Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες να συμβιώσουν στον ίδιο χώρο το πιθανότερο είναι ότι η μια θα εξολοθρεύσει την άλλη. Οπότε το να κατασκευάσουμε “φάρμες” οι οποίες να παράγουν ιστό από τις εκτρεφόμενες αράχνες είναι κάτι μάλλον απίθανο.

2 Χαρακτηριστικά αράχνης
Η αράχνη ανήκει στα αρθρόποδα και δεν είναι έντομο, καθώς έχει οκτώ πόδια και το σώμα της χωρίζεται σε κεφαλοθώρακα και κοιλιά. Αναπνέει με ένα είδος αρχαίων-για τα αρθρόποδα - πνευμόνων, που λέγονται "πνεύμονες βιβλία".

3 Χαρακτηριστικά αράχνης
Οι αράχνες ανήκουν στην κλάση των αραχνιδών και δεν έχουν φτερά. Λίγα είδη είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, όπως η ταραντούλα της οποίας το δάγκωμα πονάει αρκετά, και η μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας προκαλεί παράλυση των νεύρων και ακόμα και το θάνατο.

4 Πως τρέφονται Πολλές αράχνες πλέκουν ιστό, όπου παγιδεύουν έντομα, τα οποία αποτελούν την κύρια τροφή τους. Σχεδόν όλες οι αράχνες είναι σαρκοφάγες.

5 Πως φτιάχνει τον ιστό Λίγο πολύ είναι γνωστό ότι ο ιστός που δημιουργεί μια αράχνη, είναι ισχυρότερος από το ατσάλι, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρουμε μια ίνα από ιστό αράχνης και μια ίνα από ατσάλι του ίδιου πάχους, ο ιστός της αράχνης αντέχει μεγαλύτερο βάρος. Ο λόγος είναι σε μεγάλο βαθμό η ελαστικότητα του ιστού της αράχνης χάρη στην σύστασή του. Στον μακρόκοσμο που ζούμε , κάτι τέτοιο μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά σε μικροσκοπικό επίπεδο είναι απόλυτα κατανοητό. .

6 Πάχος ιστού. Ο ιστός της αράχνης βέβαια έχει το 1/10 του πάχους μιας ανθρώπινης τρίχας, και στον δικό μας κόσμο με τα δικά μας μέτρα και σταθμά δεν φαντάζει τόσο ισχυρός. Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να αντιγράψουν αυτό το θαύμα της φύσης , ώστε να το εκμεταλλευτούν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατασκευή υλικών με πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, σε ένα πολύ ευρύ πεδίο εφαρμογών

7 Θανατηφόρο τσίμπημα της αράχνης
Το αίμα του Sammy μολύνθηκε και η ζωή του κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή. Με βάλανε στην εντατική. Η μόλυνση υπήρχε στο σώμα μου για περισσότερο από ένα μήνα και κινδύνευα να πεθάνω. Οι γιατροί έκοψαν ένα κομμάτι από το μηρό μου. Συνολικά έκανα 17 χειρουργικές επεμβάσεις. Μάλιστα, οι γιατροί σε κάποια φάση είπαν στη γυναίκα μου ότι ίσως να μην κατάφερνα να επιζήσω πρόσθεσε. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Sammy παλεύει να επανακτήσει τις δυνάμεις του, ενώ η φυσική του κατάσταση έχει επανέλθει στο 70%. Τώρα, εκπαιδεύει στρατιώτες που πηγαίνουν στο Αφγανιστάν, για το πώς να αποφεύγουν τα τσιμπήματα επικίνδυνων εντόμων και σκορπιών.

8 Παράξενες αράχνες

9 Παράξενες αράχνες

10 Αράχνη που χορεύει

11 Ονόματα καλλιτεχνών Λουκάς Αλέξανδρος Χρυσόστομος Τμήμα Δ’2


Κατέβασμα ppt "Αράχνη Οι αράχνες είναι όντα τα οποία δεν είναι και τόσο φιλικά μεταξύ τους, είναι πως να το κάνουμε ….αντικοινωνικές. Αν προσπαθήσετε να βάλετε δύο αράχνες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google