Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.

2 «ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ»
ιΑΠΩΝΙΑ Ευστράτιος-Ευάγγελος 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονία: Τμήμα: Στ 2

3 Περιεχόμενα Τα γεωγραφικά στοιχεία Οι λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά
Θρησκεία Διατροφή Εικόνες για αξιοθέατα Πηγές

4 Τα γεωγραφικά στοιχεία
Η Ιαπωνία έχει έκταση ( χλμ) και πληθυσμό εκατομμύρια. Βρίσκεται στην ανατολική Ασία και αποτελείται από τέσσερα νησιά: το Χοκάιντο και την Χονσού στο βορά ενώ στον νότο από το Κιούσου και το Σικόκου. Βρέχεται ανατολικά από τον Ειρηνικό ωκεανό και δυτικά από την Ιαπωνική θάλασσα.

5 Ποτάμια Οι ποταμοί της Ιαπωνίας έχουν γενικά μικρό μήκος με μόλις έξι από αυτούς να ξεπερνούν τα 200 χιλιόμετρα.  Ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιαπωνίας είναι ο «Σινάνο» (367χλμ.). Τα περισσότερα ποτάμια της Ιαπωνίας, πέρα από τις μεταφορές, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας λόγω της ορμητικότητας τους . Ο ποταμός «Σινάνο» διασχίζει μία εντυπωσιακής ομορφιάς περιοχή που φημίζεται για δραστηριότητες αναψυχής, όπως βαρκάδα και ψάρεμα.

6 Λίμνες Η μεγαλύτερη λίμνη της Ιαπωνίας είναι η «Μπιούα» (670 τ.χλμ.).
Η μεγαλύτερη λίμνη της Ιαπωνίας είναι η «Μπιούα» (670 τ.χλμ.). Περιλαμβάνει ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς και ενδείκνυται για βαρκάδα και τζετ σκι .

7 Θα πάει καλά το νέο έτος; Φούτζι Γιαμα
Το όρος «Φούτζι – Γιάμα» (το ιερό βουνό της Ιαπωνίας) είναι το μεγαλύτερο βουνό της χώρας με υψόμετρο μέτρα και δεσπόζει στην λίμνη «Μπιούα». Κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά οι Ιάπωνες σκαρφαλώνουν στην κορυφή του βουνού για να γιορτάσουνε εκεί την πρωτοχρονιά αλλά και για να δουν αν θα πάει καλά το νέο έτος.

8 Θρησκεία Κάποιοι Ιάπωνες πιστεύουν στα πνεύματα και τις δυνάμεις της φύσης . Όμως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν και στον Βούδα . Οι περισσότεροι πιστεύουν και στα δύο . Οι θρησκείες τους είναι περίεργες μα και σε προκαλούν να μάθεις την κουλτούρα τους . Μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι Συντονιστές Το άσπρο ψάρι είναι το «Γιν» το σπρώχνω και το μαύρο το «Γιαν» το αφήνω . Σπρώχνω και αφήνω ,καλό και κακό , άσπρο και μαύρο ,ζωή και θάνατος είναι η σελήνη και ο ωκεανός.

9 Διατροφή Ένα τυπικό ιαπωνικό γεύμα αποτελείται από ένα μπολ με ρύζι , σούπα και ορισμένα συνοδευτικά όπως λαχανικά. Το σούσι και η τέμπουρα είναι ευρέως διαδεδομένα πιάτα που καταναλώνονται από όλες τις ηλικίες. Συνήθως τρώνε μπάλες ρυζιού σαν σνακ που ονομάζονται «ονιγκρί».

10 Εικόνες για αξιοθέατα

11 Πηγές A B

12 «ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΤΡΩΣ»
ιΑΠΩΝΙΑ Ευστράτιος-Ευάγγελος 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονία: Τμήμα: Στ 2

13 Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST.


Κατέβασμα ppt "Αυτή η εργασία χορηγείτε από το πρόγραμμα BACK TO THE PAST."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google