Ιωάννα Βάσω Αλέκος Πάνος Γιώργος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εξοπλισμός Ήχου & Εικόνας
Advertisements

Επικοινωνίες κατά την αρχαιότητα!
Επικοινωνιες-δικτυα-διαδικτυο-ιστοσελιδεσ
Αρχές Επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Επικοινωνίες κατά την αρχαιότητα!
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Σχoλικό Έτος ΓΕΛ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών
Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17
«Το κολλάζ της επικοινωνίας»
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
Επικοινωνία.
ΤΜΗΜΑ ΑΡ1 ΣΧΕΔΙΑΖΩ , ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ, ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ
Τεχνολογία Επικοινωνιών
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Μέτρηση μήκους.
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παράγραφος 1.7. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Είσαι εκεί; Εδώ είμαι Είσαι έτοιμος να λάβεις ένα μήνυμα; Είμαι έτοιμος Πάρε το πρώτο.
ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΗΧΟ & ΕΙΚΟΝΑ
Presentation of information/Παρουσίαση πληροφοριών
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Ερευνητικές Εργασίες Α΄ Λυκείου Ιανουάριος 2012
Τρόποι επικοινωνίας κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
MACROMEDIA FLASH ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Τι είναι το flash; To macromedia flash είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη γρήγορη και εύκολη δημιουργία κινούμενων εφέ υψηλής.
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
Μαθηματικά και Κρυπτογραφία
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
Επικοινωνία (communicating) Δεξιότητες Επιστημονικής Μεθόδου.
Εργασία στη Χημεία για την Γ' Γυμνασίου
2.2 Η έννοια της ταχύτητας.
Ασύρματη Μετάδοση Βασίζεται στην ιδιότητα των ηλεκτρονίων να κινούνται δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητικά κύματα Προς όλες τις κατευθύνσεις Με την ταχύτητα.
Βασικες Εννοιες Φυσικής. Προηγουμενο μάθημα Δεξιότητες – Δεξιότητες: Δυνάμεις του 10 και λιγη άλγεβρα – Δεξιότητες: Λύση απλών σχέσεων – Ασκηση: μια άσκηση.
A ΟΜΑΔΑ ΕΝΑΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( )
3.4.2 Επικοινωνίες Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τις κινήσεις, τον λόγο, την εικόνα και τη γραφή.
Ερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Σχολικό έτος: ο 2ο Τετράμηνο
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Χρονολόγιο εμφάνισης της ελληνικής γραφής
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Αστρολάβος Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων. Μια πρώτη ματιά Αστρολάβος είναι ένα αστρονομικό όργανο που εφευρέθηκε από τον έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο το 2ο.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού και για την αποτελεσματική λήψη των αποφάσεων. Σε αυτό το κεφάλαιο.
Διαστάσεις Εργαστήριο Μηχανολογικού Σχεδιασμού Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Επ. Καθηγητής Μπότσαρης Παντελεήμων Lesson 3 1 Γραμμές διαστάσεων.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Ερωτήσεις Ένα αυτοκίνητο κινείται προς το Βορρά, σε οριζόντιο δρόμο. Ποια είναι η κατεύθυνση της στροφορμής των τροχών του; Η στροφορμή ενός συστήματος.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
Κεφάλαιο 4. Επίπεδο μεταφοράς
Γραμμική κίνηση Η κίνηση είναι σχετική Βασικές έννοιες Ταχύτητα
Global Positioning System
Συγκέντρωση υλικού και επιμέλεια: Πόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
            13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΕλληνογαλλικΗ ΣχολΗ ΠειραιΑ ΑγιοΣ ΠαΥλοΣ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΣΥΓΚΛΙΝΟΝΤΕΣ ΦΑΚΟΙ Σημείωση: οι ερωτήσεις του φύλλου εργασίας είναι εκτός ύλης, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για την εργαστηριακή άσκηση.
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
ΚΑΝΟΝΑΣ 1 Ο Αγωνιστικός Χώρος.
Μεταφορές και Επικοινωνία
Η ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Είναι σύνηθες το φαινόμενο σε κάποια σημεία των εγκαταστάσεων των κεντρικών θερμάνσεων να συσσωρεύεται αέρας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΝΤΑΚΗΣ.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Η ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιωάννα Βάσω Αλέκος Πάνος Γιώργος Ιωάννα Βάσω Αλέκος Πάνος Γιώργος Ομάδα : Black Sabbath ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Επικοινωνία  είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα επικοινωνίας. Επιπρόσθετα ο πομπός μπορεί ταυτόχρονα να είναι και δέκτης, αφού ταυτόχρονα και στέλνει και λαμβάνει μηνύματα, όπως επίσης και ο δέκτης είναι ταυτόχρονα και πομπός. Ως εκ τούτου το νόημα δημιουργείται και από τους δύο.

ΠΕΤΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ό άνθρωπος μέσα στα σπήλαια ζωγράφιζε στους τοίχους παραστάσεις από την καθημερινή τους ζωή. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Εικονόγραμμα είναι ένα σύμβολο που αντιπροσωπεύει ένα αντικείμενο, μια έννοια, μια μορφή γραψίματος όπου οι ιδέες διαβάζοντας μέσω σχεδίου. Τα εικονογράμματα είναι το επόμενο βήμα γραφής.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ Χαριτωμένοι αγγελιοφόροι της ιστορίας έχουν την άνεση να επιστρέφουν στην φωλιά τους μεταφέροντας μικρά μηνύματα η ικανότητα τους να ξαναβρίσκουν την φωλία τους από μεγάλες αποστάσεις.

ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ Η ανάγκη για κάτι γρηγορότερο από τους ταχυδρόμους οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί σύστημα μηνυμάτων με φωτία. Οι φρυκτωρίες ήταν ειδικά κατασκευασμένοι πύργοι σε κορυφές πάνω στους οποίους οι πρώτοι διαβιβαστές άναβαν φωτιές με σκοπό την αναμετάδοση οπτικών συμάτων σε μεγάλες αποστάσεις

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ Χρησιμοποιήθηκε για την μετάδοση μηνυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις στηριζόταν στην χρήση δύο πανομοιότυπων δοχείον νερού μέσα στα οποία επέπλεε ειδικός πλωτήρας με στέλεχος επί του οποίου υπήρχαν τοποθετημένες σε σταθερές θέσεις ετικέτες με προσυνεννοημένα μηνύματα

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΙ-ΕΦΙΠΠΟΙ Οι αρχαίοι έλληνες αντάλλαζαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες. Ο ημεροδρόμος μετέφερε την σκύταλη η οποία είχε το μεταφερόμενο μήνυμα. Όταν ήταν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιούσαν άλογα και έπαιρναν την ονομασία Έφιπποι.

ΚΕΡΩΜΕΝΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΠΙΝΑΚΙΔΙΑ Το μήνυμα σκαλιζόταν πάνω σε κερί που είχε απλωθεί πάνω σε ξύλινες πλάκες. Η γραφή γινόταν ανάποδα, ώστε να απαιτείται κάτοπτρο για την ορθή ανάγνωση τους.

ΣΩΛΙΝΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ(ΚΙΝΑ) Μέσα στο Σινικό τείχος υπάρχουν μεταλλικές σωλήνες. Φωνάζοντας μέσα σε αυτές η φωνή φτάνει από το ένα φυλάκιο στο άλλο. Έτσι, μεταδίδονταν τα μηνύματα κατά μήκος του τείχους.

ΚΑΜΙΝΟΒΙΓΛΑΤΟΡΕΣ Οι Βυζαντινοί είχαν τους καμινοβιγλάτορες δηλαδή τις βίγλες (παρατηριτίρια) και τα καμίνια που διατηρούσαν άσβηστη τη φλόγα των πυρσών. Το σύστημα αυτό έφτανε μέχρι 700χλμ μακριά και η απόσταση από φανό σε φανό ήταν 100 χλμ.

ΤΗΛΕΒΟΑΣ(ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) Ο Μ.Αλέξανδρος χρησιμοποίησε για το στρατό του τις ακουστικές επικοινωνίες. Αποτελούταν απο ένα τρίποδο ύψους 4μ ενωμένο στην κορυφή από την οποία ξεκινούσε ένα σκοινί που συγκρατούσε ένα στρογγυλό κέρας μεγάλου μεγέθους.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΑ ΙΝΚΑΣΗ Η μέθοδος των αγγελιοφόρων-δρομέων γνώρισε εκπληκτική εξέλιξη από τους Ίκνας. Η μορφή αυτής της επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε στα οροπέδια των Άνδεων.

ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ Οι Γκουάντσε οι κάτοικοι των Καναρίων Νησιών χρησιμοποιούσαν μια ειδική γλώσσα σφυριγμάτων για να επικοινωνούν σε μεγάλες αποστάσεις. Με τα σφυρίγματα επικοινωνούσαν μέχρι και σε αποστάσεις 4χλμ .

ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ Οι Ινδιάνοι της Β.Αμερικής χρησιμοποιούσαν σήματα καπνού με κάποιο κώδικα για τις επικοινωνίες τους.

ΗΛΙΟΓΡΑΦΟΣ Ο ηλιόγραφος ανήκει στα επίγεια μετεωρολογικά όργανα και πρόκειται για αυτόνομο όργανο που μετρά την ημερήσια ηλιοφάνεια δηλαδή πόσες ώρες οι ακτίνες του ηλιακού φωτός δεν εμποδίζονται από σύννεφα στη διάρκεια μιας ημέρας. Η ταινία του φέρει 8 κάθετες διαγραμμίσεις που αντιστοιχούν σε 9 ώρες ενώ τα οριζόντια καμένα τμήματα λαμβάνουν λατινικά γράμματα.Ο ηλιογράφος τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε οι ηλιακές ακτίνες να προσπίπτονται στη σφαίρα αντανακλώντας στη ταινία.

ΣΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΩΝ Ενας τύπος οπτικών σημάτων που χρησιμοποιείται από το στρατό. Είναι με κινούμενες σημαίες και αντίστοιχο κώδικα κινήσεων.

ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΣΚΥΤΑΛΗ Το σύστημα στηριζόταν στη χρήση δυο πανομοιότυπων σκυταλών στις οποίες τυλιγόταν μια λεπτή ταινία από κατεργασμένο δέρμα ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις περιελίξεις. Όταν η ταινία ξετυλιγόταν ήταν αδύνατη η ανάγνωση του μηνύματος παρά μόνο εάν τυλιγόταν πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ Ο περίφημος δίσκος της φαιστού στην Κρήτη, αποτελεί την πρώτη τυπογραφική σελίδα της ανθρωπότητας και συνάμα το πρώτο καταγεγραμμένο κωδικογραφημένο μήνυμα. Δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!