Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Προσδιορισμός των εσόδων από την πώληση αγαθών: Τα έσοδα αναγνωρίζονται εντός της περιόδου στην οποία καθίσταται δεδουλευμένα. Τα έσοδα από την πώληση αγαθών αναγνωρίζονται όταν πληρούνται τα παρακάτω: μεταβίβαση στον αγοραστή οι ουσιαστικοί κίνδυνοι και τα ωφέλη που συνδέονται με την κυριότητα των αγαθών. τα αγαθά γίνονται αποδεκτά από τον αγοραστή. τα οικονομικά ωφελη από την συναλλαγή μπορούν να επιμετρηθούν αξιόπιστα.

2 Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Αναγωρίζονται επίσης τα κέρδη που προκύπτουν: από επιμετρήσεις περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, συμπεραλαμανομένων των κερδών από τις αναστροφές προβλέψεων και απομειώσεων. από την διαγραφή περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων από τις χρημματοοικονομικές καταστάσεις.

3 Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Τα έξοδα περιλαμβάνουν: Τα έξοδα ύδρυσης. Το κόστος κτήσης ή παραγωγής των πωληθέντων αγαθών αγαθών και υπηρεσιών. Οι δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων. Τα έξοδα έρευνας και αναπτυξης. Οι επισκευές και συντηρήσεις. Οι αποσβέσεις ενσώματων και άυλων πάγιων στοιχείων.

4 Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Τα έξοδα περιλαμβάνουν: Τα έξοδα και οι ζημίες που προκύπτουν από την επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων. Οι λοιπές προκύπτουσες ζημίες που παρουσιάζονται στο καθοαρό ποσό τους. Ο φόρος εισοδήματος της περιόδου.

5 Στοιχεία της καθαρής θέσης (Άρθρο 17)
Τα στοιχεία της καθαρής θέσης περιλαμβάνουν: Το καταβλθέν από τους ιδιοκτήτες κεφάλαιο της επιχείρησης. Η διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Τα αποθεματικά. Τα αποτελέσματα εις νέον. Οι δαιφορές από την επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους που αναγνωρίζονται κατευθελιαν ως στοιχεία της καθαρής θέσης. Την αγορά ιδίων μετοχών της επιχείρησης που παρουσιάζονται ως ξεχωριστό στοιχείο αφαιρετικά της καθαρής θέσης.


Κατέβασμα ppt "Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google