Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου
Δήμητρα Ηλιάδου Αναστασία Χατζοπούλου Νίκη Προκοπίου Γιώργος Κονταράτος Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου

2 Μόνα Λίζα Γνωστή και ως Τζοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζοκόντο είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης, που ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονική περίοδο  Αποτελεί ιδιοκτησία του Γαλλικού Κράτους

3 ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό
Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό  άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη. Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884.

4 Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ Η Αφροδίτη της Μήλου είναι πολύ γνωστό μαρμάρινο άγαλμα, του τέλους ελληνιστικής - αρχών ρωμαϊκής το οποίο βρέθηκε, την άνοιξη του 1820, σε αγροτική περιοχή της Μήλου. Το άγαλμα βρέθηκε σε πάνω από 6 χωριστά κομμάτια και κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα.

5 Κώδικας του Χαμουραμπί
Ο Κώδικας του Χαμουραμπί αποτελεί ένα από αρχαιότερα κείμενα νόμων, το οποίο χρονολογείται γύρω στο π.Χ., δημιουργία του βασιλιά της Βαβυλώνας Χαμουραμπί. Είναι ένα άριστα διατηρημένο εύρημα της αρχαίας Μεσοποταμίας.

6 Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Η Παναγία των Βράχων είναι το όνομα που αποδίδεται σε δύο έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι πάνω στο ίδιο θέμα και με εκτέλεση που διαφέρει μόνο σε ορισμένες λεπτομέρειες (κυρίως στα χρώματα και στην τεχνική). Το ένα έργο εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου και το άλλο στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

7


Κατέβασμα ppt "Τα σημαντικότερα έργα του Λούβρου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google