Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Το σύνολο των ζώων μιας περιοχής αποτελεί την πανίδα της περιοχής
ΛΥΣΣΑ - ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας Της μαθητρίας Μαρίας Νικητάκη
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
Αδρενολευκοδυστροφία (ALD)
ΕΝΩΣΕΙΣ Ο όρος οξείδιο αζώτου Με τον όρο οξείδια του αζώτου εννοούνται ενώσεις του αζώτου με το οξυγόνο. Μονοξείδιο οξείδιο (NO) Διοξείδιο αζώτου (ΝΟ2)
Αιμορραγίες-Κατάγματα-Τραυματισμοί Σ.Σ.
Ρύπανση των υδάτων Κάθε φυσική, χημική ή βιολογική μεταβολή του νερού που το καθιστά ακατάλληλο για τους οργανισμούς 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Ερευνητική εργασία Α΄ Λυκείου Α΄ τετράμηνο
Δηλητηριασεισ Χρυσάνθη Ρηγοπούλου Α2’.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ
Παγκόσμιος Χάρτης.
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
Μεσογειακή Βλάστηση.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΖΩΑ.
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ; Τι είναι το βουνό.
Γεωγραφία Το φυσικό περιβάλλον.
ΜΑΡΑ ΜΕΛΙΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.
Ένα αξιοσημείωτο οικοσύστημα Το ρέμα της Πικροδάφνης είναι ένα αξιοσημείωτο οικοσύστημα του οποίου το πράσινο ανέρχεται σε 400 τουλάχιστον στρέμματα.
 Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν.
Ενημερωτική Εκδήλωση «Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή»
Λίγα από το παρελθόν της Ευρώπης…. Πριν από χρόνια περίπου η Ευρώπη περνάει την τελευταία παγετώδη περίοδο. Οι παγετωνικές λίμνες (Φινλανδία, Ρωσία)
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Από τους: Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Παρασκευή Καραγιώργη Μάγου και Μιχάλη Μάγο Μιχάλη Μάγο Η Αμαζονία.
Η Υφαλοκρηπίδα είναι τμήμα του παράκτιου βυθού της θάλασσας. Ο ορισμός της κατά τη γεωλογία είναι το τμήμα το οποίο αποτελεί την ομαλή προέκταση της.
Αντρέας Ξενοφώντος Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας Τάξη : Δ
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Υπάρχει ένας κίνδυνος μόλυνσης όσο μικρό και αν είναι το ζώο!
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ«ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ»-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
ΒΙΕΤΝΑΜ.
Ηλιακο συστημα.
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
Η ζωή στα τροπικά δάση
ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη
Άννα Τορτοπίδου Παναγιώτης Πρίτσας Πηγή: wikipedia
ΓΕΩΡΓΙΑ & ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤ2 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου
ΕΛΟΝΟΣΙΑ.
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Οικοσυστήματα.
Ειρηνικός Ωκεανός Ο Ειρηνικός Ωκεανός πήρε το όνομα του, από τον Πορτογάλο θαλασσοπόρο Μαγγελάνο και είναι η μεγαλύτερη μάζα νερού στη γη.
Τι ονομάζουμε λιθόσφαιρα και λιθοσφαιρικές πλάκες;
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
Η εικόνα αυτή περιγράφει τα πάντα που είναι προς Εξαφάνιση !!!!
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Ευρώπη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Είναι όμορφα, μικρά και ακόμη χαριτωμένα! Αλλά το δηλητήριo τους μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο… Δημιουργία παρουσίασης: Μίτσης Παναγιώτης

Chironex fleckeri Αλλιώς λέγεται και «Κυβική μέδουσα». Έχει πάρει αυτό το όνομα για την κυβική φόρμα της. Κατά τα τελευταία 60 χρόνια, αυτό το όμορφο ζωάκι έχει πάρει την ζωή ατόμων! Οι τοξίνες της επηρεάζουν την καρδιά, το νευρικό σύστημα, και τα κύτταρα του δέρματος. Μπορείς να τo συναντήσεις στις θάλασσες της Ασίας και της Αυστραλίας.

King Cobra (Ophiophagus hannah) Αυτό είναι το μεγαλύτερο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο! Φθάνει τα 5,6 μέτρα σε μήκος. Το θανατηφόρο φίδι μπορεί εύκολα να σκοτώσει ένα άτομο. Η King Cobra μένει στα πυκνά δάση των βουνών της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σκορπιός Leyurus kvinkestriatus Αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο είδος σκορπιού, γιατί το δηλητήριο του είναι ένα ισχυρό κοκτέιλ από νευροτοξίνες, που προκαλεί έντονο και αφόρητο πόνο, πυρετό, στη συνέχεια, κώμα, σπασμούς, παράλυση και θάνατο! Ζει στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Oxyuranus microlepidotus Μόνο ένα τσίμπημα του φιδιού περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει ενήλικες! Ο θάνατος έρχεται μετά από 45 λεπτά μετά το τσίμπημα. Κατοικεί στην Αυστραλία.

Staphylococcus - δηλητηριώδης βάτραχος Αν ποτέ καταφέρετε να επισκεφτείτε τα δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ποτέ μην αγγίζετε τα όμορφα μικρά βατράχια - μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικά! Για παράδειγμα, η ποσότητα του δηλητήριου του Staphylococcus είναι αρκετή για να σκοτώσει ενήλικους ανθρώπους!

Το μπλε χταπόδι της Αυστραλίας Είναι αρκετά μικρό, στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ, αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδες πλάσμα! Κατοικούν στα παράκτια ύδατα γύρω από την Αυστραλία και μόνο στα βόρεια, προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας. Το χταπόδι αυτό έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 26 ενήλικες σε λίγα λεπτά, και δεν υπάρχει αντίδοτο.

Fugu Το κρέας από αυτό το ψάρι χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία και την Κορεάτικη κουζίνα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα από τα όργανά του – είναι πολύ δηλητηριώδη. Το δηλητήριο της Fugu προκαλεί παράλυση, με αποτέλεσμα την ασφυξία και το θάνατο από έλλειψη οξυγόνου. Ως εκ τούτου, για να μαγειρέψεις την Fugu στην Ιαπωνία θες ειδική άδεια.

Phoneutria - η αράχνη της μπανάνας Έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες το 2007 και ο λόγος είναι ο μεγάλος αριθμός των θανάτων που προκαλείται από ένα δάγκωμα της αράχνης. Οι αράχνες αυτές κρύβονται σε κτίρια, ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητα, και οπουδήποτε μπορούν να βρουν κρυψώνα. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να τους συναντήσετε.

Το μαρμάρινο σαλιγκάρι Το μάρμαρο-σαλιγκάρι είναι πολύ ωραίο εμφανισιακά, αλλά μπορεί να είναι εξίσου θανατηφόρο. Μπορεί να σκοτώσει άτομα. Τα συμπτώματα είναι πολλοί άσχημα: έντονος πόνος, οίδημα, μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις παράλυση και αναπνευστική ανεπάρκεια. Δεν υπάρχει αντίδοτο στο δηλητήριο του.

Το ψάρι-πέτρα Είναι το πιο δηλητηριώδες ψάρι. Ο πόνος από το δάγκωμα συνοδεύεται από θάνατο σοκ και παράλυση. Είναι διαδεδομένο στα τροπικά νερά του Ειρηνικού και του Ινδικού ωκεανού.

Πηγή: friendshipiseverything.blogspot.gr