκε το 1958 για τη Διεθνή Έκθεση του 58 και σχεδιάστηκε από τον André Waterkeyn. Το μνημείο αυτό είναι η αναπαράσταση του ατόμου με εννέα σφαίρες χάλυβα, 165 δισεκατομμύρια μεγαλύτερο από το πραγματικό. Το Ατόμιουμ είναι πραγματικά τεράστιο με 102 μέτρα ύψος, όσο δηλαδή και ο πύργος των Αθηνών. Οι σωλήνες που ενώνουν της σφαίρες, έχουν κυλιόμενες σκάλες και επιτρέπουν την μετακίνηση μεταξύ αυτών. Οι σφαίρες έχουν διάμετρο 18 μέτρα, ενώ η τελευταία σφαίρα παρέχει στον επισκέπτη μια καταπληκτική πανοραμική θέα της πόλης. Βέλγιο

8 Βέλγιο Γκραν-Πλας Βρυξέλλες
Η Γκραν-Πλας ή Μεγάλη Πλατεία βρίσκεται στον πυρήνα της Παλιάς Πόλης των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Είναι μια επιβλητική πλατεία του 15ου αιώνα και μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου. Αποτελεί ένα σύνολο παλαιάς κοσμικής αρχιτεκτονικής με εκπληκτικό διακοσμητικό πλούτο. Από το 1998, η Γκραν-Πλας ανήκει στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

9 Γαλλία Πύργος του Άιφελ
Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης το Έχει βάρος τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Για την άνοδο μέχρι το πρώτο επίπεδο χρειάζονται 300 βήματα. Το τρίτο και μεγαλύτερο επίπεδο είναι προσβάσιμο μόνο με τον ανελκυστήρα. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο επίπεδο διαθέτουν εστιατόριο.

10 Γαλλία Μουσείο του Λούβρου
Το Λούβρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα μουσεία στον κόσμο, εκτείνεται στις όχθες του Σηκουάνα και για να δούμε όλα τα εκθέματα θα χρειαστούμε γύρω στους 9 μήνες. Χτισμένο αρχικά σαν φρούριο στις αρχές του 13ου αιώνα από τον Φίλιππο Αύγουστο, στα μέσα του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία και το , με απόφαση του επαναστατικού συνεδρίου, έγινε το πρώτο εθνικό μουσείο της Γαλλίας, φιλοξενώντας σήμερα περίπου έργα.

11 Γαλλία DISNEYLAND PARIS
Η Disneyland Paris είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας, βρίσκεται στο προάστιο Marne-la-Vallee, 30 χιλιόμετρα περίπου από το κέντρο του Παρισιού. Η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι είναι το νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο της Γαλλίας με τον αριθμό των επισκεπτών να φτάνουν τα 16 εκατομμύρια το Το πάρκο άνοιξε τις πύλες του το και καλύπτει μια έκταση στρεμμάτων, περιλαμβάνει δύο θεματικά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, ξενοδοχεία, αγορές, ψυχαγωγικό συγκρότημα, γήπεδο γκολφ, και αρκετούς επιπρόσθετους χώρους αναψυχής και διασκέδασης.

12 Γερμανία Πύλη του Βρανδεμβούργου
Η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, αποτελούσε παλιότερα την πύλη της πόλης, ενώ σήμερα είναι το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Βερολίνου. Το οικοδόμημα βρίσκεται στην πλατεία Παρίζερ την οποία συνδέει με την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν. Η πύλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλά σημαντικά γεγονότα της ιστορίας της Γερμανίας, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, ιδιαίτερα του 20ού αιώνα. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου έχει ύψος 26 μ., μήκος 65,5 μ. και πλάτος 11 μ. Θυμίζει τα Προπύλαια της Ακρόπολης των Αθηνών. Πρόκειται για οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού, το οποίο ουσιαστικά ήταν και το πρώτο του είδους του, που χτίστηκε στο Βερολίνο.

13 Γερμανία Νοϊσβάνσταϊν
Το Νοϊσβάνσταϊν είναι παλάτι - κάστρο του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από την περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας. Το παλάτι αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά το θάνατό του το 1886, μη έχοντας ακόμα αποπερατωθεί. Από τότε το κάστρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Ντίσνεϋλαντ και άλλων μεταγενέστερων κατασκευών.

14 Αυστρία Κρατική Όπερα της Βιέννης
Κρατική Όπερα της Βιέννης Η Κρατική Όπερα της Βιέννης είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας και πιθανότατα είναι η πιο διάσημη όπερα όλων των εποχών. Η ορχήστρα έχει αναγνωρισθεί ως μια από τις κορυφαίες του κόσμου και όποια εποχή και αν πάτε θα βρείτε κάποια διάσημη όπερα ή μπαλέτο που να παρουσιάζεται, τόσο σε κλασική όσο και σε μοντέρνα μορφή για να παρακολουθήσετε.

15 Αυστρία Halstatt Ένα ακόμη μεγάλο τουριστικό θέρετρο βρίσκεται στο Halstatt , ένα μικρό χωριό στην περιοχή Salzkammergut, το οποίο είναι διάσημο για την παραγωγή αλατιού. Δεδομένου ότι το αλάτι είναι εδώ και πολύ καιρό ένα απαραίτητο προϊόν που χρησιμοποιείται για να δίνει γεύση στο φαγητό, το χωριό έχει μακρά ιστορία σε πλούτο και κύρος. Ο πλούτος που συσσωρεύτηκε από τη βιομηχανία αλατιού μεταμόρφωσε το μέρος σε ένα λαμπερό μπαρόκ χωριό. Επισκεφθείτε την υπόγεια λίμνη άλατος στη σπηλιά του Hörnerwerk για να δείτε έναν προϊστορικό άνδρα διατηρημένο στο αλάτι. Το Halstatt είναι από τα πιο μοναδικά μέρη της Αυστρίας.

16 Ελβετία Το κάστρο Chillon
Το κάστρο Chillon, ή αλλιώς Chateau de Chillon, είναι από τα πιο γνωστά της Ελβετίας και βρίσκεται κοντά στο Montreux, στις όχθες της λίμνης Leman. Ήταν σπίτι του κόμη της Σαβοΐας, από τον 12ο και τον 14ο αιώνα και αποτελείται από 100 κτήρια, πολλά υπόγεια, τρεις αυλές και τέσσερις μεγάλες αίθουσες, με θέα στη λίμνη της Γενεύης.

17 Ελβετία Καταρράκτες του Ρήνου
Καταρράκτες του Ρήνου Οι καταρράκτες του Ρήνου βρίσκονται στην πόλη Schaffhausen και αποτελούν τους μεγαλύτερους καταρράκτες όλης της Ευρώπης. Μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα από τις διάφορες πλατφόρμες που υπάρχουν ή να κάνετε μια βόλτα με πλοιάριο κοντά τους, ιδιαίτερα τις περιόδους που είναι φωτισμένοι και ακόμη πιο φαντασμαγορικοί.

18 Τσεχία Γέφυρα του Καρόλου
Εδώ και εξακόσια χρόνια η Γέφυρα του Καρόλου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Πράγας, όπως και τους ίδιους τους ντόπιους κατοίκους. Είναι η παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, κορυφαίο έργο της αρχιτεκτονικής του μεσαίωνα, που σώζεται μέχρι σήμερα. Το μήκος της πεζογέφυρας είναι 515 μ, το πλάτος 9,5 μ και στηρίζεται σε 16 πυλώνες. Τριάντα αγάλματα που την διακοσμούν, στην πλειψηφία τους μπαρόκ ρυθμού, την μεταμόρφωσαν σε μια υπαίθρια γλυπτοθήκη. Σύμφωνα με τον μύθο οι αμμόλιθοι ενισχύθηκαν με λάσπη και ωμά αυγά.

19 Τσεχία Το Κάστρο της Πράγας
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες. Η ιστορία του κάστρου της Πράγας ξεκινάει τον 9ο αιώνα. Από τότε επαναλαμβανόμενοι πόλεμοι, φωτιές και ανακαινίσεις από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν ένα πλέγμα από παλάτια, ναούς και προστατευτικά τείχη. Το οικοδομικό σύμπλεγμα περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας. Αναμφισβήτητα κατατάσσεται στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο δέχεται πολλές χιλιάδες τουρίστες. Στην περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε στην Πράγα η επίσκεψη στο επιβλητικό της κάστρο προτείνεται ανεπιφύλακτα.

20 Σλοβακία Κάστρο Μπρατισλάβα
Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην περιοχή του κάστρου αλλά σίγουρα το κυρίως αξιοθέατο είναι αυτό καθαυτό το κάστρο. Θα βρείτε πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα σε ένα μεγάλο χώρο του κτιρίου, στους κήπους και σε απλά ή εκθεματικά δωμάτια και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα από τα πολλά παράθυρα του κάστρου. Η ιστορία του κάστρου είναι φυσικά πολύ μεγάλη, με τα πρώτα ίχνη ζωής στην περιοχή να ανάγονται στην προ Χριστού εποχή. Το πέτρινο κάστρο πρωτοκατασκευάστηκε τον 10ο αιώνα και έζησε στιγμές μεγάλης δόξας. Ανακατασκευάστηκε όμως μετά το 1953, ακολουθώντας το τελευταίο στυλ του που ήταν αρχιτεκτονικής Μπαρόκ.

21 Ουγγαρία Κτίριο Ουγγρικού Κοινοβουλίου
Κτίριο Ουγγρικού Κοινοβουλίου Το κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου είναι έδρα της ουγγρικής εθνοσυνέλευσης, ένα από τα παλαιότερα κτίρια κοινοβουλίων της Ευρώπης και σημαντικό αξιοθέατο της Βουδαπέστης και γενικότερα της Ουγγαρίας. Βρίσκεται στην πλατεία Κόσουττερ, στις όχθες του Δούναβη. Είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία και μέχρι σήμερα το ψηλότερο στη Βουδαπέστη

22 Ουγγαρία Προμαχώνας των Ψαράδων
Πασίγνωστος για την καταπληκτική θέα της πόλης της Βουδαπέστης. Το προπύργιο αυτό κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ.Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Είναι ένας προμαχώνας που συνδυάζει το νεογοτθικό και το νεορωμαϊκό ρυθμό με πολλαπλούς πυργίσκους, παραπέτα και κοφτές σκάλες. Ο Προμαχώνας του Ψαρά αποτελείται από 7 πύργους όπου ο καθένας συμβολίζει μία από τις 7 φυλές των Μαγυάρων που ήρθαν στην Ουγγαρία το Το όνομα Προμαχώνας του Ψαρά δόθηκε από την παλιά ψαραγορά που υπήρχε εκεί κατά το Μεσαίωνα. Από την κορυφή του πυργίσκου μπορείτε να δείτε μέχρι το νησί της Μαργαρίτας και να δείτε κτίρια όπως η Βασιλική του Αγ. Στέφανου, το Κοινοβούλιο, η Ακαδημία των Επιστημών και άλλα πολλά.

23 Ρουμανία ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΡΑΝ Το κάστρο Μπραν είναι κάστρο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μπραν, Κομητεία Μπρασόβ, στην κεντρική Ρουμανία. Το κάστρο κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα από το Τευτονικό Τάγμα και σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας. Βρίσκεται στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας. Συχνά αναφέρεται ως το «κάστρο του Κόμη Δράκουλα».

24 Ρουμανία Τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα
Τα ζωγραφισμένα μοναστήρια της Μπουκοβίνα Η Μπουκοβίνα είναι μια ιστορική περιοχή της Ρουμανίας. Εδώ βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς θρησκευτικής τέχνης, παγκοσμίως. Πρόκειται για τα "Ζωγραφισμένα Μοναστήρια της Μπουκοβίνα". Οκτώ ορθόδοξες εκκλησίες μοναδικές στην Ευρώπη, οι οποίες χτίστηκαν από τα τέλη του 15ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελούν αριστουργήματα εμπνευσμένα από τη βυζαντινή τέχνη. Οι εξωτερικοί τοίχοι τους είναι διακοσμημένοι με περίτεχνες τοιχογραφίες, με πορτρέτα αγίων και προφητών, σκηνές από τη ζωή του Ιησού,  εικόνες των αγγέλων και των δαιμόνων, του ουρανού και της κόλασης. Οι εκκλησίες αυτές, λόγω της μοναδικότητας και της καλλιτεχνικής τους αξίας, έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα πολιτιστικά μνημεία.

25 Μολδαβία Αψίδα του Θριάμβου του Κισινάου
Αψίδα του Θριάμβου του Κισινάου Αψίδα του Θριάμβου, στην κεντρική πλατεία του Κισινάου - ένα από τα λαμπρότερα στολίδια της πρωτεύουσας της Μολδαβίας. Η αψίδα είναι στον ίδιο άξονα με το καμπαναριό και τον καθεδρικό ναό και είναι στην πραγματικότητα η κύρια πύλη του μεγαλοπρεπούς ναού.

26 ΓΕΩΡΓΙΑ Ναρικάλα Το Ναρικάλα είναι ένα αρχαίο φρούριο με θέα την Τιφλίδα , την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Το φρούριο αποτελείται από δύο τοιχώματα τμημάτων σε έναν απότομο λόφο ανάμεσα στα λουτρά του θείου και τα βοτανικούς κήπους της Τιφλίδας .

27 Ουκρανία ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας βρίσκεται στο Κίεβο και είναι ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό μνημείο των Ρως του Κιέβου. Ο ναός αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης του Κιέβου και από το 1990 είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.Ο καθεδρικός ναός έχει πράσινους και χρυσούς τρούλους, ενώ στο εσωτερικό του ναού υπάρχουν ψηφιδωτά και αγιογραφίες γραμμένοι στα Ελληνικά. Στο εξωτερικό του ναού υπάρχουν διάφοροι κήποι και το μεγάλο χρυσό καμπαναριό, στην είσοδο του καθεδρικού ναού το ύψος του φτάνει τα 16 μέτρα.

28 Ουκρανία ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Η Μητέρα Πατρίδα Καλεί, ή αλλιώς Μητέρα Πατρίδα, Πατρίδα ή Το μνημείο του Μαμάγιεφ είναι ένα άγαλμα στον λόφο Μαμάγιεφ στο Βόλγογκραντ, μνημείο για την Μάχη του Στάλινγκραντ. Όταν εγκαινιάστηκε το μνημείο το ήταν το ψηλότερο γλυπτό στον κόσμο έχοντας ύψος 85 μέτρα από την άκρη του σπαθιού μέχρι την κορυφή του βάθρου του.


Κατέβασμα ppt "Αξιοθέατα της Ευρώπης Στη γηραιά ήπειρο ή αλλιώς Ευρώπη αναπτύχθηκαν οι σπουδαιότεροι πολιτισμοί. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα μουσείο,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google