Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται, αν και ορισμένα υποβάλλονται σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης αργότερα στη ζωή τους

2 Πάντα Το πάντα, η αιλουρόποδη αρκούδα] γνωστό επίσης ως το γιγαντιαίο πάντα για να το ξεχωρίζουμε από το μη συγγενικό του κόκκινο πάντα, είναι μία αρκούδα που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα. Αναγνωρίζεται εύκολα από τις μεγάλες, χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες γύρω από τα μάτια του, τα αφτιά του, και κατά μήκος του στρόγγυλου σώματός του.. Στην αιχμαλωσία (εθνικά πάρκα/ζωολογικοί κήποι), μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες μαζί με το ειδικά παρασκευασμένο φαγητό.

3 Πίθηκος Με το όνομα πίθηκος αποκαλούνται τα πρωτεύοντα θηλαστικά της υπεροικογένειας των Aνθρωποειδών   Σύμφωνα με το σύγχρονο σύστημα ταξινομίας υπάρχουν δυο οικογένειες ανθρωποειδών: οι Υλοβατίδες που απαντώνται σε 4 γένη και 14 είδη γίββωνα και είναι γνωστοί ως Κατώτεροι ή Μικροί πίθηκοι. οι Ανθρωπίδες που αποτελούνται από τους ουρακοτάγκους,τους γορίλες, τους χιμπαντζήδες και τους ανθρώπους που συλλογικά είναι γνωστοί ωςΑνώτεροι ή Μεγάλοι πίθηκοι.

4 Φίδι Το φίδι είναι ερπετό. Τρέφεται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ άλλα μεγαλύτερα φίδια (όπως ο πύθωνας τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο.

5 Κοάλα Το κοάλα Φασκόλαρκτος ο είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία, μόνος εκπρόσωπος της οικογένειας φασκολαρκτίδες. Το κοάλα απαντάται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας, από τηνΑδελαΐδα μέχρι το νότιο τμήμα της χερσονήσου Κέιπ Γιορκ, και στην ενδοχώρα σε βάθος που εξαρτάται από την παρουσία βροχών που μπορούν να συντηρήσουν δάση ευκαλύπτου, τα φύλλα του οποίου αποτελούν και την αποκλειστική τροφή του.

6 Ελέφαντας Ο Ελέφαντας είναι μεγάλο θηλαστικο της οικογένειας των Ελεφαντιδών και της τάξεως των Προβοσκιδοειδών. Παραδοσιακώς, αναγνωρίζονται δύο είδη, Ο αφρικανικό ελέφαντας - Λοξόδοντα η αφρικανή) και ο ασιατικός ελέφαντας αν και ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι αφρικάνικοι ελέφαντες της σαβάνας και οι αφρικάνικοι ελέφαντες των δάσων αποτελούν ξεχωριστά είδη  κύκλωτις αντιστοίχως). Οι ελέφαντες είναι διάσπαρτοι σε όλη την Αφρική, την νότια Ασία και την νοτιοανατολική Ασία.

7 Καμηλοπάρδαλη Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων, στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η Καμηλοπάρδαλη η καμηλοπάρδαλης είναι επίσης γνωστή ως Καμηλοπάρδαλης η κοινή. Το εν λόγω είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους, τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό.

8 Λιοντάρι Το λιοντάρι  ανήκει στο  της οικογένειας των Αιλουρίδων. Καθώς κάποια αρσενικά υπερβαίνουν τα 250 κιλά σε βάρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιλουροειδές μετά την τίγρη που υπάρχει σήμερα. Λιοντάρια σε άγρια κατάσταση υπάρχουν πλέον στην Υποσαχάρια Αφρική και στην Ασία που έχει μείνει ένας πληθυσμός στη βορειοδυτική Ινδία που κινδυνεύει άμεσα από αφανισμό ενώ έχει εξαφανιστεί από τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτικό Ασία στα ιστορικά χρόνια. 

9 Λευκή τίγρης Η τίγρη  ή ο τίγρης  είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουριδών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. Το είδος έχει την επιστημονική ονομασία , απαντά αποκλειστικά στην ασιατική ήπειρο και διακρίνεται σε 9υποείδη, από τα οποία τα 3 θεωρούνται εξαφανισμένα. Η τίγρη, ένα από τα λιγοστά ζώα της επονομαζομένης Χαρισματική Μεγαπανίδας , αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα είδη στην υφήλιο, με το χαρακτηριστικό μοτίβο από κάθετες, σκούρες ραβδώσεις σε κοκκινο-πορτοκαλί υπόστρωμα στην άνω επιφάνεια και, την πιο ανοικτόχρωμη κάτω επιφάνεια του σώματός της.

10 Ιπποπόταμος Οι ιπποπόταμοι είναι ζώα κοινωνικά που ζουν σε αγέλες με πληθυσμός έως και 40 ζώα. Η διάρκεια ζωής τους είναι έτη. Τα θηλυκά φτάνουν στη σεξουαλική ωρίμανση στα 5 με 6 χρόνια τους και έχουν κύηση διάρκειας 8 μηνών. Έχουν μήκος 3,5 μέτρα και 1,5 μέτρα ύψος στο ακρώμιο, και θεωρούνται, μαζί με το λευκό ρινόκερο τα μεγαλύτερα στεριανά ζώα μετά τον ελέφαντα οι γνώμες των ειδικών δίστανται ως προς το ποιο από τα δύο είναι 


Κατέβασμα ppt "Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google