Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη
Δήμητρα Κυρικλίδου Γιάννης Ξανθοπουλος Γιώργος Παπαδοπουλος Άρης Ράπτης

2 ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ

3 Φωτοσύνθεση είναι η διαδικασία κατά την οποία τα πράσινα φυτά και ορισμένοι άλλοι οργανισμοί μετασχηματίζουν τη φωτεινή ενέργεια σε χημική. Κατά την φωτοσύνθεση στα φυτά η φωτεινή ενέργεια δεσμεύεται και χρησιμοποιείται για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα και νερού σε οξυγόνο και ενεργειακά πλούσιες οργανικές ενώσεις, κυρίως υδατάνθρακες.

4  Η χημική αντίδραση της φωτοσύνθεσης, λεγόμενη και αντίδραση φωτοσύνθεσης είναι: 6CΟ2 + 12Η2Ο → C6Η12Ο6 + 6O2 + 6Η2Ο θερμίδες.

5 ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Υπάρχουν διάφορα είδη καρκίνων του δέρματος, μεταξύ των οποίων το πιο γνωστό ίσως να είναι το μελάνωμα. Το μελάνωμα είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος για τον οποίο υπάρχει θεραπεία αλλά που μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο. Το σημαντικότερο για να υπάρχουν καλές πιθανότητες ίασης είναι να εντοπιστεί όσο πιο νωρίς γίνεται το μελάνωμα. Πώς προκαλείται; Στην επιφάνεια του δέρματος "ζουν" τα μελανοκύτταρα, τα οποία παράγουν μια ουσία, την μελανίνη, η οποία δίνει το μελαμψό χρώμα στο δέρμα μας. Όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο η παραγωγή μελανίνης αυξάνεται. 

6 ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ;
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ; ΠΏΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ; Μην μένετε υπερβολική ώρα στον ήλιο! Αποφεύγετε τον ήλιο ιδιαίτερα μεταξύ των ωρών 10:00 και 16:00 Να χρησιμοποιείτε ρούχα χρωματιστά από βαμβάκι. Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 και να βάζετε κρέμα ξανά κάθε 2 ώρες ιδιαίτερα όταν μπείτε στο νερό ή ιδρώνετε. Να φοράτε πάντα καπέλο. Μην ξαπλώνετε στον ήλιο για μαύρισμα. Είναι σημαντικό όταν παρατηρείτε κάτι περίεργο στο δέρμα σας θα ήταν καλύτερα να επισκεφτείτε γρήγορα ένα δερματολόγο.

7

8 ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

9 Υπεριώδης ακτινοβολία ονομάζεται η περιοχή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της οποίας το μήκος κύματος στο κενό, κυμαίνεται περίπου μεταξύ νανομέτρων. Υπάρχουν 3 είδη υπεριώδους ακτινοβολίας: UV-A : Είναι το πιο ακίνδυνο είδος. UV-B : Προκαλεί το μαύρισμα, αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνη UV- Γ : Είναι το πιο επικίνδυνο είδος της υπεριώδους ακτινοβολίας καθώς με αυτήν έχουν επιτευχθεί εργαστηριακές μεταλλάξεις.

10


Κατέβασμα ppt "ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 1η Χαρά Γιαννούλη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google