Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου
Σχολικό έτος: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ, Μάθημα Γεωγραφίας Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος

2

3 Είναι τρείς σειρές βουνών που καλύπτονται μονίμως από παγετώνες.
Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης. Βρίσκονται στην Ασία. Το όνομα Ιμαλάια προέρχεται από τη φράση himalaya που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού»

4 Η ΖΩΗ ΕΚΕΙ Οι άνθρωποι εκεί ζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του κρύου και του άγονου εδάφους. Κύρια καλλιέργειά τους είναι το «τσιγκό», ένα είδος κριθαριού. Επίσης, έχουν το αλάτι που είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό. Μία γνωστή φυλή των Ιμαλαίων είναι οι Καλάς. Έχουν τη δική τους γλώσσα και ξεχωριστά έθιμα που όπως λένε τους δίδαξε ο Μέγας Αλέξανδρος.

5 Κάτοικοι του Νεπαλ Ανάμεσα σε ορισμένες από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου και στο βαθύτερο φαράγγι της Γης στην περίφημη κοιλάδα Κάλι Καντάκι, οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών των Ιμαλαΐων ζουν στον ίδιο ρυθμό εδώ και αιώνες. Το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, ακόμη και οι δασικοί δρόμοι δεν έχουν καταφέρει να σκαρφαλώσουν σ‘ αυτό το υψόμετρο. Οι κάτοικοι εκεί έχουν συνηθίσει τους πολλούς και πολλές φορές αρκετά μεγάλους σεισμούς.

6 ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ
Έβερεστ Υψηλότερο βουνό της Γης Κ2 Δεύτερο υψηλότερο βουνό της Γης Κανγκτσενγιούνγκα Τρίτο ψηλότερο βουνό της. Λότσε Τέταρτο ψηλότερο βουνό της Γης Μακαλού Πέμπτο ψηλότερο βουνό της Γης Τσο Ογιού Έκτο ψηλότερο βουνό της Γης

7

8

9 Σπανια ειδη ζωων των ιμαλαιων
Περισσότερα από 200 είδη ζώων με πολλές... ιδιαιτερότητες έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια στα ανατολικά Ιμαλάια. Στην περιοχή περιλαμβάνεται μία κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί οχιά, η οποία παραπέμπει σε κόσμημα και ένα ψάρι «Δράκουλας» του γλυκού νερού με πολύ μικρά δόντια, αλλά και πολλά άλλα. Επίσης ένας από τους βατράχους «με την πιο ασυνήθιστη εμφάνιση» με τα τεράστια χρυσά του μάτια ζει στα Ιμαλάια.

10 Σπανια ειδη λουλουδιων
Βρίσκεται στην Ινδία στις δυτικές πλαγιές των Ιμαλαΐων. Η Κοιλάδα των Λουλουδιών είναι γεμάτη χρώματα από τα αμέτρητα αγριολούλουδα που ανθίζουν σε υψόμετρο μέτρων

11 Σπανια ειδη λουλουδιων
Το χρώμα του λουλουδιού αλλάζει βάσει της θερμοκρασίας, είναι μπλε σε δροσερό περιβάλλον, ενώ γίνεται μοβ όταν η θερμοκρασία αυξάνεται.

12 ΘΡΗΣΚΕΙΑ Αρκετές περιοχές των Ιμαλαΐων έχουν επίσης θρησκευτική σημασία για τους Ινδουϊστες και τους Βουδιστές. Στον Ινδουϊσμό, τα Ιμαλάια προσωποποιήθηκαν στον θεό Χιμαβάτ, τον πατέρα της Παρβάτι, συντρόφου του Σίβα.Οι τόποι θρησκευτικής τους σημασίας είναι:

13


Κατέβασμα ppt "Ιμαλαϊα Ελένη Μιχελάκη Αναστασία Σαριβασιλείου Δήμητρα Στάθογλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google