Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ ….  ΓΑΛΛΙΑ Ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και η σαμπάνια είναι μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ ….  ΓΑΛΛΙΑ Ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και η σαμπάνια είναι μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ …

2  ΓΑΛΛΙΑ Ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και η σαμπάνια είναι μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα της Γαλλίας. Θεωρείται χώρα της τέχνης και του πολιτισμού και μεγάλη παγκόσμια δύναμη στον οικονομικό τομέα. Λίγα λόγια για τη χώρα…

3 Η γεωργία κατέχει εξέχουσες θέσεις με καλλιέργειες όπως τα δημητριακά και τα αμπέλια. Είναι η τέταρτη βιομηχανική δύναμη στον κόσμο. Εξάγει προιόντα υψηλής τεχνολογίας και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη διάφορων τομέων όπως η διαστημική έρευνα, οι μεταφορές, η ηλεκτρονική και η χημεία. Έχει πρωτεύουσα το Παρίσι, επίσημη γλώσσα την γαλλική και νόμισμα το ευρώ. Το σύνθημά της είναι « Ελευθερία, Ισότητα, Αδερφοσύνη ».

4  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ

5  Πύργος του Άιφελ Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ της Νέας Υόρκης το 1931.

6 Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο. Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα. Ο πύργος έχει χρησιμοποιηθεί και για πολλές σκηνές ταινιών.

7  Μουσείο του Λούβρου Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης.

8 Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.

9  Σημαντικά εκθέματα Αφροδίτη της Μήλου Ένα από τα γνωστότερα γλυπτά της ελληνιστικής εποχής, έχει τοποθετηθεί με θεατρικό τρόπο στο τέλος ενός μεγάλου διαδρόμου. Χρονολογείται στα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ. και βρέθηκε στη Μήλο το 1820.

10 Νίκη της Σαμοθράκης Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ναό των «Μεγάλων Θεών» ή Καβείρων στη Σαμοθράκη, και παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη. Το γλυπτό εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884.

11 Πορτραίτο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα Η Μόνα Λίζα (γνωστή και ως Τζιοκόντα, ή Πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο) είναι προσωπογραφία που ζωγράφισε ο Ιταλός καλλιτέχνης Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πρόκειται για ελαιογραφία σε ξύλο λεύκης.

12  Παναγία των Παρισίων Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί, ή απλούστερα Νοτρ Νταμ είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

13  Παλάτι και πάρκο Βερσαλλιών Οι Βερσαλλίες είναι βασιλικό ανάκτορο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών. Από το 1682 ως το 1789 οι Βερσαλλίες ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

14 Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι γνωστό και για τους τεράστιους κήπους του μαζί με πολλά συντριβάνια και αγάλματα. Στα συντριβάνια και στα αγάλματα είναι αποτυπωμένη η ελληνική μυθολογία, όπως και στο εσωτερικό του ανακτόρου. Για την κατασκευή του Μεγάλου Καναλιού πέθαναν χιλιάδες εργάτες, είτε από ατυχήματα είτε από τον ελονοσία.

15  Κάστρα του Λίγηρα Η έκφραση κάστρα του Λίγηρα συγκεντρώνει υπό μια κοινή ονομασία ένα σύνολο γαλλικών κάστρων που βρίσκονται στην Κοιλάδα του Λίγηρα. Έχουν την ιδιαιτερότητα, τα περισσότερα εξ ' αυτών τουλάχιστον, να έχουν χτιστεί ή να έχουν τροποποιηθεί σε σημαντικό βαθμό στη διάρκεια της γαλλικής Αναγέννησης, σε μια εποχή κατά την οποία η αυλή των Γάλλων βασιλέων βρισκόταν εγκατεστημένη στην περιοχή.

16 Το Κάστρο του Σαμπόρ

17 Το κάστρο του Ταλσί Το Κάστρο του Σωμόν - συρ - Λουάρ

18  Προϊστορικές τοποθεσίες και ζωγραφισμένα σπήλαια της κοιλάδας του Βεζέρ Οι Προϊστορικές τοποθεσίες και τα ζωγραφισμένα σπήλαια της κοιλάδας του Βεζέρ είναι μια ομάδα από 147 μοναδικές προϊστορικές τοποθεσίες και 25 σπήλαια που φέρουν ζωγραφικές παραστάσεις στα πλάγια φατνώματα.

19 Οι χώροι αυτοί παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από εθνολογικής και ανθρωπολογικής άποψης όσο και από αισθητικής, λόγω των τοιχογραφιών στα σπήλαια, ιδιαίτερα εκείνων στο σπήλαιο Λασκώ, του οποίου η ανακάλυψη το 1940 ήταν εξαιρετικής σημασίας για την ιστορία της προϊστορικής τέχνης. Οι σκηνές κυνηγιού που έχουν αποτυπωθεί εκεί παρουσιάζουν περίπου 100 εικόνες ζώων, που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες για την λεπτομέρειά τους, τα ζωντανά χρώματα αλλά και τον ρεαλισμό της απεικόνισης.

20  Μον - Σαιν - Μισέλ Το Μον - Σαιν - Μισέλ είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, σε πολύ μικρή απόσταση από την ακτή, με την οποία συγκοινωνεί με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. * Το Αββαείο ή Αβαείο είναι ένα αντρικό ή γυναικείο χριστιανικό μοναστήρι της εκκλησίας της Δύσης. Αρχικά σήμαινε την κατοικία του Ηγουμένου, δηλαδή του αββά, ή της αββάισ ( σ ) ας για τα γυναικεία αββαεία, αργότερα όμως επεκράτησε να ονομάζεται έτσι ολόκληρο το μοναστικό συγκρότημα.

21

22  Disneyland Η Ευρωπαική Disneyland βρίσκεται στο προάστιο Marne-la- Vallee του Παρισιού. Αποτελείται από δύο διακριτά πάρκα, το Disneyland Park και το Walt Disney Studios Park, καθώς και μια εμπορική περιοχή, το Disney Village.

23

24  Εκπαίδευση Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας, η φοίτηση των μαθητών διαρκεί 12 χρόνια. Συγκεκριμένα φοιτούν πέντε χρόνια στο δημοτικό σχολείο, τέσσερα χρόνια στο γυμνάσιο και τρία χρόνια στο λύκειο.

25 Το λύκειο αποτελείται από τρεις τάξεις, την Πρώτη, την Δευτέρα και την Τρίτη για μαθητές ηλικίας 15-16 και 17-18 ετών αντίστοιχα. Στη Δευτέρα και στην Τρίτη τάξη οι μαθητές κατανέμονται σε τρεις κλάδους : α ) Λογοτεχνικός β ) Επιστημονικός και γ ) Κοινωνικοοικονομικός. Έπειτα από τη τελευταία τάξη του Λυκείου δίνουν εξετάσεις για να αποκτήσουν απολυτήριο.

26 Τα ωράρια των σχολείων στη Γαλλία διαφέρουν κατά πολύ από αυτά της Ελλάδας. Ενδεικτικά σε ένα λύκειο της Γαλλίας, το μάθημα ξεκινάει στις 8 το πρωί, και τελειώνει στις 6 το απόγευμα, χωρίς όμως οι ώρες των μαθημάτων να είναι συνεχόμενες. Επειδή οι ώρες φαγητού είναι από τις 11.45 μέχρι 1.00 για το μεσημεριανό και 6.45 μέχρι 7.15 για το βραδινό, το μάθημα σταματάει στις 12 για να φάνε οι μαθητές και οι καθηγητές και ξεκινάει πάλι στις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 8.00-8.55 Αρχαία ECIS TPE Γεωγραφία Γαλλικά 9.00-9.55 Αρχαία TPE Γεωγραφία Γαλλικά 10.00-10.55 Γυμναστικ. Γερμανικά Αγγλικά 11.00-11.55 Γερμανικά Γυμναστικ. Γαλλικά Γερμανικά 12.00-12.55 13.00-13.55 Γαλλικά Γερμανικά Αγγλικά Μαθηματ. 14.00-14.55 Βιολογία Γερμανικά Μαθηματ. Φυσική 15.00-15.55 Ιστορία Αγγλικά Γυμναστικ. 16.00-16.55 Ιστορία Γαλλικά Φυσική 17.00-17.55 Μαθηματ. Βιολογία Αρχαία ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ Β ’ ΛΥΚΕΙΟΥ

27 Δίνεται μεγάλη έμφαση στις ξένες γλώσσες – στα Γερμανικά και τα Αγγλικά – ενώ τα Αρχαία Ελληνικά αποτελούν μάθημα επιλογής, του οποίου δηλαδή η παρακολούθηση δεν είναι υποχρεωτική από όλους τους μαθητές.

28  Πανεπιστήμια Η Γαλλία διαθέτει μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γηραιάς H πείρου, με δυνατότερους τομείς αυτούς των Οικονομικών, των Καλών Τεχνών, της Ιστορίας Τέχνης, της Φιλολογίας, των Νομικών, της Μετάφρασης, της Διερμηνείας και της Μηχανολογίας.

29 1.Ανωτάτη Αρχιτεκτονική Σχολή των Βερσαλλιών Πρόκειται για την Ανωτάτη Αρχιτεκτονική Σχολή των Βερσαλλιών με έδρα τις Βερσαλλίες, πόλη της ευρύτερης αστικής περιοχής του Ιλ - ντε - Φρανς. Στην γαλλική επικράτεια είναι μία από τις είκοσι ανώτατες σχολές αρχιτεκτονικής που μετά από επιτυχή πενταετή φοίτηση απονέμουν το κρατικό πτυχίο του αρχιτέκτονα. 2. Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ Το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ στην ομώνυμη πόλη της νότιας Γαλλίας, ένα από τα αρχαιότερα γαλλικά πανεπιστήμια, ιδρύθηκε το 1289. Η μεγάλου κύρους ιατρική σχολή ιδρύθηκε πιθανώς από αποφοίτους των ισπανικών ιατρικών σχολών, σε κάθε περίπτωση πάντως είναι βέβαιο ότι ήδη το 1137 υπήρχαν εξαιρετικοί ιατροί στη σχολή του Μονπελιέ.

30 3. Εθνικό Ίδρυμα Χωρικών Σπουδών Το Εθνικό Ίδρυμα Χωρικών είναι γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης πανεπιστημιακού επιπέδου. Παρέχει τόσο αρχική όσο και συνεχή εκπαίδευση στους υπαλλήλους διοίκησης των μεγάλων τοπικών και περιφερειακών αρχών. 4. Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών Το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Επιστημών είναι ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο, με έδρα την Τουλούζη και Ιβρύ - συρ - στην Γαλλία. Ιδρύθηκε το 1961 και εκπαιδεύει μηχανικούς στον τομέα της αεροναυπηγικής.

31  Γαλλική Κουζίνα

32  Το να τρως καλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού.  Μια γαλλική κουζίνα διαθέτει πάντα λαχανικά και φρούτα εποχής, κρέατα που καταναλώνονται σε μεγάλο βαθμό, πουλερικά, πάπια, γαλοπούλα και λιγότερο βοδινό και χοιρινό κρέας. Σως μπεαρνέζ

33  Στα κύρια πιάτα ενός γαλλικού μενού με διεθνή απήχηση, θα βρείτε τα περιβόητα σουφλέ με τυρί, λαχανικά, κιμά έως το ωραιότατο κρέας με πατάτες και αλμυρές κρέπες, το κοκ ο βιν, αρνί Ναβαρέν, κασουλέ, μπιφ μπουργινόν, μπουγιαμπέσα, κτλ.

34  Όσον αφορά στο επιδόρπιο, επίσης μεγάλη είναι η ποικιλία σε υλικά και συνταγές, από τις κις λορέν, μέχρι την υπέροχη μηλόπιτα με σαντιγί ή παγωτό, τις νοστιμότατες τάρτες και τη μους σοκολάτας.

35  Απαραίτητος συνοδός σε όλα αυτά τα εδέσματα είναι το γαλλικό κρασί, λευκό ή κόκκινο, από τα διάσημα αμπέλια του Μπορντό και της Βουργουνδίας από γνωστές γαλλικές ποικιλίες, όπως merlot, pinot noir, sauvignon blanc, champagne, bordeaux, κ.ά.

36  Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας ! 1.Κρεμμυδόσουπα (Soupe à L’oignon) 2.Steak Tartare 3.Cassoulet ( βαρύ μαγειρευτό φαγητό, που φτιάχνεται με κρέας, συνήθως πάπιας και / ή χοιρινά λουκάνικα, και λευκά φασόλια ) 4.Bouillabaisse ( ψαρόσουπα με 4 είδη ψαριού και θαλασσινών και ντομάτα ) 5.Ratatouille ( το αντίστοιχο δικό μας μπριαμ ) 6.Fondue ( Φτιάχνεται από λιωμένο τυρί μαζί με λευκό κρασί και σερβίρεται σε ειδικό πυρίμαχο σκεύος με φλόγα που καίει από κάτω, για να κρατάει το μίγμα ζεστό και ρευστό ) 7.Κόκορας κρασάτος (Coq au Vin) 8.Κις Λορέν (Quiche Lorraine) 9.Boeuf Bourguignon ( μαγειρευτό πιάτο, με μοσχάρι σε κόκκινο κρασί Βουργουνδίας ) 10. Σαλιγκάρια (Escargots à la Bourguignonne) ( τα σαλιγκάρια γεμίζονται με ένα μίγμα από βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό )

37  Η Πόλη του φωτός Έστω νοερό και χωρίς βαλίτσα το ταξίδι μας στη Γαλλία, άξιζε να το γευτούμε ! Μία πόλη γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και γεύσεις, όπως η Γαλλία, αξίζει να την επισκεφτεί ο καθένας.. « Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες » « Όποιος ταξιδεύει πολύ, ξέρει πολλά »

38 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΡΤΑΜΠΟΥΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΑΡΤΑΜΠΟΥΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Κατέβασμα ppt "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ ….  ΓΑΛΛΙΑ Ο πύργος του Άιφελ, το μουσείο του Λούβρου και η σαμπάνια είναι μερικά από τα παγκοσμίως γνωστά σύμβολα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google