Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

            13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "            13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1             13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

2 KEEP ON SHINING: A PROJECT ON LIGHTHOUSES
ΚΑ2: ES01-KA _3 ΝΑΠΟΛΗ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

3 Ο Φαροσ των χανιων ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

4 Χανιά : Πόλη στα δυτικά της Κρήτης
Χανιά : Πόλη στα δυτικά της Κρήτης Η ιστορία της ανάγεται στην αρχαιότητα όπου υπήρχε η πόλη της αρχαίας Κυδωνίας. Περιοχή μεγάλης εμπορικής και στρατιωτικής σπουδαιότητας λόγω της θέσης της στο σταυροδρόμι Β- Ν και Α – Δ.

5 Ο φάρος του παλιού λιμανιού των Χανίων , έχει πάνω από 5 αιώνες ζωής.
Σήμα κατατεθέν του λιμανιού και της πόλης των Χανίων. H ιστορία του φάρου συνδέεται άμεσα με την ιστορία του λιμανιού και της πόλης των Χανίων.

6 13ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ Το 1212μ.χ οι Ενετοί κατέκτησαν όλη την Κρήτη.
13ος ΑΙΩΝΑΣ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ Το 1212μ.χ οι Ενετοί κατέκτησαν όλη την Κρήτη. Τα Χανιά κατά την Ενετοκρατία είχαν αρκετά αναπτυγμένο εμπόριο και ναυτιλία. Οι Ενετοί επισκεύασαν και ανοικοδόμησαν την πόλη που σταδιακά αναπτύχθηκε μέσα στα τείχη. Η λειτουργία λιμανιού κρίθηκε απαραίτητη και οι τοπικές αρχές υποχρεώθηκαν να ξεκινήσουν την κατασκευή του.

7 1320 - 1356 : Το λιμάνι αρχίζει να κατασκευάζεται για τα επόμενα 200 χρόνια.
: το λιμάνι εγκαταλείπεται και χρησιμοποιείται εκείνο του Ηρακλείου.

8 1595 – 1601 : κατασκευάστηκε από τους Ενετούς ένας φάρος θεμελιωμένος στο φυσικό βράχο που λειτούργησε ως πυρσός ανοιχτής φλόγας (φρυκτωρία) και αναφέρεται ως «φανάρι».

9 1830-1860 τουρκοκρατια Αυτή την εποχή λαμβάνουν
χώρα πολλά δημόσια έργα. Ο φάρος, απαραίτητος πια για το λιμάνι, επισκευάστηκε πάνω στην αρχική του βάση, από τους Τούρκους, μόνο που τώρα θυμίζει περισσότερο μιναρέ.

10 Ο πύργος του κτίσματος αποτελείται από τρία τμήματα: το τμήμα της βάσης είναι οκτάγωνο, το μεσαίο τμήμα είναι δεκαεξάγωνο και το τρίτο κυκλικό. Είναι κατασκευασμένος με λίθινους πελεκημένους δόμους . Εσωτερικά υπάρχει σκάλα που οδηγεί σε μπαλκόνι με γυάλινο πυργίσκο. Το 1847 και 1859 ο φάρος αναστηλώθηκε και λειτούργησε με τη νέα για την εποχή τεχνολογία.

11 τελη 19ου ΑΙΩΝΑ Στα τέλη του 19ου αιώνα είναι φανός λιμένος και αποτελείται μόνο από τον πύργο του φάρου , χωρίς την κατοικία των φυλάκων καθώς βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή. Στα τέλη της τουρκικής κατοχής, κατασκευάστηκε η σκάλα της ανατολικής πλευράς στην είσοδο του Φάρου.

12 ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ Ο Χανιώτικος Φάρος λειτούργησε το 1933 ως «φανός λιμένος» ερυθρός σταθερός. Το 1941 το φωτιστικό του μηχάνημα καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποκαταστάθηκε και επαναλειτούργησε το 1945.

13 Το 1962 το φορτηγό πλοίο «ΑΦΟΒΟΣ» προσέκρουσε στη βάση του φάρου.

14 Σήμερα, αποτελεί το στολίδι των Χανίων
Έχει ύψος 21 μέτρα και το φως του φτάνει την απόσταση των 7 μιλίων. Είναι ο παλαιότερος που σώζεται μέχρι σήμερα, όχι μόνο των Ελληνικών παραλίων αλλά και της Μεσογείου και ένας από τους παλαιότερους του κόσμου.

15 GREEK STUDENTS: APOSTOLAKIS BABIS KEVGAS MANOLIS PAPADAKI IOANNA CHRISTAKI MARIANNITA


Κατέβασμα ppt "            13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google