Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επικοινωνία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επικοινωνία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επικοινωνία

2 Ιστορική αναδρομή στην επικοινωνία
Υδραυλικός τηλέγραφος Φρυκτωρίες Ακουστικός τηλέγραφος Ηλεκτρικός τηλέγραφος Τηλέφωνο Ο ασύρματος Σήματα Μορς

3 Υδραυλικός τηλέγραφος
Υδραυλικός τηλέγραφος Ο υδραυλικός τηλέγραφος επινοήθηκε γύρω στα 330 π.Χ. από τον Αρκάδα. Το σύστημα αυτό βασίζεται στο συγχρονισμό κινήσεων πομπού και δέκτη.

4 Φρυκτωρίες Η ανάγκη για κάτι γρηγορότερο από τους ταχυδρόμους, οδήγησε στην απόφαση να δημιουργηθεί σύστημα μηνυμάτων με φωτιά. Για την μετάδοση του μηνύματος αυτού χρησιμοποιήθηκε το σύστημα της πυρσείας δηλαδή η χρήση φωτεινών αναμεταδοτών από βουνοκορφή σε βουνοκορφή.

5 Ακουστικός τηλέγραφος
Κάποιες αναφορές λένε για ειδικές μεταλλικές συσκευές (τηλεβόες) που χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τις ακουστικές επικοινωνίες. Η εμβέλειά τους λέγεται ότι ήταν περίπου 2500 μέτρα.

6 Ηλεκτρικός τηλέγραφος
Ο ηλεκτρισμός έδωσε μεγάλη βοήθεια στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών. Πρώτος ο Μορς (ζωγράφος το επάγγελμα) ανακάλυψε το 1844 τον ηλεκτρικό τηλέγραφο. Αυτός ήταν μια κινούμενη χάρτινη κορδέλα πάνω στην οποία ακουμπούσε η μύτη ενός μολυβιού που ήταν προσαρμοσμένο σε εκκρεμές με ηλεκτρομαγνήτη.

7 Τηλέφωνο Οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο (όχι ηλεκτρικό) ήταν πριν πολλά χρόνια οι Κινέζοι με το σύστημα των σωλήνων στο Σινικό τείχος.

8 Ο ασύρματος Ο Μαρκόνι εφηύρε το 1895 τον ασύρματο σε ηλικία μόλις 21 ετών. Από αυτή την εφεύρεση ωφελήθηκε κυρίως η ναυσιπλοΐα.

9 Σήματα Μορς

10 Σύγχρονα μέσα επικοινωνίας
Facebook Twitter Msn Skype

11 Facebook Το Facebook είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του Έχει πάνω από 800 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Ιδρύθηκε από τον Mark Zuckerberg με τους συγκατοίκους από το κολέγιο του και τους συναδέλφους του.

12 Twitter Το Twitter είναι μια ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση και microbloging υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να διαβάζουν το κείμενο μηνυμάτων που βασίζεται ως 140 χαρακτήρες, ανεπίσημα γνωστό ως tweets.

13 Msn Το MSN είναι μια συλλογή από Internet sites και υπηρεσίες που παρέχονται από την Microsoft . Το Δίκτυο Microsoft έκανε το ντεμπούτο του ως μια online υπηρεσία στις 24 Αυγούστου 1995.

14 Skype Το Skype είναι ένα δωρεάν και απλό πρόγραμμα που επιτρέπει να πραγματοποιούνται δωρεάν κλήσεις μέσω όλων των υπολογιστών παντού σε όλο τον κόσμο

15 Κινητή τηλεφωνία Τα μηνύματα(Sms) Video κλήση

16 FAX H τηλεομοιοτυπία ή φαξ χρησιμοποιείται για την μετάδοση κειμένων, σχεδίων ή φωτογραφιών με τη χρήση ειδικών συσκευών, των τηλεομοιοτυπικών "φαξ", μέσω ενός δικτύου τηλεφωνίας σταθερής ή δορυφορικής.

17 Τηλεόραση Είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμοποιεί στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως . Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μ.Μ.Ε και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο .

18 Εφημερίδα

19 Επιδράσεις της σύγχρονης επικοινωνίας
Θετικές Αρνητικές

20 Θετικές επιδράσεις Ταχύτερη και αμεσότερη επικοινωνία
Εύκολη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών Δυνατότητα συλλογικής δράσης και έκφρασης των πολιτών Δυνατότητα επικοινωνίας πέρα από φυσικούς περιορισμούς Άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών

21 Αρνητικές επιδράσεις Αποκατάσταση της φυσικής επικοινωνίας και απομονωτισμός του ανθρώπου Σύγχυση πραγματικού κόσμου με τη δυνητική πραγματικότητα Προσβολή ιδιωτικότητας του ανθρώπου Δημιουργία ψηφιακού χάσματος Διευκολύνεται η εκμετάλλευση, η παραπλάνηση και παραπληροφόρηση Κατάχρηση, εθισμός και σωματικές βλάβες

22 Τρόποι επικοινωνίας στο μέλλον
Smartphones 4ης γενιάς Tablets 4ης γενιάς Προσομοίωση Σταθερό τηλέφωνο iphone Βlogs Mobile internet

23 Smartphones 4ης γενιάς

24 Tablets 4ης γενιάς

25 Προσομοίωση

26 Σταθερό τηλέφωνο

27 iphone

28 Βlogs Τα blogs χρησιμοποιούνται ως μέσα διαφήμισης, δυσφήμισης και ενημέρωσης αλλά και να αντικαταστήσουν επαρκώς τις εφημερίδες και την τηλεόραση.

29 Mobile internet Το Mobile internet δίνει στον κάτοχο του δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεται χωρίς να είναι απαραίτητη μια σταθερή μόνιμη βάση. Το γεγονός αυτό διευκολύνει τη ζωή του ανθρώπου.

30 Συμπεράσματα Υπάρχουν αρκετοί τρόποι επικοινωνίας οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το παρελθόν μέχρι και σήμερα. Από τη στιγμή που μπήκε το ηλεκτρικό ρεύμα στη ζωή μας οι τρόποι επικοινωνίας άλλαξαν προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να χρησιμοποιήσει την σύγχρονη τεχνολογία με τρόπο ευεργετικό για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του. Τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας εξελίσσονται και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται όσο εξελίσσεται και η τεχνολογία.


Κατέβασμα ppt "Επικοινωνία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google