Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οικοσυστήματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οικοσυστήματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οικοσυστήματα

2 Πεδινό οικοσύστημα

3 ΖΩΑ πεδινού οικοσυστήματος
Άλογα: είναι ζώα που τα ιππεύουμε και τρωνε γρασίδι. Μέλισσες: εργάτριες που μαζεύουν γύρη από τα λουλούδια. Φίδι: δηλητηριώδες ή όχι και είναι ερπετό.

4 ΦΥΤΑ πεδινού οικοσυστήματος
Υπάρχουν πολλά είδη παπαρούνας (100 περίπου) που είτε είναι αυτοφυή λουλούδια των αγρών είτε καλλιεργούνται. Η φραγκοσυκιά είναι κακτοειδές φυτό ΚεντροΑμερικανικής προέλευσης που φυτρώνει και στην Ελλάδα.

5 Ορεινό οικοσύστημα

6 ΖΩΑ ορεινού οικοσυστήματος
Λύκος: σαρκοφάγο θηλαστικό. Πρόγονος όλων των ειδών σκύλων. Ζαρκάδι:  ένα από τα πιο όμορφα ζώα. Ανήκει στην οικογένεια των ελαφιδών. Αρκούδα: είναι θηλαστικό, παμφάγο. Οι αστερισμοί μικρή Άρκτος και Μεγάλη Άρκτος πήραν το όνομά τους επειδή το σχήμα τους θυμίζει το σώμα μιας αρκούδας.

7 ΦΥΤΑ ορεινού οικοσυστήματος
Δακτυλίτιδα: ανθίζει τον Ιούλιο. Όλο το φυτό είναι δηλητηριώδες και μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Ελλέβορος:( ρόδο των Χριστουγέννων ) προέρχεται από ορεινές περιοχές, όπου συνήθως βρίσκεται σε υψόμετρο έως 1900 μέτρα και θεωρείται προστατευόμενο είδος. Φημολογείται ότι με αυτό δηλητηριάστηκε ο Μ. Αλέξανδρος

8 ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ οικοσύστημα

9 ΖΩΑ υποθαλάσσιου οικοσυστήματος
 Μέδουσες : είναι θαλάσσια ασπόνδυλα ζώα. Θαλάσσιες χελώνες : είναι χελώνες της  υπεροικογένειας των Χελωνιοειδών. Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου εκτός του Αρκτικού Ωκεανού.

10 ΦΥΤΑ υποθαλάσσιου οικοσυστήματος
ΦΥΤΑ υποθαλάσσιου οικοσυστήματος Ποσειδωνία: Γένος μονοκοτυλήδονων ανθοφόρων φυτών. Φυτρώνει στον βυθό της θάλασσας. Απαντάται στη Μεσόγειο θάλασσα και στις νότιες και δυτικές ακτές της Αυστραλίας. 

11 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ :
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ : Μιχάλη Σπύρου Δ΄2


Κατέβασμα ppt "Οικοσυστήματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google