ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ. 1. Σε ποιες περιπτώσεις οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών κ.λ.π. υποχρεούνται να εκδώσουν απόδειξη δαπάνης, για τις αμοιβές που καταβάλλουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΙΝΑ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ LL.M ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΧΟΥΣΟΥ α. Δικηγόρος LL.M
Advertisements

Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ
Ιούλιο ς 2013 Αριστοτέλους 46, 10433, Αθήνα - Τηλ: Fax: website:
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / ΕΚΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 01 & 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 13.2 Αρχές και οικονομικοί κανόνες για την κινητικότητα.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΜΜΕΣΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Αγγελική Βογιατζή
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΠΡΑΞΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΜΟΝΑΔΑ Γ΄ Δημήτρης Τάσιος - Οικονομολόγος τηλ:
Φύλλα Χρονοχρέωσης Ηλίας Σταύρακας
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ;.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 9η
ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 7 η Νικόλαος Καρανάσιος Προσλήψεις.
Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙI 1 Ρέθυμνο, Διατυπώσεις συστάσεως Ο.Ε.
ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΚΟΜΕΡΙΔΙΩΝ (Stripping) Γ.Ν. ΚΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Οι έννοιες μισθός και μισθωτός
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση άυλων παγίων στοιχείων
Ελεγκτικό Συνέδριο Μελέτες και συναφείς υπηρεσίες του ν.3316/2005. Η. Παπαρρηγοπούλου Εισηγήτρια ΕλΣ Διημερίδα ΚΕΔΕ Αθήνα, 14 και
1 Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙI Έκδοση Τιμολογίου - Διευκρινήσεις (Άρθρο 5) Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Ανάληψη υποχρέωσης. 1. Υπόχρεοι ανάληψης υποχρέωσης Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης Μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης: site της ελληνικής.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου, Συντονίστρια Τομέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Η κατάρτιση και η ρευστοποίηση των συμφωνιών παροχής χρηματοοικονομικής ασφάλειας επί αϋλων τίτλων Γεώργιος Κ. Λέκκας Επίκουρος Καθηγητής Νομική Σχολή.
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ -3 1 Βιβλία και Στοιχεία Λογιστικά ΒιβλίαΛογιστικά Βιβλία Λογιστικά ΣτοιχείαΛογιστικά Στοιχεία Σύνδεση Βιβλίων και ΣτοιχείωνΣύνδεση Βιβλίων.
1 Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης I ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Κρατήσεις σε περιπτώσεις εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.
1 Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική Λογιστική Απαιτήσεων.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
1 Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις Ομάδα 5η Με τους λογαριασμούς της πέμπτης ομάδας παρακολουθούνται: –οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της οικονομικής μονάδας,
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΒΑΣΩ Χ’’ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Joannides+Co Limited 13, Agiou Prokopiou street CY-2406.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ Διδάσκων: Σταγιάννης Απόστολος Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ - ΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ.
6 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
1 Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι Περιεχόμενο Τιμολογίου ( Άρθρο 9 Ν. 4308/2014) Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Ελεγκτικό Συνέδριο Επιχορηγήσεις Δήμων σε πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία Α. Σώκος Δ. Εισηγητής ΕλΣ Δ. Εισηγητής ΕλΣ Διημερίδα ΚΕΔΕ Αθήνα, 14 και
1 Προσδιορισμός του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες Ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες θεωρείται αυτό που προκύπτει από μισθούς, ημερομίσθια επιχορηγήσεις,
Δημόσια διοίκηση Διακρίσεις και ταξινομήσεις Αικατερίνη Ν. Ηλιάδου
Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι
Το ειδικό καθεστώς καταβολής Φ.Π.Α. κατά την είσπραξη Αθηνά Σχινά
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010 “Εγγύηση από τη ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών κλπ” Δρ. Αλέξανδρος.
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΠΑ
Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
ΕΝΝΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ IV Ν.4412/16
Εξαγωγή βεβαίωσης κρατήσεων με την βοήθεια συγχώνευσης αλληλογραφίας .
Ενδικοφανής προσφυγή
ΕΡΕΥΝΑ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ
ΑΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις του Δημοσίου υπό το πρίσμα της απόφασης 244/2017 της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Γ.-Στ. Κούρτης.
Η απαλλαγή των εξαγωγών από τον Φ.Π.Α.
Εισηγητής : Β. Μαργιός, Αναλογιστής
Φορολογικη Ι τιμολόγιο πώλησης
Τσιμεράκη Βαρβάρα ACCT, MSc
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Ανάληψη υποχρέωσης. 1. Υπόχρεοι ανάληψης υποχρέωσης Όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης Μητρώο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης: site της ελληνικής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

1. Σε ποιες περιπτώσεις οι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών κ.λ.π. υποχρεούνται να εκδώσουν απόδειξη δαπάνης, για τις αμοιβές που καταβάλλουν Προϋποθέσεις: α. Να απασχολείται περιστασιακά με τη συγκεκριμένη εργασία και όχι από σύστημα. β. Να λαμβάνει απ' αυτή την απασχόληση μικροποσά, μικρότερα σε ετήσια βάση από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. (ΚΦΑΣ άρθρο 3 παρ 3). γ. Να μην είναι επιτηδευματίας- υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών από άλλη αιτία.ΚΦΑΣ άρθρο 3 παρ 3 δ. Να πρόκειται για αμοιβή σε φυσικό πρόσωπο πλην του ελεύθερου επαγγελματία. ε. Ο χαρακτηρισμός του πιο πάνω προσώπου ως μη υπόχρεου για τις εν λόγω ευκαιριακές πράξεις δεν συναρτάται από το ύψος της αμοιβής του ή από την αξία των πωλούμενων αγαθών.

2. Ενδεικτικές περιπτώσεις για τις οποίες εκδίδεται τίτλος κτίσης  Καταβολή αμοιβών σε περιστασιακά απασχολούμενους.  Εισηγητές σεμιναρίων και συγγραφείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους ή συνταξιούχους, εφόσον δεν είναι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών για άλλη δραστηριότητα κ.λπ.  Έξοδα κίνησης προσωπικού.

3.Παραστατικό Από , αντί της έκδοσης απόδειξης δαπάνης, ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών και τα πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 (Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.) του Κ.Φ.Α.Σ. αποδεικνύουν τις λήψεις υπηρεσιών από πρόσωπα που δεν έχουν υποχρέωση για έκδοση τιμολογίου κατά την παροχή υπηρεσιών με τη σύνταξη, εντός των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 14 και 15 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ., τίτλου κτήσης στον οποίο περιλαμβάνονται, τα στοιχεία των συμβαλλομένων καθώς και τα στοιχεία της συναλλαγής, όπως αναφέρονται στις παραγράφους 10 και 11 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ.

4. Στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στον τίτλο κτήσης Αναλυτικότερα τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στον τίτλο κτήσης σύμφωνα με τις παρ.10 και 11 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Α.Σ. είναι τα εξής: Στοιχεία συμβαλλομένων ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία, η διεύθυνση και ο Α.Φ. Μ. Στοιχεία συναλλαγής το είδος των αγαθών, η ποσότητα, η μονάδα μέτρησης, η τιμή μονάδας και η αξία ή το είδος των υπηρεσιών και η αμοιβή, η οποία, όπου συντρέχει περίπτωση.

5. Υποχρεώσεις για τους συντάκτες τίτλων κτήσης  Παρακράτηση φόρου 20%. (παρ.1δ άρθρο 64 του Ν.4172/2013) ( παρ.1δ του άρθρου 62 του Ν.4172/2013 )παρ.1δ άρθρο 64 του Ν.4172/2013παρ.1δ του άρθρου 62 του Ν.4172/2013  Ο φόρος που παρακρατείται αποδίδεται το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής. (παρ.7 άρθρο 64 Ν.4172/13 όπως προστέθηκε από την περίπτ. γ' της παρ. 6 του άρθρου 24 του Ν. 4223/13)παρ.7 άρθρο 64 Ν.4172/13  Χαρτόσημο και εισφορά ΟΓΑ 3,6% στο ακαθάριστο ποσό της αμοιβής σύμφωνα με την παρ 6 του άρθρου 15 ε του ΚΝΤΧ.παρ 6 του άρθρου 15 ε του ΚΝΤΧ

6. Έκδοση απόδειξη δαπάνης επί π ιστώσει Οι αποδείξεις δαπανών εκδίδονται κατά την καταβολή ή την πίστωση του δικαιούχου, στο χρόνο που η συγκεκριμένη δαπάνη είναι βέβαιη, δεδουλευμένη και εκκαθαρισμένη. Εάν η δαπάνη, μέχρι το τέλος της διαχειριστικής περιόδου δεν έχει καταβληθεί επιβάλλεται να γίνει η πίστωση αυτής, αφού άλλως δεν θα αναγνωριστεί σε άλλη διαχειριστική περίοδο. (Δημ. Σταματόπουλος, Κ.Φ.Α.Σ- Ανάλυση Ερμηνεία, 2013, σελ )